Skip to Content
Ketnet staat paraat voor het onderwijs

Ketnet staat paraat voor het onderwijs

Beste leerkrachten en directies,

Door de coronacrisis zien de dagen van leerkrachten en leerlingen er de komende weken heel anders uit. Ketnet biedt heel het jaar door online reeksen aan die door leerkrachten gebruikt worden in de klas. Nu de scholen dichtgaan, zet Ketnet ze speciaal voor de leerkrachten en leerlingen nog eens extra in de kijker.

 • Geschiedenis
  • De Pretshow: Een ludieke show over geschiedenis voor kinderen van 9 tot 12 jaar, met Saartje Vandendriessche als presentatrice                                                              
 • Wereldoriëntatie
  • Goed Gezien!: Ketnet-gezichten Sien, Leonard, Sarah, Charlotte, Jelle en Maureen trekken de wereld rond op zoek naar slimme uitvindingen om problemen in ontwikkelingslanden aan te pakken.
  • Dierendetectives: Programma waarin kinderen uit verschillende landen op zoek gaan naar helden in de dierenwereld. Met o.a. Zita Wauters en Junes Callaert
  • Later als ik groot ben: Programma dat kijkers tussen 6 en 12 jaar laat kennismaken met tot de verbeelding sprekende beroepen, van imker tot valkenier en van schipper tot stuntman.
  • Karrewiet Atlas: brengt kinderverhalen van over heel de wereld.                                                                 
 • Seksualiteit en relaties
  • De dokter Bea show: Programma dat op een educatieve, wetenschappelijke en humoristische manier vragen en onderwerpen over lichaam, relaties en seksualiteit behandelt waar jonge tieners mee kampen. Met Eva Van der Gucht als Dokter Bea.
 • Mediawijsheid
  • @elindo: Elindo Avastia (bekend van Ghost Rockers & De KetnetBand) gaat op zoek naar kinderen met vragen en straffe verhalen rond alles wat met internet te maken heeft.                                                                                       
 •  STEM
  • Sturmtroopers: Nico Sturm trekt eropuit met 6 Ketnetters die beschikken over de nodige portie lef, doorzettingsvermogen en intelligentie. Samen zoeken ze naar een antwoord op enkele knotsgekke vragen.
  • Superbrein: Een spannende en interactieve spelshow rond wetenschap & technologie, waarin Ketnet op zoek gaat naar de meest indrukwekkende bollebozen van Vlaanderen. Met Lieven Scheire als presentator.
 •   Morele kompas:
  • Generatie K: Kristel Verbeke gaat op zoek naar straffe kinderen die durven opkomen voor hun rechten: De Kinderrechten.
 • Actualiteit:
  • Karrewiet: Ook de komende dagen blijft Karrewiet het nieuws op de voet volgen, zowel via Ketnet.be als dagelijks op Ketnet om 17.50 uur. Alle informatie over het Coronavirus op kindermaat kan u hier terugvinden.

Ketnet Junior is er ook nu voor de allerkleinsten. Het aanbod programma’s voor peuters en kleuters is terug te vinden van 6 u. tot 7.30 u. op het Ketnet-kanaal en van 14 uur tot 18.30 uur op het Canvas-kanaal. Online vind je ook heel de dag door de livestream met Ketnet Junior-programma's. Het bevat programma’s die heel wat vaardigheden van de kleuters stimuleren, zoals Biba & Loeba (stimuleren van motorische vaardigheden), Kaatje (probleemoplossend denken), Yetili vertelt (passend binnen thema Jeugdboekenmaand ), Boris en Binti (taalverwerving), Ridder Muis (doorbreekt genderstereotypen).

Er is ook ontspanning voorzien voor de Ketnetters met iedere ochtend een film in Ketnet Cinema omstreeks 8.30 uur.

Alle recente informatie over het educatief aanbod van Ketnet kan u terugvinden op Ketnet.be. Er zijn ook heel wat lespakketten voorhanden waar jullie mee aan de slag kunnen. We verwijzen jullie ook nog graag door naar het volledige aanbod van VRT voor het onderwijs. We hopen tot slot dat jullie ons aanbod voor het onderwijs ook onder de aandacht kunnen brengen van de ouders van jullie leerlingen.

Met vriendelijke groeten,
​Dr. Telidja Klaï
​Ontwikkelingspsychologe Ketnet

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos