Skip to Content
Heel wat lekkers bij Ketnet in september

Heel wat lekkers bij Ketnet in september

Dat Junior Musical en D5R twee blikvangers zijn in het najaar van Ketnet, dat was al bekend, maar Ketnet heeft nog heel wat meer in petto. Zo kunnen de kinderen in Later als ik groot ben kennismaken met spannende beroepen. Broodje kaas is een speels kookprogramma met Maureen en de jonge kok Hannes. Karrewiet krijgt een nieuw kleedje en Ketnet King Size een heuse filosofische rubriek (Waarom? Daarom!) én een nieuw gezicht: Sander volgt Niels op, die op 6 september feestelijk wordt uitgewuifd.

 

Broodje kaas

Broodje kaas is een kakelvers kook- en spelprogramma waarin de jonge Ketnet-kok Hannes Deryckere zowat alles klaarmaakt behalve … een broodje kaas. In elke aflevering wordt hij uitgedaagd door een Ketnetter met een specifieke culinaire vraag. Samen met presentatrice Maureen Vanherberghen gaat Hannes aan de slag. Ze maken de meeste uiteenlopende gerechten, maar of het lukt, blijft af te wachten, want Hannes moet op een onverwacht moment ook een verrassingsingrediënt verwerken in het gerecht. Broodje kaas is dus niet alleen leerrijk maar ook lekker spannend. Op het einde van het programma mag de Ketnetter kiezen tussen het gerecht dat Hannes en Maureen samen bereid hebben of … een broodje kaas. Vanaf maandag 1 september, van maandag tot donderdag om 17.45 u. op Ketnet.
Meer info in het persbericht hieronder.

 

Later als ik groot ben

Later als ik groot ben is een nieuwe Ketnet-reeks die kinderen tussen 6 en 12 jaar laat kennismaken met tot de verbeelding sprekende beroepen, van imker tot valkenier en van schipper tot stuntman. Samen met de ‘host’ Pieper, een grappig grafisch figuurtje, gaan de kijkers op bezoek bij inspirerende ‘helden’: ondernemende mensen die deze beroepen uitoefenen en die destijds als kind misschien zelf al over hun huidig beroep droomden met de woorden: ‘later als ik groot ben ...’. Vanaf zaterdag 6 september om 10.10 u. op Ketnet.
Meer info in het persbericht hieronder.

 

De Ketnet-wrap

De vijf Ketnet-wrappers (Charlotte, Leonard, Sarah, Sander en Sien) zorgen ook dit najaar weer elke dag voor live ambiance op het televisiescherm. Vanuit de vertrouwde Ketnet-studio gidsen ze de Ketnetters doorheen de leukste programma’s.  Ook dit najaar hebben ze weer tal van leuke acties en wedstrijden in petto.

Zo start eind augustus de “back to school”-wedstrijd. Vanaf 1 september is er bovendien een nieuw dagelijks spel: in Lacht-ie-of-lacht-ie-niet probeert een Ketnetter elke weekdag de lachende gezichtjes te vinden die verstopt zitten achter de cijfers op de blokkenmuur.

Er komt ook een verkeersweek en in november zit de wrap live op de Boekenbeurs. Dan komen we ook te weten welk woord volgens de Ketnetters de eretitel ‘Kinderwoord van 2014’ verdient.

De KetnetBand lanceert dit najaar een gloednieuw nummer mét videoclip in het kader van Kom Op Appels, zodat kinderen met kanker een kingsize vakantiekamp kunnen beleven. Ook daaraan besteden de wrappers de nodige aandacht.

 

Ketnet King Size: Bye Bye Niels, Hello Sander

De aftrap van het nieuwe seizoen van Ketnet King Size gebeurt meteen groots en uitbundig met het afscheidsfeest van wrapper en presentator Niels Destadsbader. Na 6 jaar zwaait Ketnet Niels met gepast feestgedruis uit. Sander Gillis volgt Niels op als vast gezicht van de weekendochtenden op Ketnet en zal Ketnet King Size vanaf 7 september presenteren, afwisselend met vaste waarde Charlotte Leysen.

Eind september bouwen de wrappers alwéér een King Size feestje, want dan vieren ze de 250ste aflevering van Ketnet King Size. Een publiek van 250 kinderen past niet in de studio, dus trekt Ketnet King Size naar de Ketnet-tuin waar alles nog groter en zotter is. En het feest begint al een week voordien, want de Ketnetters kunnen ook een stukje van Ketnet King Size winnen: een spel dat gewoon bij hen thuis wordt opgenomen!

Klassiekers als de Wilde Wasmachine, Het Snode Snotspel, Piep Piep Piep Hoera en Redt de BV uit de WC blijven op post. Maar er is ook de gloednieuwe rubriek Waarom?Daarom! Daarin stellen kinderen levensbeschouwelijke vragen en krijgen ze in drie minuten tijd mogelijke antwoorden aangereikt aan de hand van leuke animatiefilmpjes.

De Ketnetters zetten hun wekker op zaterdag- en zondagochtend dus best al maar om halfnegen want Ketnet King Size belooft weer dolle pret. De leukste gasten verzeilen in de meest absurde situaties. Tom Waes, Team Rox, Tatyana & Leonard van Junior Musical,  en Patje en Loredana van 2 Fabiola hebben hun komst al bevestigd!

Ketnet King Size is er terug vanaf zaterdag 6 september, op zaterdag en zondag om 8.30 u.

Meer info in het persbericht hieronder.

 

Karrewiet en Karrewiet Plus

Vanaf 1 september is ook Karrewiet er terug. Het jeugdjournaal van Ketnet biedt opnieuw elke dag een frisse blik op het nieuws uit de wereld, de sport en de showbizz. Karrewiet zit in een gloednieuw grafisch jasje en is er een nieuw Karrewietlied!

Karrewiet gaat ook naar het buitenland. Het Kinderrechtenverdrag bestaat 25 jaar en daarom trekt Karrewiet met Unicef naar Madagascar om na te gaan hoe het daar met de kinderrechten gesteld is. Dit najaar komt er ook een nieuwe filmrubriek met Ward Verrijcken, een man die echt alles weet over films.

Ook Karrewiet Plus, het duidingsmagazine van Ketnet, is terug. Elke maand zoomt het programma in op één specifiek thema. In de eerste editie van het nieuwe seizoen, op maandag 15 september, gaat het over drie wereldgodsdiensten: het jodendom, het christendom en de islam. Waarin verschillen ze en waar gelijken ze op elkaar? Karrewiet gaat op stap met drie gelovige kinderen.

 

Junior Musical

Zoals eerder al bekendgemaakt gaat dit najaar Junior Musical van start, het televisieluik van het gezamenlijke project van Ketnet en Studio 100 dat volgend jaar uitmondt in de musical Junior Musical -Kadanza. In eerste instantie gaat het om dagelijkse uitzendingen over de audities, die van eind augustus tot begin oktober plaatsvinden in alle Vlaamse provincies. Meer dan 2500 kinderen hebben zich ingeschreven voor de audities. Die worden op Ketnet gepresenteerd door Tatyana Beloy en Leonard Muylle. Zij zijn ook de gezichten van de volgende fases in de aanloop naar de uiteindelijke opvoering van de musical, zoals het bootcamp, de shows waarin bepaald wordt welke kinderen de hoofdrollen zullen spelen, de repetities, enzovoort.

De audities bestaan uit een zang-, een dans- en een acteerauditie. Hoe de zangauditie verloopt, zien we telkens op maandag, dans is voor dinsdag en acteren is voor woensdag. De BV's in de jury zijn Koen Crucke en Lauren De Ruyck. Op donderdag zal blijken welke kinderen per provincie doorgaan naar de nationale finale op zaterdag 4 oktober.

Dit zijn de data en de locaties van de audities:

  • Zaterdag 30 augustus:    Provincie West-Vlaanderen (Ieper) - uitzending vanaf maandag 1.9
  • Zaterdag 6 september:   Provincie Antwerpen (Turnhout) - uitzending vanaf maandag 8.9
  • Zaterdag 13 september: Provincie Vlaams-Brabant en Brussel (Anderlecht) - uitzending vanaf maandag 15.9
  • Zaterdag 20 september: Provincie Limburg (Leopoldsburg) - uitzending vanaf maandag 22.9
  • Zaterdag 27 september: Provincie Oost-Vlaanderen (Oosterzele) – uitzending vanaf maandag 29.9
  • Zaterdag 4 oktober:       Nationale finale – uitzending vanaf maandag 6.10

Meer info in het persbericht hieronder

 

D5R

Ook de start van D5R werd eerder al aangekondigd. D5R (zeg: De vijver) is een 20-delige reeks over vijf tieners die elkaar kennen van school, maar ook daarbuiten goed bevriend zijn. Ze beleven veel plezier, maar worden ook geconfronteerd met moeilijke momenten, problemen en tegenslagen. Kortom: het leven zoals het is. Met D5R kiest Ketnet voor een nieuw genre. D5R is fictie, maar het zou net zo goed human interest kunnen zijn. Vandaar de term ‘realistische fictie’. Ketnet wil met D5R de ‘hobbels’ in het leven van jongeren tonen en bespreekbaar maken, en kinderen zo weerbaarder maken. Daarvoor werd samengewerkt met experten uit eigen huis, Awel (vroeger: Kinder- en Jongerentelefoon) en het Kinderrechtencommissariaat. Vanaf maandag 15 september, van maandag tot donderdag om 18.30 uur.

Meer info in het persbericht hieronder

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos