Skip to Content
Ketnet zet mee de schouders onder positieve 'Hope works'-video's

Ketnet zet mee de schouders onder positieve 'Hope works'-video's

Samen met onder meer BBC, Disney, Dreamworks en Cartoon Network

Dinsdag 20 november is het kinderrechtendag. Als supporter van alle kinderen in Vlaanderen zet Ketnet z’n schouders onder het internationale Hope works-initiatief. Het initiatief omvat twaalf online kindervideo’s, gaande van live-action tot animatie, die de wereld hoopvol voorstellen. Het project is het resultaat van een samenwerking tussen kinderzenders en mediabedrijven van over de hele wereld, waaronder ronkende namen als Dreamworks en de BBC.

Positieve filmpjes

Vandaag lijkt de wereld meer beangstigend dan ooit. We worden overstelpt met informatie, soms door gruwelijke berichten. Ook kinderen voelen zich daardoor soms bang, verward en machteloos. Het internationale initiatief Hope works wil hier iets aan doen, en Ketnet werkt eraan mee. Met twaalf filmpjes wil Hope works de jongste generaties helpen om geëngageerde, hoopvolle en zelfverzekerde mensen te worden. Ketnet biedt de inspirerende filmpjes online aan via ketnet.be.

Bruno Vanobbergen, Vlaams kinderrechtencommissaris:

"Kinderen zijn de toekomst, zegt men vaak, maar kinderen zijn er ook hier en nu. Kinderen voelen en beleven wat in de wereld gebeurt op hun eigen manier. Het is belangrijk om dit ernstig te nemen. Tegelijk moeten we kinderen hoop en vertrouwen geven zodanig dat ze enthousiast de wereld mee vorm willen geven. Die van vandaag. En die van morgen."

Maarten Janssen, netmanager Ketnet:

"Ketnet wil als mediamerk voor kinderen een positieve impact hebben op de maatschappij. Ons doel is alle kinderen aanmoedigen en ondersteunen bij alle ups en downs van het opgroeien. Dat is waarom we absoluut Hope works willen steunen. Het initiatief is een sterk wereldwijd statement dat vertrekt vanuit de unieke kracht van kinderen. Hope works zal misschien niet onmiddellijk de hele wereld veranderen, maar het kan een positief zaadje planten bij kinderen vandaag; kinderen misschien de koningin, president of CEO van morgen worden..."

Karrewiet

Ook Karrewiet draait de hele week z’n steentje bij. In een reportage in het jeugdjournaal van dinsdag zullen de leerlingen van een klas vertellen hoe zij zich voelen als ze veel slecht nieuws te horen krijgen. Ze vertellen ook wat ze zelf leuk of hoopvol nieuws vinden en wat ze zelf doen om hun eigen leven of het leven van anderen mooier en hoopvoller te maken. Dinsdagnamiddag komt er ook een versie van de Karrewiet-app online die helemaal in het teken staat van Hope works.

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos