Skip to Content
Kinderwoord van het jaar : shortlist vandaag bekendgemaakt

Kinderwoord van het jaar : shortlist vandaag bekendgemaakt

Ketnetters kunnen vanaf nu stemmen op hun favoriete woord

In navolging van de verkiezing van het Woord van het jaar (een initiatief van Van Dale) gaat Ketnet voor de vierde keer op zoek naar het Kinderwoord van het jaar. Sinds 2012 werkt Ketnet daarvoor samen met Van Dale. De voorbije weken konden de Ketnetters op Ketnet.be hun favoriete nieuwe woord posten. Er waren bijna 1400 inzendingen. Die werden herleid tot een shortlist van vijf populaire woorden. De shortlist wordt vandaag om 18.00 u. bekendgemaakt in Karrewiet, het infomagazine van Ketnet. U vindt de reportage hierbij.

 

Nog tot dinsdag 9 december kunnen de Ketnetters hun stem uitbrengen op hun favoriete woord via Ketnet.be.

Het is bekend dat kinderen op een fantasierijke manier omgaan met taal en dat blijkt eens te meer uit de shortlist:

  1. Kabonga: ik heb het, eureka, gelukt…
  2. Twix: tegelijkertijd hetzelfde zeggen
  3. OMG: oh my god
  4. Bestie: je beste vriend of vriendin
  5. Loomen: met gekleurde elastiekjes armbandjes of figuurtjes maken

Eén van die vijf woorden wordt dus de opvolger van boeieeeuhh! (saai) in 2011, kingsize (super) in 2012 en yolo (you only live once) in 2013.

Welk woord het wordt, vernemen we op maandag 15 december in Karrewiet en de Ketnet-wrap. Wie weet haalt het nieuwe Kinderwoord van het jaar zelfs het woordenboek, net als kingsize (met extra betekenis: “super-“), het kinderwoord van 2012.

 

Het kinderwoord van het jaar is een samenwerking van Ketnet met Van Dale en De Jommekeskrant.

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos