Skip to Content
Ketnet: de kick-off van het najaar

Ketnet: de kick-off van het najaar

Ketnetters kregen vandaag de primeur tijdens spetterende kick-off show

Vanochtend ontdekten de Ketnetters tijdens een grote kick-off televisieshow welke nieuwe programma's ze dit najaar op hun favoriete zender mogen verwachten. Ketnet-wrappers Sander Gillis en Charlotte Leysen kregen alle Ketnet-gezichten van het najaar op bezoek. Samen toonden ze in primeur beelden van de programma's.

 • Kristel Verbeke lichtte een tipje van de sluier op over haar nieuwe programma Generatie K.
 • Tatyana Beloy en Thomas Van Achteren, de presentatoren van Ketnet Musical, kondigden aan dat Sien Wynants één van de hoofdrollen zal spelen in de nieuwe Ketnet Musical: Unidamu. Als kers op de taart kregen de Ketnetters in primeur de gloednieuwe videoclip van de titelsong te zien.
 • Mega Mindy trakteerde op taart want zij is dit jaar 10 jaar te zien op Ketnet. En dat wordt volgend weekend gevierd met een Mega Mindy feestweekend. 
 • De acteurs uit Nachtwacht, Ghost Rockers en D5R stelden met veel trots de nieuwe seizoenen van hun programma's voor.
 • En de ochtendshow eindigde met een spetterend optreden van De KetnetBand.

Boeva & the games

De eerste week van het gamingprogramma Boeva & the games zit er intussen op. De komende vijf weken verdiept William Boeva zich nog verder in de wereld van de games en gaat hij onder meer op bezoek bij game-ontwikkelaars, neemt hij het op tegen BV's in hún specialiteiten en ontdekt hij hoe games gebruikt worden in een ziekenhuisomgeving. (Meer informatie in de persmap in bijlage)

Boeva & the games: van maandag tot donderdag om 17.30  u.

Generatie K

Vanaf maandag 7 november is Kristel Verbeke zes weken lang te zien op Ketnet in haar nieuwe programma Generatie K. Ze onthulde onder meer wat de titel van het programma betekent en wat we van het programma mogen verwachten.

"De K in Generatie K staat voor Ketnet, maar ook voor kinderen en vooral voor kinderrechten. Met het programma willen we kinderen doen nadenken en hen helpen om hun eigen mening te vormen. Ze krijgen de kans om hun verhaal te vertellen en 'hun gedacht' te zeggen. Wat dat is een kinderrecht, hún recht! We hebben enkele straffe kinderen ontmoet die, ondanks dat ze het best moeilijk hebben, er toch het beste van proberen te maken. We zijn ook gaan testen hoe kinderen reageren in herkenbare situaties: komen ze op voor zichzelf? Helpen ze anderen? Durven ze iets zeggen als ze iets merken wat eigenlijk niet kan? Ik hoop dat kinderen thuis zullen meeleven en nadenken over wat zij zouden doen in die situatie."

Generatie K, vanaf 7 november, van maandag tot donderdag om 17.35 u.

Ketnet Musical: Unidamu

Na Kadanza en Kadanza Together gaan Ketnet en Studio 100 van start met een derde seizoen van Ketnet Musical. Dit jaar mag het beste musical-talent meespelen in de kakelverse musical Unidamu, een afkorting van 'Universum van dans en muziek'. Het wordt een mysterieus fantasy-verhaal waarin alle muziek uit de gewone wereld verdwijnt naar Unidamu, een wonderlijke plek waar je moet geweest zijn om het te geloven. De kleine Max komt terecht in die wereld en wil de muziek opnieuw naar de gewone wereld krijgen. Maar of hij daarin zal slagen? De musical wordt een mix van nummers uit het Studio 100- en Ketnet-repertoire. 

Op maandag 10 oktober start het nieuwe seizoen van Ketnet Musical op Ketnet en ketnet.be. In verschillende afleveringen komen de Ketnetters te weten wie de cast wordt van Unidamu en zien ze deze cast aan het werk tijdens een 'bootcamp'. Later dit najaar ontdekken de kijkers tijdens tv-shows - gepresenteerd door Tatyana Beloy en Thomas Van Achteren - wie welke sprekende rol mag vertolken. Sien Wynants had vanochtend groot nieuws: zij is één van de volwassen hoofdrollen en vertolkt de rol van de juf van fysica, Monica. De juf die Max en zijn kompanen maar moeilijk onder controle kan houden… Wie de tweede volwassen hoofdrol wordt, zal later dit najaar bekendgemaakt worden. 

Ketnet Musical: Unidamu, vanaf maandag 10 oktober, van maandag tot donderdag om 17.45 u.

Mega Mindy verjaardagsweekend

Volgend weekend viert Ketnet 10 jaar Mega Mindy op televisie met een mix van afleveringen, specials en films. Zaterdag zijn naast twee afleveringen ook de film Mega Mindy en het zwarte kristal en de special Mega Mindy, reis in de tijd te zien. Zondag kunnen Ketnetters genieten van de film Mega Mindy en de snoepbaron en de special Mega MIndy en de dolfijnendiefstal

Mega Mindy verjaardagsweekend, zaterdag 1 en zondag 2 oktober met films om 14.00 u en specials om 15.45 u. 

Vaste waarden

De Ketnetters kunnen dit najaar ook rekenen op een aantal vaste waarden. De dagelijkse afspraken met de Ketnet-Wrap en Karrewiet blijven. En elke eerste maandag van de maand gaat het duidingsmagazine Karrewiet Plus iets dieper in op een thema dat kinderen aanbelangt. De weekendochtenden zijn ook dit najaar niet te missen met de ochtendshows Ketnet Swipe op zaterdag en Kingsize Live op zondag.

Karrewiet, van maandag tot vrijdag om 18.10 u. - Karrewiet Plus, elke eerste maandag van de maand omstreeks 19.00 u.
Ketnet Swipe, elke zaterdag om 08.00 u. - Kingsize Live, elke zondag om 8.25 u.

Succesvolle fictiereeksen

Ook enkele vaste fictiewaarden keren dit najaar terug. Het tweede seizoen van Nachtwacht begon vanmorgen al. Nachtwacht is een fictiereeks over drie tieners met bovennatuurlijke krachten die in het ogenschijnlijk stille dorpje Schermeer de strijd aanbinden met allerlei kwade wezens uit de onderwereld. De drie tieners zien er op het eerste gezicht doodgewoon uit, maar eigenlijk zijn ze zelf ook mythische wezens: de slimme vampier Vladimir (Louis Thyssen), de toverelf Keelin (Celine Verbeeck) en de stoere weerwolf Wilko (Giovanni Kemper).

Het derde seizoen van Ghost Rockers start vanaf maandag 17 oktober. Ghost Rockers is een mysterieuze fictiereeks over vijf tieners met grote dromen die de kans van hun leven krijgen: een plaatsje op de DAM Academie, een hippe artiestenschool waar al vele sterren zijn geboren. De rollen van de vijf vrienden worden vertolkt door de jonge talenten Juan Gerlo (Jonas), Tinne Oltmans (Mila), Marie Verhulst (Charlie), Wout Verstappen (Alex) en Elindo Avastia (Jimmy). Andere rollen zijn weggelegd voor o.a. Matthew Michel, Justine De Jonckheere, Kristel Verbeke en Machteld Ramoudt. De eerste bioscoopfilm van Ghost Rockers komt 21 december in de zalen.

Het vierde en laatste seizoen van de reeks D5R start maandag 14 november. D5R is een realistische fictiereeks die het leven volgt van vijf tieners die elkaar kennen van school, maar ook daarbuiten goed bevriend zijn. Ze beleven veel plezier, maar worden ook geconfronteerd met moeilijke momenten, problemen en tegenslagen. Ketnet wil met D5R de ‘hobbels’ in het leven van jongeren tonen en bespreekbaar maken, en kinderen zo weerbaarder maken. Voor de ontwikkeling van de verhaallijnen in de reeks en de film werd en wordt samengewerkt met experten uit eigen huis, Awel en het Kinderrechtencommissariaat. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Jamie-Lee Six (Amber), Liandra Sadzo (Kyra), Angela Jakaj (Leyla), Thijs Antonneau (Vincent) en Sander Provost (Wout). Ook van D5R komt er een film; vanaf de Krokusvakantie te zien in de bioscoop.

Nachtwacht, elke zondag om 8.45 u.
Ghost Rockers, vanaf maandag 17 oktober, van maandag tot donderdag om 18.25 u.
D5R, vanaf maandag 14 november om 18.40 u. 

De pet op tegen kanker en Ketnet-Koekenbak

Voor het tweede jaar op rij steunt Ketnet de actie De pet op tegen kanker van de Liga tegen kanker. Kinderen kunnen een pet kopen en die zelf pimpen. Woensdag 19 oktober wordt Ketnet voor één dag Petnet en het is de bedoeling dat die dag zo veel mogelijk kinderen met hun pet naar school gaan. Zo laten ze zien aan leeftijdsgenoten met kanker dat ze niet alleen voor staan. De opbrengst van de verkoop van de petten gaat naar vakantiekampen voor kinderen met kanker. 

De week voor Kerstmis is voor heel Vlaanderen De warmste week. Scholen kunnen dit jaar deelnemen aan de Ketnet-Koekenbak. Ketnet roept op om koekjes te bakken en die te verkopen voor een goed doel naar keuze. Tijdens De warmste week, van zondag 18 tot zaterdag 24 september, maakt Ketnet tijd om de deelnemende klassen te bedanken.

Ketnet komt naar je toe

Kinderen moeten dit najaar echt niet aan hun beeldscherm gekluisterd zitten om hun Ketnet-helden te zien. Ketnet komt letterlijk naar hen toe met verschillende evenementen:

 • zondag 30 oktober: Ketnet game-event in Flanders Expo te Gent
 • Van maandag 31 oktober t.e.m. vrijdag 4 november: Ketnet Halloween in Plopsaland De Panne
 • Zaterdag 12 november: Intrede van de Sint in Antwerpen
 • Vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 november: D5R-fandagen in Kinepolis Brussel, Gent en Hasselt
 • Van maandag 26 t.e.m. vrijdag 30 december: Ketnet Kerst in Plopsaland De Panne
 • Zondag 8 januari: Ketnet Vips: Ghost Rockers in Kinepolis Antwerpen

 

NIET VOOR PUBLICATIE: 

Interviews kunnen aangevraagd worden via [email protected]. Kristel Verbeke is op dit moment nog niet beschikbaar voor interviews. Daar is later nog volop gelegenheid voor.

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos