Skip to Content
Ketnet game-event zondag 30 oktober in Flanders Expo te Gent

Ketnet game-event zondag 30 oktober in Flanders Expo te Gent

De afgelopen weken stond Ketnet in het teken van gaming. Eind september organiseerden Ketnet en Mediawijs een debat over gamen en kinderen om de gameweken op Ketnet op gang te trappen. De afgelopen weken kregen Ketnetters een verrassende en verhelderende kijk op de wereld van het gamen in het gloednieuwe programma 'Boeva & the games' en de internationale reeks 'Gaming Show'. Op het gatis Ketnet game-event zondag 30 oktober ontdekken kinderen en ouders, in het gezelschap van William Boeva, de laatste trends en komen ze als eerste te weten wat er hip is in 2017. Maar er is meer. William Boeva geeft een exclusieve show over gaming en er zijn lezingen van de Gezinsbond voor ouders.

Flanders Expo in Gent wordt voor één dag omgetoverd tot een grote 'gamehal'. Kinderen, en ouders, kunnen zich in verschillende zones onderdompelen in de wereld van het gamen.

 • Virtual Reality Zone: In deze zone kunnen kinderen VR-brillen testen en kinderen vanaf 8 jaar kunnen hun eigen VR-bril bouwen. Doorlopend van 10u tot 18u.            
 • Games Zone: In de Games Zone kunnen kinderen de coolste games spelen op verschillende consoles. Doorlopend van 10u tot 18u. 

 • High Tech Zone: In verschillende workshops kunnen kinderen ook echt zelf aan de slag gaan. 

  • Workshop 'leren programmeren' om 10u20, 11u, 11u40 of 12u20

  • Workshop 'zelf een robot maken met recyclagemateriaal' om 11u15, 13u, 13u30, 14u45 en 15u15 .

 • Boeva Zone: In de Boeva zone kunnen kinderen en ouders genieten van een show van William Boeva over gaming. De show zelf duurt ongeveer 15 minuten en zal doorgaan om 11u30, 14u30, 15u45. Bovendien lopen op de schermen doorlopend fragmenten uit het Ketnet-programma “Boeva & the games”. 
 • Ketnet Junior Zone: de allerkleinsten kunnen de Ketnet Jr.-app uittesten en zich uitleven met de kleurplaten van Kaatje. De Ketnet Jr.-app is een reclamevrije app op maat van de allerkleinsten, met volledige programma’s en toffe spelletjes die hun ontwikkelingsvaardigheden stimuleren. Doorlopend van 10u tot 18u.   

 • Workshops ouders:

  • Wat doen kinderen en jongeren? (Gezinsbond) Bijna ieder kind of jongere speelt games. Ouders willen vooral dat ze er plezier aan beleven, maar stellen zich toch allerlei vragen. Welke games spelen kinderen? Waarom vinden ze gamen zo leuk? Wat zijn de voordelen van gamen? Met welke mogelijke risico's hou je best rekening? Frederik Vanhuffel begeleidt deze sessie. Hij is ICT-Coördinator van stedelijke basisscholen en zelf ook vader van 2 kinderen die zelf de digitale toepassingen leren kennen. Hij is al 3 jaar gespreksleider van de Gezinsbond voor thema's over nieuwe media. De sessies vinden plaats om 11u, 14u10 en 16u10.

  • Workshop: wat kunnen ouders doen? (Gezinsbond) Hoe kunnen ouders hun kinderen helpen om op een goede manier om te gaan met gamen? Hoe praten ouders met hun kinderen over gamen? Hoe geven ze het goede voorbeeld en stellen ze grenzen en houden toezicht waar nodig? Danny Verlinden begeleidt deze sessie. Als pedagogisch begeleider ondersteunt en coacht hij directies en leraren die de stap zetten in de digitale schoolwereld en geeft hij in heel Vlaanderen praktijkgerichte cursussen media en ICT op maat van de school. Hij is al 8 jaar gespreksleider van de Gezinsbond voor thema's over nieuwe media. De sessies vinden plaats om 11u40, 14u50 en 16u50.

  • Workshop Mediawijs: Televisie, internet en andere media spelen een grote rol in het leven van kinderen en jongeren. Ouders staan voor de uitdaging om hun kinderen hierin te begeleiden. Praten met je kind over mediaopvoeding is niet altijd gemakkelijk. MediaNest is een website waar ouders terecht kunnen met al hun vragen over het mediagebruik van hun kinderen. Kom langs op de stand van MediaNest en doe de test 'welk type media-ouder ben jij' en kom meer te weten over hoe je kind opgroeit met media!​ Workshops om 12u20 en om 15u30.

 

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos