Skip to Content
Lagere scholen lopen warm voor Ketnet Koekenbak

Lagere scholen lopen warm voor Ketnet Koekenbak

Ketnet bedankt deelnemende scholen tijdens de Warmste week

De eerste editie van de Ketnet Koekenbak in 2016 was een schot in de roos: maar liefst 2.217 klassen verzamelden 269.604 euro voor verschillende goede doelen van Music for Life. De afgelopen weken riep Ketnet scholen opnieuw op om koekjes te bakken voor een zelfgekozen goed doel. En ook dit jaar zijn de reacties overweldigend: heel veel lagere scholen zijn druk bezig met hun Ketnet Koekenbak. Tijdens de Warmste week van Music for life maakt Ketnet tijd om de deelnemende scholen te bedanken. Van gepersonaliseerde videoboodschappen van de Ketnet-wrappers tot een bezoek van Radio Koekenbak in de school of het bijwonen van een concert van De KetnetBand in The Flame in Domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Zondagochtend 24 december tijdens Kingsize Live maken Ketnet-wrappers Leonard en Sien tijdens een live-verbinding met Domein Puyenbroeck bekend hoeveel Ketnet Koekenbak dit jaar opgebracht heeft voor Music for Life.

Voor de concrete bedankingsacties van Ketnet, klik op 'lees meer'.

Radio koekenbak en vliegende teams

Van maandag 18 tot en met vrijdag 22 december zwermen verschillende Ketnet-helden uit om scholen persoonlijk te bedanken. 's Avonds brengen ze verslag uit tijdens Radio Koekenbak. Radio Koekenbak is een mobiele Ketnet-studio die vanop een speelplaats live-radio maakt. Elke dag strijkt de studio neer op een speelplaats ergens in Vlaanderen. Twee Ketnet-wrappers ontvangen de 'vliegende teams' en vertegenwoordigers van klassen die deelnamen aan de Ketnet Koekenbak. 

  • Maandag 18 december bezoeken Sander en Leonard de GO! Basisschool Europa in Bredene. De Ghost Rockers, de Burgemeester & Van Leemhuyzen, Oma & opa Fonkel en Ketnet-wrappers Sarah en Thomas gaan op pad om scholen in West-Vlaanderen te bedanken. 
  • Dinsdag 29 december is de Gemeentelijke Basisschool 't Kompas in Duffel aan de beurt. Zij krijgen bezoek van Sander en Sien. De Helden, Kristel Verbeke, Nico Sturm en Ketnet-wrappers Sarah en Thomas bezoeken verschillende scholen in de buurt.
  • Woensdag 20 december zendt Radio Koekenbak uit vanop de speelplaats van de Vrije Basisschool Sint-Paulus in DrongenSien en Charlotte zijn radiopresentatoren van dienst en ze sturen de acteurs van De regel van 3S, Tatyana Beloy & Tijl Dauwe, Ketnet-wrapper Thomas en The Voice Kids winnares Katarina en Ketnet-wrappers Leonard en Sarah uit naar scholen in de regio.
  • Vrije Basisschool De Wegwijzer in Boortmeerbeek verwelkomt donderdag 21 december Thomas en Leonard. Het vliegende team van die dag bestaat uit de acteurs van 4eVeRKaatje & Viktor, de personages Lars & Puck uit Ketnet Musical D5R, en Ketnet-wrappers Sander en Sarah.
  • Vrijdag 22 december sluit Radio Koekenbak de bedankingsweek af in de Vrije basisschool De Lettertrein in TessenderloSander en Sarah maken live-radio en de acteurs van Nachtwacht, Oma & opa Fonkel en Ketnet-wrappers Thomas, Leonard, Sien en Charlotte zijn het vliegende team van dienst.

Radio Koekenbak, van maandag 18 tot en met vrijdag 22 december tussen 16u en 20u op ketnet.be, in de Ketnet-app en tijdens korte live-interventies op Ketnet.

Bedankingsboodschappen van Ketnet-gezichten

Alle scholen die een actie registreerden voor de Ketnet Koekenbak, worden persoonlijk bedankt. De Ketnet-wrappers zorgen voor gepersonaliseerde videoboodschappen die vanaf 18 december te downloaden zijn op Ketnet.be. Tijdens de Warmste week nemen Ketnet-gezichten contact op met klassen via Facetime of skype.

Optreden van De KetnetBand in The Flame

Op maandag 18, dinsdag 19 en donderdag 21 december gaat het dak eraf in The Flame in De Schorre. Ketnet nodigt 3.000 kinderen uit voor een optreden van De KetnetBand. Het optreden van dinsdag wordt live uitgezonden op Eén en wordt nog eens hernomen op ketnet.be en in de Ketnet-app op woensdagnamiddag, op Ketnet op vrijdag 21 december om 19.15 u en op zaterdag 22 december om 8.30 u.

De KetnetBand in The Flame:

  • Op Eén: dinsdag 19 december om 11.15 u.
  • Op Ketnet.be en in de Ketnet-app: woensdagnamiddag 20 december
  • Op Ketnet: vrijdag 21 december om 19.15 u. en zaterdag 22 december om 8.30 u.

 

NIET VOOR PUBLICATIE: Pers is welkom in de vijf scholen waar Radio Koekenbak zal uitzenden. Graag een seintje via tine.plasmans@vrt.be zodat we de persopvang in samenspraak met de scholen zo optimaal mogelijk kunnen laten verlopen.

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos