Skip to Content
Ketnet Junior zorgt met gloednieuw educatief aanbod voor extra luister-, lees- en beweegplezier tijdens paaspauze

Ketnet Junior zorgt met gloednieuw educatief aanbod voor extra luister-, lees- en beweegplezier tijdens paaspauze

Daag je peuter en kleuter spelenderwijs uit met de gloednieuwe reeksen ‘Sarah leest voor’ en ‘Sarah beweegt’ en nieuwe avonturen van No-No en Ridder Muis

Vrijdag 2 april - Met het uitgebreide aanbod tijdens de paaspauze zorgt Ketnet Junior ervoor dat de allerkleinsten geen kans hebben om zich te vervelen. Zo vullen we de volgende weken leuk én zinvol in voor de peuters en kleuters en zet Ketnet Junior extra in op beweging, leesplezier en fantasie. 

Sarah leest voor uit 'De avonturen van Sokpop'
Sarah leest voor uit 'De avonturen van Sokpop'

Bewegen en lezen met ‘Sarah’ 

Vanaf vandaag staat wrapper Sarah Mouhamou paraat met origineel lees- en beweegplezier. Tijdens ‘Sarah leest voor’ betovert ze de allerkleinsten met verhalen uit haar voorleesboek ‘De avonturen van Sokpop’. In ‘Sarah beweegt’ gaan kleuters op avontuur en oefenen ze allerlei bewegingen, zoals dribbelen, heffen, dragen, klimmen... Zo stimuleert Ketnet Junior ook tijdens de paasvakantie de ontwikkeling van de jongste Ketnetters. 

Telidja Klaï, ontwikkelingspsychologe bij Ketnet: “De programma’s van Sarah focussen zich op specifieke ontwikkelingsdomeinen en vaardigheden bij peuters en kleuters. Bij het voorlezen van boekjes stimuleert Sarah de taalontwikkeling, leesvaardigheid en fantasie van kinderen. Ze krijgen een ruime woordenschat mee en worden gemotiveerd zelf ook boekjes te lezen.  Tijdens beweegspelletjes worden peuters en kleuters aangezet om bewust te bewegen. Hiermee worden dan weer de motorische vaardigheden geoefend.“

De cd ‘Sarah zingt de leukste kinderliedjes’ en het boek ‘De avonturen van Sokpop’ uit 'Sarah leest voor' zijn nu overal verkrijgbaar voor nog extra zing- en voorleesplezier in de huiskamer.

'Sarah leest voor' en 'Sarah beweegt': vanaf vrijdag 2 april op VRT NU, de Ketnet Junior-app en het Youtube-kanaal van Ketnet Junior. Vanaf zaterdag 3 april zijn de nieuwe avonturen van Sarah ook te volgen op tv.

Nieuwe avonturen met Ridder Muis en No-No

En niet alleen Sarah zet de paasvakantie in met nieuwe avonturen… Ook Ridder Muis is er voor de kinderen met nieuwe podcasts. In ‘Op luistertocht met Ridder Muis’, neemt Ridder Muis de kinderen mee naar de middeleeuwen waarbij ze leuke, grappige weetjes meegeeft over gebruiken of beroepen uit de middeleeuwen en daarbij regelmatig vastgeroeste genderpatronen doorbreekt. 

Ook No-No en zijn bende gezellige vrienden laten ons in een nieuwe reeks afleveringen de wildste avonturen beleven.

De podcasts van Ridder Muis vind je in de Ketnet Junior-app en op VRT NU.
​De afleveringen van No-No zijn te zien op Ketnet Junior, de Ketnet Junior-app en VRT NU.

Ketnet Cinema

Voor gezellige familiemomenten tijdens de paasvakantie voorziet Ketnet Junior in Ketnet Cinema ook nieuwe films op maat van de allerkleinsten. Je vindt de films online en telkens om 8u30 op Ketnet op volgende data:

  • Zaterdag 03/04: Casper en Emma: De bergen in 
  • Woensdag 07/04: Raafje met de rode sok 
  • Vrijdag 09/04: Pim en Pom, het grote avontuur 
  • Maandag 12/04: Fergie, de kleine grijze tractor
  • Donderdag 15/04: Casper en Emma maken theater

Uiteraard lopen onze vaste programma’s zoals Tik Tak, Bumba, Kaatje... ook gewoon door tijdens de paasvakantie en is het volledige Ketnet Junior-aanbod altijd en overal beschikbaar via de gratis Ketnet Junior-app en op VRT NU.

Ketnet Junior duikt in de wereld van het speelgoed

Sara Vermassen VRT Communicatie

 

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos