Skip to Content
Ketnet stipt opnieuw tegen pesten

Ketnet stipt opnieuw tegen pesten

Tinne Oltmans geeft startschot Move tegen pesten: STIP IT

Vanochtend was Tinne Oltmans te gast in Kingsize Live, het tweede jaar op rij is zij het boegbeeld van de Move tegen pesten: STIP IT. Samen dansen en zingen tegen pesten, en sinds vorig jaar door vier stippen op je handen te tekenen; de afgelopen jaren was dat dé manier voor kinderen om te tonen dat ze tegen pesten zijn. Ook in 2019 slaan Ketnet en het Netwerk Kies Kleur tegen Pesten opnieuw de handen in elkaar voor een nieuwe editie van de Move tegen pesten: STIP IT. Zet alvast vier stippen in de agenda: van 22 februari tot 1 maart 2019 wordt de problematiek rond pesten extra onder de aandacht gebracht tijdens de Week tegen pesten. Op Ketnet.be kunnen de Ketnetters een Manipest ondertekenen waarmee ze zich engageren om actie te ondernemen tegen pesten. Als ze dat gedaan hebben, maken ze dat zichtbaar door vier stippen op hun hand te tekenen. Zo wordt STIP IT een virus dat hopelijk opnieuw heel Vlaanderen zal overnemen.

"Ik vind het enorm bijzonder dat ik voor het tweede jaar op rij mee mag werken aan de STIP IT campagne. Vorig jaar was een overdonderend succes. Iedereen had 4 stippen op hun hand en -groot of klein- iedereen zong mee met Stip Na Stip. Ook dit jaar laat ik me graag weer verrassen door de warme woorden van de mensen en steek ik ze een hart onder de riem om zo pesten weer meer bespreekbaar te maken. Wie weet kunnen we pesten op die manier een beetje de wereld uit helpen.”
​Tinne Oltmans

Stippen veroveren steden en gemeenten in Vlaanderen

In heel wat steden en gemeenten kon je de afgelopen week al de vier stippen zien opduiken in het straatbeeld. Onder meer in Tienen, Leuven, Vilvoorde, Lier, Brugge,...

Ook tijdens de Week tegen pesten zullen er in Vlaanderen en Brussel op heel wat plaatsen stippen opduiken.

Move tegen pesten: STIP IT - Samen Tegen Iemand Pesten

Ketnet en het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten willen alle kinderen en jongeren - en bij uitbreiding iedereen die sympathie heeft voor de Move tegen pesten - overtuigen dat pesten heel fout is. Op Ketnet.be kunnen ze een Manipest ondertekenen waardoor ze plechtig beloven zich aan vier heel belangrijke afspraken te houden die pesten tegengaan. Als ze dat Manipest ondertekend hebben, mogen ze stippen op hun hand tekenen. Want vanaf dat moment zijn ze besmet met het Antipestvirus en kunnen ze het ook doorgeven. Op vrijdag 1 maart volgt de apotheose van de actie: een Antipestival. Met onder meer optredens van Regi en Tourist Le MC. Tijdens het Antipestival reikt Ketnet voor het eerst een Move tegen pesten-award uit.

Het Manipest

Het Manipest is een een online pagina op Ketnet.be. Wie het Manipest ondertekent, belooft om vier afspraken rond pesten na te leven:

  1. Ik vind pesten niet oké en zal er nooit aan meedoen!
  2. Ik praat erover als pesten mij bang of verdrietig maakt.
  3. Ik sluit niemand uit, voor mij hoort iedereen erbij!
  4. Ik zal altijd proberen op te komen voor iemand die gepest wordt.

Kinderen die het Manipest ondertekend hebben, worden besmet met het Antipestvirus.

De Vlaamse Week tegen pesten

De Vlaamse Week tegen pesten is een jaarlijks weerkerend initiatief van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten, in samenwerking met Ketnet en Awel, het aanspreekpunt voor kinderen en jongeren. De Vlaamse Week tegen pesten wordt telkens georganiseerd in de week voorafgaand aan de krokusvakantie, dit jaar van vrijdag 22 februari tot vrijdag 1 maart. Kinderen, leerkrachten, scholen, jeugdbewegingen, sportverenigingen... zetten allemaal hun beste beentje voor om pesten een halt toe te roepen. Die week gaat extra aandacht naar al deze waardevolle initiatieven. Via de organisatie van de Vlaamse Week tegen pesten biedt het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten alle betrokkenen een platform om hun initiatieven aan de buitenwereld te tonen.

#movetegenpesten en #stipit

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos