Ketnet en Kom op tegen Kanker lanceren: De Pet op tegen Kanker

Ketnet en Kom op tegen Kanker lanceren: De Pet op tegen Kanker

Zet je pet op tegen kanker en bezorg kinderen met kanker een megavakantiekamp – vanaf zaterdag 26 september

Maandag 19 oktober 2015 — Op zaterdag 26 september lanceerden Ketnet en Kom op tegen kanker De Pet op tegen Kanker. Kinderen konden een Kom op tegen Kanker-pet kopen, die pimpen en ‘hun pet opzetten tegen kanker’. De actie werd ondersteund met het coole campagnelied De pet op van de KetnetBand.  De Pet op tegen Kanker is een bewustmakingsactie, maar tegelijk ook een campagne om geld in te zamelen om kinderen met kanker de kans te geven op vakantiekamp te gaan en samen met hun lotgenoten even hun ziekte te vergeten.

 

De Vlaamse kinderen deden massaal mee met De Pet op tegen Kanker. Liefst 60.000 petten gingen de deur uit. Meer dan 2000 Ketnetters stuurden hun foto met gepimpte pet op en maakten zo kans op een van de 67 BV-petten die door Bekende Koppen eigenhandig werden gepimpt : van ‘Pet’ Krimson en Kathleen Aerts over Emma Bale en Matteo Simoni tot de acteurs van Thuis en die van de D5R (zie bijgevoegde video’s en foto’s).

 

Morgen beleeft de actie haar hoogtepunt: dan wordt Ketnet voor één dag Petnet. De Ketnetters worden aangemoedigd om allemaal met hun Kom op tegen Kanker-pet naar school te gaan. In de Ketnet-studio staat alles in het teken van de campagne. De laatste BV-petten worden weggegeven.  De Ketnetters kunnen zien hoeveel zo’n vakantiekamp betekent voor kankerpatiëntjes. En als kers op de taart is er de wereldrecordpoging ‘petten opzetten’. In de studio ontvangen Sien en Sander een aantal kinderen die een foto van hun wereldrecordpoging hebben opgestuurd.  En dan is het aan hen om op hun beurt het wereldrecord aan te vallen….

De KetnetBand: De pet op! - Campagneclip van 'De Pet op tegen Kanker'.

De affiche van De Pet op tegen Kanker
Sien, Thomas en Maureen van de KetnetBand - (c) VRT
Karrewiet: Charlotte bezoekt zomerkamp kankerpatiëntjes - (c) VRT
Plezier op een zomerkamp voor kankerpatiëntjes - (c) KOTK
Karrewiet: Charlotte bezoekt zomerkamp kankerpatiëntjes - (c) VRT