Skip to Content
Ketnet dankt alle trouwe fans van het eerste uur met uitzending Throwback Thursday

Ketnet dankt alle trouwe fans van het eerste uur met uitzending Throwback Thursday

Eén zendt verjaardagsfeest uit op oudejaarsavond om 22.10 u.

Het was een overweldigende verjaardagsweek voor Ketnet. Nostalgie ten top voor de allereerste Ketnet-generatie. Met ex-Ketnet-gezichten die te gast waren in verschillende VRT-programma's, online heel wat polls en quizzes over de Ketnet-programma's van het eerste uur,  een ondemandaanbod van die programma's,... Dit weekend wordt de huidige Ketnet-generatie nog in de watten gelegd met een feestweekend in Plopsa De Panne. Vandaag, op de officiële verjaardag van Ketnet, is er groot nieuws: Throwback Thursday wordt uitgezonden op oudejaarsavond op Eén om 22u10. De show met presentatie door ex-wrappers Sofie Van Moll en Steven Van Herreweghe en optredens van W817, Junior Eurosong, Spring en Samson & Gert van komende dinsdag wordt gecapteerd. De show is een coproductie tussen Studio 100 en Ketnet.

Maarten Janssen, netmanager Ketnet:

"We wisten wel dat Ketnet een rol heeft gespeeld in het leven van de twintigers van vandaag. Maar dat Ketnet zó in hun hart zit, dat heeft ons heel erg verrast en geraakt. Door hén is onze twintigste verjaardag een feest geworden dat al onze verwachtingen overtroffen heeft en dat we niet snel zullen vergeten. De absolute hoogtepunten deze week waren overduidelijk de twee 'Throwback Thursday''-feesten. Toen we woensdag een volledig Sportpaleis zo oprecht en enthousiast zagen meefeesten met onze verjaardag, vonden we dat we iets terug moesten doen. We hebben dan ook een cadeautje voor de Ketnet-fans van het eerste uur. Op oudejaarsavond zendt Eén de Throwback Thursday-show uit zodat nóg meer fans kunnen genieten van hun jeugdidolen."

Volledig Sportpaleis zingt voor verjaardag Ketnet (video)

Afgelopen nacht om 24u werd Ketnet 20 jaar. Peter Van de Veire legde zijn Dj-show even stil om een volledig Sportpaleis te laten aftellen en zingen voor de verjaardag van Ketnet. Het zoveelste kippenvelmoment in het Sportpaleis deze week. 

Nostalgisch aanbod VRT NU is groot succes

De nostalgische Ketnet-afleveringen op VRT NU gaan nog steeds door het dak: sinds maandag zijn er 306.360 Ketnet-afleveringen bekeken op VRT NU. Dinsdag was de absolute recorddag; met 82.000 bekeken Ketnet-afleveringen. De afgelopen vier dagen is Spring 142.000 keer bekeken op VRT NU. Daarmee verdringt het Thuis van de eerste plaats qua best bekeken programma. Ook W817 (62.500 afleveringen bekeken) en Dag Sinterklaas (net geen 50.000 bekeken afleveringen) scoren enorm sterk.

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos