Skip to Content
Ketnet Junior in het nieuw: nog meer voor jong én ouders

Ketnet Junior in het nieuw: nog meer voor jong én ouders

Meer comfort digitaal en op tv, slimme weetjes voor ouders én een animatiereeks van Monchhichi

Ketnet Junior wil er nog meer zijn voor de jongste Ketnetters én hun ouders. Daarom lanceert Ketnet Junior aan de vooravond van de herfstvakantie heel wat nieuwigheden. Niet alleen heeft Ketnet Junior een nieuw logo, maar het hele aanbod zit in een nieuw fris kleedje. Hiermee zet Ketnet Junior peuters en kleuters nog meer centraal. Daarnaast wordt het lineair en digitaal aanbod verder uitgebreid, waardoor Ketnet Junior voortaan ook in de namiddag op tv te zien is.

Klik op lees meer om meer te weten te komen over Ketnet Junior

 

Ketnet Junior: vanaf 27 oktober ook op het kanaal van Canvas

Ketnet Junior heeft de afgelopen jaren sterk ingezet op het uitbouwen van een uitgebreid digitaal aanbod met onder meer een eigen website en een gratis app. Tegelijk heeft 24% van de kinderen in Vlaanderen geen toegang tot tablet of smartphone (Media-kids onderzoek GFK) en geven ouders aan dat ze veel belang hechten aan een instant televisie-aanbod op maat. Om aan die verwachting tegemoet te komen, breidt de VRT het lineaire aanbod van Ketnet Junior gevoelig uit:  Ketnet Junior zal vanaf 27 oktober in de voormiddag te vinden zijn op Ketnet en in de namiddag met een herhaling van de programma's op het kanaal van Canvas.

"Vanaf de herfstvakantie kan Ketnet ook in de namiddag een aanbod op maat bieden aan alle kinderen. Voortaan zijn Kaatje en Bumba er nu eindelijk ook op tv als de allerjongsten thuis komen van de kleuterklas of crèche. Kinderen tot 12 kunnen op dat moment als vanouds terecht op het Ketnet-kanaal voor hun favoriete programma’s. Op die manier kunnen beide doelgroepen op het juiste moment en op de juiste plek vinden wat voor hen past, en schrijft Ketnet Junior zich in het hedendaagse mediagebruik in. We hopen zo ons steentje bij te dragen om het leven van jonge ouders iets makkelijker te maken"

Maarten Janssen, Netmanager Ketnet

"Door op het kanaal van Canvas een Ketnet Junior-blok in herhaling aan te bieden, kunnen ouders zeker zijn van het feit dat het lievelingsprogramma van hun kind regelmatig te zien zal zijn. Bij deze doelgroep geeft herhaling immers structuur en voorspelbaarheid wat een veilig gevoel met zich meebrengt. We hopen dan ook dat we met het Ketnet Junior-aanbod op het kanaal van Canvas tegemoet komen aan de behoefte, zowel bij ouders als bij kleuters en peuters, naar meer Ketnet Junior op televisie."


Telidja Klaï, ontwikkelingspsychologe Ketnet

Ketnet Junior op tv:
- elke voormiddag van 6u tot 7u30 en van 9u tot 11u15 op het Ketnet-kanaal
- elke namiddag van 14u tot 19u op het Canvas-kanaal

Ketnet Junior: extra toepassingen in de app én een eigen YouTube-kanaal

Ook op digitaal vlak neemt Ketnet Junior enkele nieuwe initiatieven. De gratis Ketnet Junior-app voor tablet en smartphone krijgt bijkomende toepassingen om het online kijkgemak verhogen: 

  • Een geprogrammeerde stream, waardoor je binnen de app dezelfde ervaring krijgt als op televisie
  • Een playlist van meerdere afleveringen per programma, voor kleuters die maar niet genoeg krijgen van hun favoriete figuren
  • Een timer, waardoor ouders in dialoog met hun kind kunnen bepalen hoe lang de app gebruikt mag worden
  • De mogelijkheid om programma’s vlotter te streamen naar een ander, groter scherm

Ketnet Junior start ook met een eigen kanaal op YouTube. Dit volledig reclamevrije kanaal bevat een uitgebreide bibliotheek van programma’s en muziekvideo’s van Ketnet Junior.

Slimme weetjes voor ouders

Ketnet Junior wil er ook zijn voor de ouders en wil daarom het samen kijken naar programma's leuker en interactiever maken. Daarom zullen er tijdens de Ketnet Junior-programma's weetjes op het scherm verschijnen. Met deze leuke weetjes kunnen ouders tijdens het kijken in interactie gaan met hun kind, en wie weet zelfs indruk maken op het werk of onder vrienden.

De weetjes verschijnen vanaf 27 oktober onder verschillende populaire programma’s van Ketnet Junior, zoals Bumba, Kaatje, Bob de Bouwer en Wissper. 

Ketnet Junior: motor van de Vlaamse productie- en animatiesector

De komende maanden worden peuters en kleuters getrakteerd op heel wat nieuwe reeksen van Vlaams makelij. Zo komen er nieuwe afleveringen van Biba en Loeba, waarbij de motorische ontwikkeling gestimuleerd wordt. Ook de Vlaamse animatiereeks Dimitri, komt vanaf de kerstvakantie met een tweede reeks. En in 2019 kunnen de juniors kennismaken met de animatiereeks Vos en Haas, een coproductie van Ketnet en Z@ppelin.

Dit weekend lanceert Ketnet Junior al een gloednieuwe animatiereeks specifiek voor de jongste doelgroep: Monchhichi. Ouders kennen de schattige figuurtjes allicht uit hun kindertijd en nu brengt Ketnet Junior ze ook tot leven in een eigen animatiereeks. In de Vlaamse stemmencast van Monchhichi kan je onder meer Michiel De Meyer en Ianthe Tavernier herkennen.

Monchhichi vanaf 27 oktober op Ketnet Junior, in de gratis Ketnet Junior-app en op KetnetJunior.be.

Contacteer ons
Hans Van Goethem Woordvoerder aanbod: radio, tv en online, VRT
Hans Van Goethem Woordvoerder aanbod: radio, tv en online, VRT
Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos