Skip to Content
Ketnetters klussen tegen honger voor 12-12

Ketnetters klussen tegen honger voor 12-12

Ketnet lanceert mobiliserende actie en geeft duiding op kindermaat in Karrewiet

Meer dan 1 miljoen kinderen in Zuid -Soedan, Jemen, Somalië en Nigeria lijden honger. Ketnet steunt de actie hongersnood 12-12 met de mobiliserende actie “klusjestegenhonger”.

Ketnet roept Ketnetters op om in de paasvakantie hun steentje bij te dragen aan de actie ten voordele van 12-12. Met hun ‘kluskaart’ kunnen kinderen 12 euro inzamelen door klusjes uit te voeren. De wrappers trekken er in de paasvakantie op uit om mee te gaan klussen met de Ketnetters.

Karrewiet brengt vanavond een special op kindermaat over hongersnood. Tijdens de paasvakantie zijn er reportages te zien over de actie klusjestegenhonger. In de tweede vakantieweek focust Karrewiet tijdens een themaweek op het gebruik van technologie in Tanzania.

Maarten Janssen, netmanager Ketnet:

Als Ketnet vinden we het belangrijk om duiding op kindermaat te geven over de problemen in de wereld, zoals hongersnood. Maar we willen ons ook engageren. Met de actie klusjestegenhonger geven we kinderen de ‘tools’ om er zelf iets aan te doen. Op een toegankelijke manier kunnen ze zelf hun steentje bijdragen. En dat op een heel positieve manier. Dat positieve proberen we bij Ketnet steeds te benadrukken. Daarom tonen we tijdens de tweede week van de Paasvakantie ook een andere kant van Afrika met een Karrewiet themaweek over technologie in Tanzania.

Klusjestegenhonger

Tijdens de paasvakantie kunnen Ketnetters zich inzetten voor het goede doel door klusjes op te knappen voor hun ouders, familie, buren,… Via een kluskaart, die ze kunnen downloaden via ketnet.be, kunnen Ketnetters zich engageren om geld in te zamelen door bijvoorbeeld de afwas te doen, te tuinieren, ontbijt op bed te brengen,… Door zich te registreren op de website maken ze kans op een helpende hand van één van de wrappers. Om de actie ook online te laten leven kunnen de Ketnetters een foto tijdens het klussen delen via de foto-wall op Ketnet.be. Gedurende de hele paasvakantie zal er ook redactionele aandacht zijn voor de actie.

Klusjestegenhonger: van maandag 2 april tot en met zondag 16 april.

Karrewiet-special

Vanavond is er een Karrewiet-special rond de hongersnood in Afrika. Op kindermaat wordt er uitgelegd wat er precies aan de hand is in de getroffen landen. Er wordt stilgestaan bij wat honger lijden nu precies is en wat ondervoeding met een kind doet. Een kindreporter gaat op bezoek bij een fabriek in Frankrijk waar ‘Plumpy Nuts’ worden geproduceerd. Wat deze ‘Plumpy Nuts’ juist zijn en hoe ze ervoor zorgen dat ondervoede kinderen er snel bovenop geraken wordt verder toegelicht in de uitzending. De reportage is te herbekijken via ketnet.be.

Karrewiet-special: dinsdag 28 maart omstreeks 18.05 uur.

Tanzania-reeks in Karrewiet

Tijdens de paasvakantie laat Karrewiet een andere kant van Afrika zien. In de week van 10 april laat Ketnet-wrapper Sander Gillis zien hoe technologie toegepast wordt in het dagelijkse leven in Tanzania. Van technologie in scholen, tot in de geneeskunde en in de landbouw. Deze reeks kwam tot stand in samenwerking met de Belgische Ontwikkelingssamenwerking.

Tanzania-reeks: van maandag 10 april tot en met vrijdag 15 april omstreeks 18.05 uur.

 

#klusjestegenhonger

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos