Skip to Content
Ketnet start met opnames van twee nieuwe fictiereeksen: Meisjes en 3Hz

Ketnet start met opnames van twee nieuwe fictiereeksen: Meisjes en 3Hz

Woensdag 29 juli - Ketnet werkt deze zomervakantie aan twee nieuwe fictiereeksen: Meisjes en 3Hz. Meisjes is een productie van Sputnik Media, het productiehuis achter het populaire wtFock. Net als wtFock is Meisjes een webreeks die in realtime gelost zal worden op de online platformen van Ketnet. 3Hz is een magisch-mysterieuze fictiereeks met een nostalgisch tintje, gemaakt door productiehuis De Mensen. De reeks kan rekenen op een getalenteerde cast met enkele klinkende namen, zoals Junes Callaert, Ann Tuts en Stan van Samang. Meisjes zal vanaf 1 september te bekijken zijn op de online platformen van Ketnet. 3Hz komt op antenne in het najaar van 2021.

De cast van zowel Meisjes als 3Hz bestaat hoofdzakelijk uit jonge en beloftevolle jongens en meisjes, die met deze producties hun eerste stappen in de acteerwereld zetten. Ketnet bevestigt hiermee zijn rol als grootste supporter van kinderen en geeft jong talent de kans om zichzelf te ontplooien.

Meisjes

Meisjes is een nieuwe webreeks die vanaf 1 september op de online platformen van Ketnet te zien zal zijn. De reeks is gebaseerd op de Noorse web only dramareeks Jenter van NRK.

Meisjes volgt de avonturen van vier vriendinnen: Luna, Amélie, Cleo en Fleur. Het unieke aan de reeks is dat alles in realtime en digital first verloopt. De Ketnetters volgen het doen en laten van de meisjes en beleven hun avonturen zoals ze ook echt gebeuren in de reeks. Wanneer de meisjes bijvoorbeeld iets meemaken op woensdagnamiddag, is dat korte videofragment ook effectief op dat ogenblik online te bekijken.

Op het einde van de week worden de videofragmenten gebundeld in een klassieke compilatie die zowel online als lineair op Ketnet te bekijken zal zijn. De reeks wordt daarnaast aangevuld met extra online content om de beleving maximaal door te trekken.

De cast van Meisjes

  • Luna: Jackie Gilles
  • Amélie: Lore Heremans
  • Fleur: Alycia Metdepenningen (Zie mij graag)
  • Cleo: Amira Elwaleed

Meisjes is een coproductie van Sputnik Media en Ketnet.

Story image

3Hz

3Hz ('drie hertz') is een nieuwe fictiereeks die in het najaar van 2021 te zien zal zijn op Ketnet. De reeks kan rekenen op een sterke cast, met veelbelovende namen zoals Junes Callaert (Dierendetectives, Ketnet Musical: Unidamu) in de rol van Felix, Stan Van Samang (Zie mij graag) als vader Thomas, Ann Tuts (F.C. De Kampioenen, Bevergem) als oma Jos en Cécile Enthoven (Tabula rasa, De twaalf) als Ella.

Het verhaal

Felix kan met zijn vintage walkman naar het verleden luisteren. Samen met zijn vrienden gaat hij op zoek naar antwoorden over de dood van zijn moeder en ontdekt zo een milieuschandaal. Illegaal gedumpt afval uit de jaren '80 bedreigt hun dorp. Wat heeft de dood van Felix' moeder ermee te maken, en kan hij een ramp voorkomen?

3Hz is een mysterieuze fictiereeks die baadt in een nostalgische sfeer. Felix (Junes Callaert) neemt de Ketnetters mee op een akoestische tijdreis naar het verleden, schipperend tussen het jaar 1989 en 2021. Het magisch realisme in de reeks zit op de grens tussen fantasie en werkelijkheid. De muziek uit de jaren ’80 zal tot de verbeelding van kinderen spreken en tegelijk heel wat nostalgie oproepen bij ouders

De cast van 3Hz

  • Felix: Junes Callaert
  • Ella: Cécile Enthoven
  • Sammy: Arthur Hermans
  • Noor: Maja Azila
  • Thomas (papa Felix): Stan Van Samang
  • Oma Jos: Ann Tuts

3Hz is een coproductie van De Mensen en Ketnet.

Story image

NIET VOOR PUBLICATIE

Momenteel zijn interviews met de cast van Meisjes en 3Hz niet mogelijk.

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos