Skip to Content
Giovanni Kemper, Laura Tesoro, Koen Crucke én Gert Verhulst  zijn de juryleden bij de audities van Ketnet Musical

Giovanni Kemper, Laura Tesoro, Koen Crucke én Gert Verhulst zijn de juryleden bij de audities van Ketnet Musical

vanaf maandag 5 oktober op Ketnet

Tijdens de audities van Ketnet Musical gaan de presentatoren Tatyana Beloy en Thomas Van Achteren op zoek naar 22 jonge musicaltalenten voor Kadanza Together, de nieuwe musical van Studio 100 en Ketnet.  Vier weken lang wagen kinderen uit heel Vlaanderen hun kans om de jury te overtuigen. Die jury bestaat de eerste drie weken uit de ervaren rot Koen Crucke en de jonge wolven Laura Tesoro en Giovanni Kemper. In de finaleweek krijgen ze versterking van Gert Verhulst. De audities gaan van start op maandag 5 oktober om 18.35 u. en lopen vier weken lang, telkens van maandag tot donderdag.

 

De zoektocht naar de cast voor Kadanza Together begon tijdens de Ketnet Zomertour, waar meer dan 1200 kinderen deelnamen aan de preselecties; 200 van hen werden geselecteerd en maken de volgende weken tijdens de audities dus kans op één van de 22 plekjes in de cast. Maar daarvoor moeten ze wel eerst de jury overtuigen.

De jury

Koen Crucke is met zijn uitgebreide ervaring op het gebied van zingen, acteren en dansen een perfect jurylid voor Ketnet Musical. Koen geeft zelf ook vocal coaching aan kinderen.

Laura Tesoro zingt, danst en acteert, en is dus prima geplaatst om het jonge talent van Ketnet Musical te beoordelen. Laura deed zelf ooit mee in Ketnetpop, acteerde in de musical Annie en Familie, schitterde in The Voice van Vlaanderen en werkt nu aan een succesvolle solocarrière.

Giovanni Kemper staat al vanaf zijn vijfde op het podium en speelde mee in een heleboel musicals, waaronder vorig jaar Kadanza van Studio 100 en Ketnet. In 2013 haalde hij de finale van So You Think You Can Dance. Hij speelt ook een hoofdrol in Nachtwacht, de fantasyreeks van Ketnet en Studio 100, die op zondag 4 oktober van start gaat. Giovanni en Laura zijn een koppel, maar of ze het in hun beoordeling van de kandidaten altijd eens zullen zijn, valt af te wachten.

Tijdens de finaleweek (vanaf 23 oktober) vult niemand minder dan Gert Verhulst de jury aan. Gert heeft het dezer dagen nog drukker dan anders, onder meer met de viering van 25 jaar Samson & Gert, maar hij maakt graag plaats in zijn agenda om samen met Koen, Laura en Giovanni te bepalen wie er meespeelt in Kadanza Together.

De audities

Dit jaar staan alle kandidaten individueel op het podium met niets meer dan hun stem en dansmoves om een finaleticket binnen te halen. Anders dan vorig jaar krijgen de kandidaten meteen te horen of ze al dan niet doorgaan naar de finale. Of naar de groepsauditie (op donderdag) voor kandidaten waarvan de jury nog niet hélemaal overtuigd is. Zij krijgen een tweede kans met een nieuw nummer dat danscoach Ijvi Hagelstein en zangcoach Kristof Aerts hen ter plaatse in groep aanleren. 

Van de 200 kandidaten gaan er 80 door naar de finaleweek (26 tot 29 oktober). Daarna weten we welke 22 musicalsterren naast Tatyana zullen schitteren in Kadanza Together.  

En verder …

Later dit najaar volgen we de nieuwe musicalsterren nog op bootcamp en ontdekken we wie de hoofdrollen zal vertolken. Begin 2016 zien we hoe de cast wordt klaargestoomd voor de grote première van Ketnet Musical - Kadanza Together.

Kandanza Together

Kadanza Together gaat over twee jongerenkampen die toevallig op hetzelfde moment en op hetzlefde kampterrein plaatsvinden: een muziekkamp en een danskamp. De zangers en dansers kunnen elkaar niet luchten. Op de koop toe moet de kampleider aan het einde van de week beslissen welk van de twee kampen volgend jaar opnieuw mag doorgaan en welk niet. Het wordt een strijd tussen zangers en dansers. Komen beide groepen dichter bij elkaar of blijft onbekend onbemind?

Kadanza Together gaat op zaterdag 6 februari in première in het Plopsa-theater in Plopsaland De Panne.

Meer informatie op www.ketnetmusical.be

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos