Skip to Content
Ketnet-reeks '4eVeR' krijgt remake in Nederland

Ketnet-reeks '4eVeR' krijgt remake in Nederland

#FOREVER vanaf maandag 19 februari om 18u05 op NPO Zapp

De populaire reeks 4eVeR die al sinds het voorjaar van 2016 op Ketnet te zien is, krijgt een remake in Nederland op de kinderzender NPO Zapp. 4eVeR is, na D5R, al de tweede realistische fictiereeks op Ketnet die met succes moeilijke thema's bespreekbaar maakt bij kinderen en jongeren. Beide Ketnet-reeksen werden gemaakt in samenwerking met Awel, aanspreekpunt voor kinderen en jongeren. 

In 4eVeR volgen we de vriendschap tussen vier tieners die bij elkaar in buurt wonen. De vier tieners groeien op in heel verschillend samengestelde gezinnen. 4eVeR focust op de familierelaties en op de vriendschap tussen de vier. De jongeren en hun families beleven veel plezier, maar worden ook geconfronteerd met moeilijke momenten, problemen en tegenslagen. Awel reikte thema's aan die bij jongeren leven en die via de realistische fictiereeks op een laagdrempelige manier aangekaart worden. Thema's die aan bod komen in 4eVeR zijn onder meer verliefdheid, onzekerheid, pleegzorg, pesten op school, leven in een nieuw samengesteld gezin, mediawijsheid, armoede, depressiviteit, discriminatie, enz. 

Bij Awel merkt men het effect van reeksen als D5R en 4eVeR. Na bepaalde afleveringen waarin personages chatten met Awel, zien zij het aantal oproepen stijgen. 

Op Ketnet loopt momenteel het derde seizoen van 4eVeR. Het derde seizoen bereikt gemiddeld 33,4% van de Vlaamse kinderen tot 12 jaar (minstens 25% van een aflevering gekeken). 

4eVeR op Ketnet is een productie van ScheMa producties. In Nederland wordt #FOREVER gemaakt door Stepping Stone voor Avro Tros / NPO 3 Zapp.

Rolverdeling Vlaamse reeks 4eVeR:

  • Emma - Rani Van Damme
  • Lore - Sofie Bulckens
  • Robin - Aaron Blommaert
  • Gamil - Amir Motaffaf

Rolverdeling Nederlandse reeks #FOREVER:

  • Bloem - Manouk Pluis
  • Dex - Koen van der Molen
  • Noa - Selin Akkulak
  • Sal - Yassine Kji
Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos