Ketnet zorgt met educatief aanbod voor paasvakantie boordevol beweeg- en luisterplezier

Ketnet zorgt met educatief aanbod voor paasvakantie boordevol beweeg- en luisterplezier

Beste leerkrachten en directies, 

We hopen dat jullie deze eerste week van de paaspauze gezond en wel hebben overbrugd. Vanaf maandag start de échte paasvakantie en we informeren jullie dan ook graag over het aanbod van Ketnet  en Ketnet Junior voor de komende weken.  

Voor de kleuterjuffen- en meesters heeft Ketnet Junior enkele leuke nieuwigheden in de aanbieding. Sinds vandaag, 2 april staat wrapper Sarah Mouhamou paraat met origineel lees- en beweegplezier. Tijdens ‘Sarah leest voor’ betovert ze de allerkleinsten met verhalen uit haar voorleesboek ‘de avonturen van Sokpop’. De focus ligt op het stimuleren van de taalontwikkeling, leesvaardigheid en fantasie. In ‘Sarah beweegt’ gaan kleuters op avontuur en oefenen ze allerlei bewegingen, zoals dribbelen, heffen, dragen, klimmen... Zo kunnen onze jonge kijkers met Ketnet Junior ook tijdens de paasvakantie hun motorische vaardigheden blijven ontwikkelen.

De cd ‘Sarah zingt de leukste kinderliedjes’ en het boek 'De avonturen van Sokpop' zijn vanaf nu overal verkrijgbaar. De nieuwe programma’s zijn makkelijk te bekijken via VRT NU, de Ketnet Junior-app of via het YouTube-kanaal van Ketnet Junior. 

Ketnet werkt momenteel ook aan een nieuwe historische fictiereeks rond de Tweede Wereldoorlog. De reeks zal vanaf 4 mei integraal aangeboden worden op de Ketnet-app en Ketnet.be. Het zal gaan om de verfilming geïnspireerd op een waargebeurd verhaal van bij ons dat in een hedendaagse vertelvorm op maat van de kinderen gebracht wordt. Kazerne Dossin zorgde voor een bijhorend lessenpakket dat ook beschikbaar zal zijn vanaf 4 mei op ketnetvoorouders.be. Indien er rond die periode in de klas rond deze thematiek gewerkt wordt, hopen we dat de reeks en het bijbehorende lespakket extra materiaal kan opleveren

Noteer ook alvast 25 april in jullie agenda want dan wordt in Kingsize Live het startschot gegeven van een gloednieuwe editie van De Pet op tegen Kanker. De Pet op tegen Kanker is een samenwerking tussen Ketnet en Kom op tegen Kanker. Ketnetters kunnen ook dit jaar opnieuw een Kom op tegen Kanker-pet kopen, die pimpen en ‘hun pet opzetten tegen kanker’. Op 21 mei willen Ketnet en Kom op tegen kanker zoveel mogelijk kinderen, als teken van solidariteit, met de pet op naar school zien gaan, want die dag dopen we opnieuw om tot Petnetdag en wordt Ketnet voor de gelegenheid Petnet.

We wensen jullie inmiddels een deugddoende paasvakantie toe.


Met vriendelijke groeten,

Annemie Gulickx

Netmanager Ketnet

 

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos