Skip to Content

Ketnet en Studio 100 slaan de handen in elkaar voor Junior Musical

Audities voor 'Junior Musical - Kadanza' gaan van start

Vanaf vandaag is op Ketnet de videoclip van ‘Kadanza’ te bekijken, het themalied van Junior Musical - Kadanza gezongen door Charlotte Leysen. Met Junior Musical slaan Ketnet en Studio 100 de handen in elkaar voor een ambitieuze samenwerking, een musical opgebouwd rond bekende liedjes uit de tienjarige geschiedenis van Junior Songfestival.Ketnet en Studio 100 gaan ook op zoek naar kinderen die willen meespelen in de Musical. Kandidaten kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor de audities.
 

Charlotte Leysen vertolkt een van de hoofdrollen in Junior Musical maar ze wil  de musical niet in haar eentje spelen. Daarom roept ze alle kinderen in Vlaanderen die graag, zingen, dansen of acteren op om zich in te schrijven voor de audities van Junior Musical. Komend najaar zullen hun belevenissen in een tv-reeks op Ketnet te zien zijn.

De kinderen die worden geselecteerd uit de audities zullen uiteindelijk ook mee op de planken staan met Junior Musical – Kadanza. De regie zal in handen zijn van niemand minder dan Frank Van Laecke, recent nog geprezen voor zijn regie van de spectaculaire musical  14-18.

Het verhaal van Junior Musical – Kadanza: Lisa beleeft de tijd van haar leven op het danskamp. Al op de eerste dag wordt ze verliefd op een jongen. Maar wanneer de kampleidster de jongens en meisjes ’s nachts samen betrapt, deelt ze hen op in twee aparte kampen, gescheiden door een rivier. Betekent dit voor Lisa en al de andere kampleden het einde van een superleuke dansvakantie?

Junior Musical – Kadanza gaat op 14 februari 2015 in première in Plopsa Theater De Panne, gevolgd door voorstelling in Hasselt, Gent en Antwerpen. Voor tickets en info: www.juniormusical.be of 070/344.555.

Wouter Quartier, netmanager Ketnet: “Onze zoektocht naar jong talent voor Junior Musical gaan we helemaal op de Ketnet-manier doen, namelijk positief en constructief. We vragen aan de kinderen: laat ons eens zien wat je kunt, door te zingen, te dansen of te acteren. Het is onze bedoeling om Junior Musical echt sámen met de kinderen te maken; dat maakt dit project zo belangrijk voor Ketnet. We houden bovendien de schat aan liedjes uit tien jaar Junior Songfestival in leven door er een musical rond te bouwen.”

Anja Van Mensel, CEO Studio 100 Benelux“Als producent van verschillende kinder –en jeugdseries werken wij al vele jaren op een zeer fijne manier samen met Ketnet.  Super dat we deze samenwerking nu nog verder kunnen uitbreiden met dit project Junior Musical – Kadanza. Een productie waar we erg naar uitkijken. We hopen dat de Ketnet-kijkers zich massaal zullen inschrijven voor de audities, want het wordt een avontuur om nooit meer te vergeten. We zijn ervan overtuigd dat heel wat kinderen er van dromen om ooit eens te kunnen schitteren in een grote productie, en die kans krijgen ze nu met dit project. Dus als je graag eens wil werken met een topregisseur als Frank Van Laecke, of op het podium wil schitteren naast Charlotte van Ketnet, dan is dit een uitgelezen kans!”

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos