Skip to Content
#LikeMe: muzikale reeks met topcast

#LikeMe: muzikale reeks met topcast

Nieuw op Ketnet vanaf zondag 13 januari

Vandaag vond in Boom de avant-première plaats van #LikeMe. Deze reeks start op zondag 13 januari op Ketnet. #LikeMe is een nieuwe fictiereeks met een hoog musicalgehalte. De reeks bevat bewerkingen van Vlaamse en Nederlandse klassiekers zoals ‘Lichtjes van de Schelde’ van Bobbejaan Schoepen, 'Porselein' van Yasmine en 'Het is weer voorbij die mooie zomer' van Gerard Cox. Deze verrassende muzikale reeks verbindt generaties: Ketnetters van nu kunnen kennismaken met de Nederlandstalige klassiekers uit de tijd van hun ouders.

Heel wat grote namen zoals Gunther Levi, Janine Bischops en Hugo Sigal maken deel uit van dit vernieuwend muzikaal concept. Net zoals Ketnet-series als Ghost Rockers, D5R en 4eVeR is deze reeks ook een eerste stap voor enkele beloftevolle acteertalenten. 

"Met #LikeMe brengen we een compleet nieuw genre op Ketnet waarmee we bovendien een generatie kinderen kennis laten maken met Nederlandstalige klassiekers. Dit allemaal ingebed in een steengoed verhaal. We hopen dat Ketnetters én hun ouders kunnen genieten van deze topreeks.”
​Maarten Janssen, Netmanager Ketnet

#LikeMe is een coproductie van Fabric Magic en Ketnet en is te zien vanaf zondag 13 januari omstreeks 8.55 uur op Ketnet, Ketnet.be en in de Ketnet-app

Meer informatie kan u terugvinden in het persdossier in bijlage.

Het verhaal

Caro en haar familie wonen in een dorpje in de Ardennen. Wanneer op een dag het noodlot toeslaat en de mama van Caro ziek wordt beslissen ze om te verhuizen naar de stad. Caro moet niet alleen verhuizen maar moet ook naar een nieuwe school. De overgang van een kleine community waar iedereen elkaar kent, naar een omgeving vol conflicten en een snoeiharde sociale hiërarchie.

De cast

  • Jeroen Van Dyck en Ann Van den Broeck – de ouders van Caro
  • Janine Bischops - oma van Caro
  • Gunther Levi en Sven De Ridder – de ouders van Vince
  • Hugo Sigal – schooldirecteur Wolfs
  • Vincent Banic - meester Botty
  • Pommelien Thijs  - Caro Timmers
  • Joey Kwan - Kiona Wen 
  • Fransisco Schuster - Yemi Mwamba 
  • Camille Dhont - Camille Van Beem 
  • Maksim Stojanac - Vince Dubois

Nederlandstalige klassiekers in een nieuw jasje

Muziek is een van de hoofdelementen die deze reeks sterk maken. #LikeMe is een vernieuwende musicalreeks met liedjes die nazinderen, ontroeren, verbazen en entertainen. Maar vooral zijn het liedjes die zowel het jonge als het oude publiek herkent en weet te waarderen.

De makers van #LikeMe zijn de geschiedenis van de Nederlandstalige muziek ingedoken. Ze ontdekten een oneindige lijst aan muziek van eigen bodem die door de jaren heen onder het stof is geraakt. Door de komst van nieuwe generaties en muziekstijlen geraakte veel Nederlandstalige muziek op de achtergrond, maar toch zijn het nummers die zowel muzikaal als literair tijdloos zijn.

Producers Bart Van Oost en Thomas Van Goethem sloegen de handen in elkaar om 26 klassiekers in een nieuw en origineel jasje te steken. Ze kozen onder andere voor Meisjes van Raymond van het Groenewoud, Laat me nu toch niet alleen van Johan Verminnen, Lichtjes van de Schelde van Bobbejaan Schoepen en Ik wil je van De Kreuners. Ze bedachten nieuwe arrangementen en introduceerden jonge nieuwe stemmen om een ode te brengen aan alle Vlaamse en Nederlandse artiesten en een brug te slaan tussen de muziek van vroeger en nu.

Ontdek de wereld van #LikeMe op Ketnet.be, de Ketnet-app en bij Telenet

Naast de reeks op antenne zet Ketnet ook in op heel wat online beleving van #LikeMe. Zo zijn er “dance tutorials” beschikbaar van de verschillende nummers per aflevering. Ketnetters leren zo de danspasjes aan uit de reeks. Ook de karaokeversies en de videoclips van de nummers zijn beschikbaar via Ketnet.be en in de Ketnet-app. En in de “making-off”-video’s neemt actrice Liandra Sadzo de jonge kijkers mee achter de schermen van #LikeMe.

Bij Telenet kunnen ook alle Telenet TV-klanten de afleveringen wekelijks gratis opvragen samen met de extra’s: “Dance #LikeMe”, “Sing #LikeMe” en “The Making of #LikeMe”. Deze extra’s blijven samen met de voorgaande afleveringen beschikbaar in de #LikeMe-wereld in de TV-theek.

Het blijft niet bij extra online beleving van #LikeMe. De cast zal de volgende maanden te zien zijn op verschillende Ketnet-evenementen. Bovendien slaan Ketnet en Kazou de handen in elkaar om deze zomer een zomerkamp te organiseren in Massembre waar Ketnetters leren zingen en dansen, én de cast kunnen ontmoeten. Meer informatie op Kazou.be.

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos