Ketnet zet volop in op interactieve verhalen

Ketnet zet volop in op interactieve verhalen

Woensdag 15 februari 2023 - Ketnet is al jaar en dag pionier wat betreft digitale innovatie. De kinderzender van VRT zet sterk in op kijken, spelen en interageren rond haar aanbod. In 2017 bracht Ketnet als eerste Vlaams merk interactieve fictie in de special 'Regel het voor 3S: de kunstroof.' Daarna volgde een eerste interactief verhaal rond de succesreeks Nachtwacht. Vandaag lanceert Ketnet samen met Studio 100 opnieuw een verhaal met interactieve video en games: Nachtwacht Academie.

"In ons streven om alle kinderen in Vlaanderen en Brussel te bereiken met Ketnet, experimenteren we met verschillende vormen van storytelling. Uit eerdere succesvolle ervaringen met Regel het voor 3S en Word de vierde Nachtwachter zien we dat kinderen interactieve fictie een toffe vertelvorm vinden. We hebben de techniek in huis om autonoom aan de slag te gaan, om zo nieuwe interactieve game-ervaringen aan te bieden aan de Ketnetters." Annemie Gulickx, Netmanager Ketnet

 

Nachtwacht Academie

Het universum van Nachtwacht wordt opnieuw uitgebreid met een interactieve opleiding: Nachtwacht Academie. Ketnetters kunnen een opleiding volgen bij Wilko (Giovanni Kemper), Vladimir (Louis Thyssen) of Keelin (Celine Verbeeck). Doorlopen ze alle opdrachten goed, dan ontvangen ze een diploma aan de Nachtwacht Academie.

Schuilt er een elf, vampier of weerwolf in jou? Ontdek het op de eeuwenoude Nachtwacht Academie, en volg een opleiding bij Keelin, Vlad of Wilko! Leer over de geschiedenis, gewoontes en krachten van de elfen, vampiers of weerwolven met Keelin, Vlad of Wilko. Volg een cursus ‘Monsters’ bij de wijze schooldirecteur Nyada, en maak jouw eigen elfenketting, vampierenring of weerwolvenarmband. Breng je de opleiding tot een goed einde? Dan ontvang je een echt diploma van de Nachtwacht Academie!

Story image

Nachtwacht Academie is een samenwerking tussen Ketnet en Studio 100. Dit interactieve spel is beschikbaar via de Ketnet-app en de website van Ketnet.

Elise Vandevenne Communicatieverantwoordelijke Ketnet

 

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos