Skip to Content
Ketnet innoveert en brengt als eerste Vlaamse zender interactieve fictie

Ketnet innoveert en brengt als eerste Vlaamse zender interactieve fictie

Kruip in de huid van Dries in de special ‘Regel het voor Dries: de kunstroof’

 

Ketnet blijft digitaal innoveren. Na het Ketprofiel, verschillende apps en een livecenter lanceert Ketnet als eerste Vlaamse zender een interactief fictieverhaal rond De regel van 3S. Nadat ook Netflix een experiment ondernam met interactieve fictie komt Ketnet als eerste in Vlaanderen met een digitale innovatie op vlak van interactiviteit. Kijkers kunnen zelf in de huid van Dries kruipen en kiezen welke wending het verhaal neemt. Deze special is beschikbaar via de Ketnet-app en de website van Ketnet.

In ‘Regel het voor Dries: de kunstroof’ ontdekt Dries in een afvalcontainer een schilderij van de bekende schilder Luc Tuinmans. Het blijkt echter gestolen te zijn en al snel duikt de dief op om zijn buit op te halen. Het begin van een spannend avontuur waarbij Dries, Roos en Hassan de snode boeven een hak willen zetten. Het verhaal speelt zich af aan zee in een verlaten pakhuis, maar ook op de Westhinder en een onderzeeër.

Sam Ickx, digitaal aanbodverantwoordelijke Ketnet:

‘Met de interactieve aflevering van De regel van 3S blijft Ketnet digitaal innoveren én dit op hetzelfde tempo als Netflix. Voor het eerst brengen we gaming en fictie samen in een interactieve ervaring op Ketnet.be en in de Ketnet-app. Een unieke gelegenheid om te experimenteren met een vernieuwende manier van verhalen vertellen die nauw aansluit bij wat kinderen graag doen op het internet. Zij kunnen het verhaal nu zelf mee sturen en moeten de soms verrassende gevolgen van hun keuzes proberen in te schatten. Hierdoor krijgt voor hen herkenbare kwaliteitsfictie van eigen bodem een heel nieuwe dimensie.'

 

Regel het voor Dries: de kunstroof is een special van De regel van 3S, de detectivereeks van Ketnet over de 17-jarige Dries Deckers, een energieke en inventieve tiener met een heel eigen logica. De rol van Dries wordt vertolkt door de jonge Samuël Anastasi. De beste vrienden van Dries zijn Roos, een blind meisje met veel inzicht (gespeeld door Dorien De Clippel), en IT-freak Hassan (Yassine Ouaich). De regel van 3S speelt zich af aan de kust en combineert de sfeer van de zee, surfen en fun met humor en suspense.

‘Regel het voor Dries: de kunstroof’ is beschikbaar via de Ketnet-app en ketnet.be

 

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos