Skip to Content
Ketnet brengt een najaar vol straffe fictie, jonge Planckaerts en prikkende beestjes

Ketnet brengt een najaar vol straffe fictie, jonge Planckaerts en prikkende beestjes

Woensdag 25 augustus 2021- Ketnet pakt dit najaar uit met heel wat nieuwe programma's. De Ketnetters worden verwend met maar liefst twee gloednieuwe fictiereeksen van eigen bodem: 3Hz en GameKeepers. Ook vertrouwde fictiereeksen als Meisjes en De Hoppers komen terug met nieuwe afleveringen. Naast straffe fictie zet Ketnet dit najaar ook in op gloednieuwe programma's zoals Schijtluizen, De Planckies, Twaalf is veel en vele anderen. Ook voor de allerkleinste kijkers heeft Ketnet Junior een rijkgevuld najaar voor de boeg.

Straffe fictie van eigen bodem met jong talent in de hoofdrol

Twee gloednieuwe fictiereeksen dit najaar op Ketnet. Met 3Hz en GameKeepers zorgt Ketnet voor een knallende woensdag voor de Ketnetters. Beide reeksen geven kansen aan jong talent om hun eerste stappen op het scherm te zetten.

3Hz

3Hz is een spannende fictiereeks die baadt in een nostalgische sfeer. Felix (Junes Callaert) neemt de Ketnetters mee op een akoestische tijdreis naar het verleden, schipperend tussen het jaar 1989 en 2021. De reeks kan rekenen op een sterke cast, met veelbelovende namen zoals Junes Callaert (Dierendetectives, Ketnet Musical: Unidamu) in de rol van Felix, Stan Van Samang (Zie mij graag) als vader Thomas, Ann Tuts (F.C. De Kampioenen, Bevergem) als oma Jos, Arthur Hermans als Sammy, Maja Azila als Noor en Cécile Enthoven (Tabula rasa, De twaalf) als Ella.

Het verhaal

Felix kan met zijn vintage walkman naar het verleden luisteren. Samen met zijn vrienden gaat hij op zoek naar antwoorden over de dood van zijn moeder en ontdekt zo een milieuschandaal. Illegaal gedumpt afval uit de jaren '80 bedreigt hun dorp. Wat heeft de dood van Felix' moeder ermee te maken, en kan hij een ramp voorkomen?

3Hz is een coproductie van De Mensen en Ketnet met de steun van het VAF-mediafonds. De reeks is vanaf woensdag 1 september te zien op Ketnet, VRT NU, Ketnet.be en in de Ketnet-app.

GameKeepers

GameKeepers is een spannende, escapistische reeks waarin de hoofdpersonages Sari (Naomi Janssens) en Mats (Andres Doise) elke aflevering een andere game uit het brein van GameMaster Cordelia moeten winnen om de wereld te beschermen tegen de totale ondergang. De cast van GameKeepers bestaat uit jonge en talentvolle acteurs. Ketnet wil hen graag de kans bieden om mee te werken aan deze grote fictieproductie, waarin ook enkele meer ervaren acteurs een rol spelen. Zo wordt het personage Sari vertolkt door Naomi Janssens, die we kennen van onder meer Campus 12, D5R en Instaverliefd. Mats wordt gespeeld door Andres Doise, de conciërge Jacob is een rol voor Erik Burke . Ook Jamie Sou (Lelia), Manou Jue Cardoso (Lizzy), Antar Latifine (Idris), Mathias Mesmans (Quinten) en Jozefien Grossen (Pepper) zien we terug in de reeks.

Het verhaal

GameKeepers volgt de avonturen van Sari en Mats, die samen met een aantal andere studenten in 'Villa Forêt' wonen, onder de hoede van de vreemde conciërge Jacob. Het groepje vrienden heeft het druk met schoolwerk en plezier maken, maar Sari en Mats hebben daarnaast ook een verpletterende verantwoordelijkheid. Zij zijn de GameKeepers van Game Quest, een computerspel dat verborgen zit in de villa en telkens opnieuw gespeeld én gewonnen moet worden. Want als ze verliezen, breekt GameMaster Cordelia los uit het spel en kan ze haar kwade krachten op de echte wereld loslaten.

GameKeepers is vanaf woensdag 8 september wekelijks te zien op Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app. GameKeepers is een coproductie van Ketnet en Studio 100.

Nieuwe seizoenen van De Hoppers en Meisjes én nog meer fictie

Dit najaar kunnen Ketnetters ook genieten van nieuwe afleveringen van hun favoriete programma's.

 • De Hoppers seizoen twee start later dit najaar. In deze dolkomische sitcom komen de avonturen van de familie Hopper aan bod. De familie bestaat uit melancholische papa Geert (Bill Barberis), geflipte mama Jackie (Liesa Naert), hyperintelligente dochter Daria ​ (Emma Vanthielen) en zoon Arno (Thomas De Smet), die er alles aan doet om in zo’n kort mogelijke tijd zo rijk mogelijk te worden.
  De Hoppers is een coproductie van Ketnet en Eyeworks
 • Meisjes is gebaseerd op de Noorse web only dramareeks Jenter van NRK. Meisjes is een webreeks die in realtime gelost zal worden op de online platformen van Ketnet. Alles verloopt digital first. Net zoals in de eerste twee seizoenen volgen de Ketnetters het doen en laten van de meisjes en beleven ze hun avonturen zoals ze ook echt gebeuren in de reeks. Wanneer de meisjes bijvoorbeeld iets meemaken op woensdagnamiddag, is dat korte videofragment ook effectief op dat ogenblik online te bekijken. Op het einde van de week worden de videofragmenten gebundeld in een klassieke compilatie die zowel online als lineair op Ketnet te bekijken zal zijn. De reeks wordt daarnaast aangevuld met extra online content om de beleving maximaal door te trekken.
  Meisjes is een coproductie van Sputnik Media en Ketnet.
 • Met The Athena en Find Me in Paris brengt Ketnet internationale fictie met Vlaamse dubs op het scherm. Zo kunnen de Ketnetters in het Nederlands genieten van spannende reeksen uit het buitenland.
 • Ook de Sint komt terug dit najaar en hij brengt een gloednieuwe film mee: Sinterklaas en Koning Kabberdas. De film wordt in de zalen verwacht op 27 oktober en is een film in een regie van Stijn Coninx, naar een scenario van Hugo Matthysen. Sinterklaas en Koning Kabberdas is een productie van Sylvester TV en wordt gemaakt in samenwerking met Ketnet, Eén, Streamz, Kinepolis Film Distribution, Iedereen Leest en Lidl en is mede mogelijk gemaakt met steun van Screen Flanders, de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid via Casa Kafka Pictures en de lottosubsidie van de Vlaamse overheid.
 • Ook de populaire Ketnet-reeks Nachtwacht krijgt dit najaar een derde bioscoopfilm: De dag van de Bloedmaan. De film zal te zien zijn in de Belgische bioscopen vanaf 15 december 2021. De dag van de Bloedmaan is een coproductie van Ketnet en Studio 100 en zal verdeeld worden door Kinepolis Film Distribution (KFD).
 • De Gebroeders Schimm is een geestige griezelfilm voor de hele familie en zal te zien zijn vanaf 3 november in de bioscoop. De film is een coproductie van Minds Meet met Ketnet en steun van het VAF in een regie van Michael en Andrew Van Ostade.
 • In 2022 kunnen de Ketnetters ook genieten van het derde seizoen van Hoodie en #LikeMe. Ook de gekste aap uit showbizzland laat weer van zich horen met een tweede reeks van Wannabe's.

Op en top Belgische animatie met een nagelnieuwe reeks van De Smurfen

De Smurfen, even Belgisch en even wereldberoemd als pakweg Magritte en de saxofoon, mogen zich opmaken voor gloednieuwe avonturen. Binnenkort is op Ketnet een nieuwe reeks afleveringen te zien. Het wordt de eerste animatiereeks voor televisie waarin de Smurfen in een 3D-versie te zien zullen zijn, net zoals in de meest recente film. 

De Smurfen zijn een samenwerking tussen Ketnet, Peyo Productions, TF1, OUFTIVI en Dupuis Audiovisuel​. De Smurfen zijn later dit najaar te bekijken op Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app.

Een najaar boordevol gloednieuwe programma's met de jonge Plackaerts, prikkende beestjes en een unieke inkijk in het leven van een twaalfjarige

De Ketnetters kunnen dit najaar niet alleen genieten van straffe fictie maar ook wat non-fictie betreft brengt Ketnet de komende maanden heel wat nieuws naar buiten.

Schijtluizen

In Schijtluizen gaat Ketnet-wrapper Sien Wynants op pad om meer te weten te komen over dieren en planten van bij ons, dieren en planten waar we bang voor zijn. Ze ontmoet kenners van Natuurpunt die alles weten over het dier of de plant en brengt telkens één van haar vier Schijtluizen mee: de bekende Ketnet-acteurs Nidal Van Rijn, Naomi Janssens, Thomas De Smet en Aaron Blommaert. In de naam der wetenschap laten zij zich bijten, steken of prikken. Wat gebeurt er dan en wat moet je doen?

Schijtluizen is een samenwerking tussen Ketnet en Natuurpunt en is gebaseerd op het Deense format Bijten, steken, prikken van DR Ultra. Schijtluizen is wekelijks te zien vanaf woensdag 1 september op Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en via de Ketnet-app.

De Planckies

In De Planckies volgt Ketnet de avonturen van de kleinkinderen van de familie Planckaert. ​ Iluna, Devon, Mageno, Noa, Yukka en Elara nemen de kijkers mee in hun unieke leefwereld in hun Franse kasteel. Ze beleven tal van avonturen op het domein en duiken samen de natuur in. Weg van de bewoonde wereld laten ze hun fantasie de vrije loop, maar ze staan ook met twee voeten op de grond en helpen hun (groot)ouders met de verbouwingen. Bij deze inspirerende bende valt altijd wat te beleven. Met elke aflevering een nieuw avontuur vertelt deze Ketnet-reeks het verhaal van Vlaanderens favoriete familie door de ogen van de kinderen en werpt ze een unieke, frisse blik op de nieuwe wending in hun leven. Een clubhuis bouwen, de wielercarrière van de jongens, het koken voor de hele familie en het spotten van wilde dieren op hun domein: De Planckies verleggen elke keer opnieuw hun grenzen en verbluffen jong en oud met hun enthousiasme en inventiviteit. In deze reeks kom je meer te weten over het dagelijkse spannende leven van de Planckies waar ieder kind in Vlaanderen en Brussel een stukje van zichzelf in kan herkennen.

De Planckies is een programma van Vincent TV voor Ketnet en zal te zien zijn later dit najaar op Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app.

Twaalf is veel

Twaalf is veel is een reeks van twaalf portretten, waarin een unieke inkijk wordt gegeven in het leven van twaalfjarigen. De twaalfjarigen komen zelf aan het woord over de thema’s die hen beroeren. Van liefde, ouders, vriendschap, passie tot uiterlijk, geen enkel thema wordt geschuwd. De host en het luisterend oor van de twaalfjarigen is Ketnet-wrapper Gloria Monserez.

Twaalf is veel is een programma van De chinezen voor Ketnet en is later dit najaar te zien op Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app.

Homo Universalis Ketnet

Vanaf september brengt Ketnet een eigen versie van Homo Universalis Ketnet volledig op maat van kinderen. Geen sukkelende boomers meer op het scherm maar 25 enthousiaste kinderen die kans maken op de titel van eerste jonge Homo Universalis.

Homo Universalis Ketnet vanaf maandag 6 september van maandag tot vrijdag op Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app.

De Strafste Sporter

In ‘De Strafste Sporter’ gaat Imke Courtois op zoek naar welke jonge topsporter de allerstrafste sporter van Vlaanderen is. Acht jongeren die onwaarschijnlijk goed zijn in hun sport werden geselecteerd. Acht weken lang leren en proberen ze elkaars sport uit. Elke week staat er een andere sport en dus ook een ander kind centraal. De anderen moeten die sport en een aantal basiselementen onder de knie krijgen. Op het einde van de aflevering is er de wedstrijd waarin de acht sporters het tegen elkaar op nemen.

Op het einde van de reeks heeft iedereen een keer kunnen proeven van elkaars sport en punten gescoord en weten we wie ‘De Strafste Sporter’ is.

Een productie van De Mensen voor Ketnet, dit najaar op Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app.

Maak dat de kat wijs

Maak dat de kat wijs is een videoreeks gebaseerd op een aantal spreekwoorden die de Ketnetters tijdens hun schoolcarrière uit het hoofd moeten leren en waar ze geregeld toetsen over krijgen. Maar kloppen die spreekwoorden wel? Stoot een ezel zich nooit twee keer aan dezelfde steen?  Dansen de muizen echt op tafel als de kat van huis is? Kan je het horen wanneer het dondert in Keulen? De Ketnet-wrappers nemen al deze spreekwoorden heel letterlijk en gaan na of ze ook daadwerkelijk kloppen.

Maak dat de kat wijs vanaf vrijdag 10 september op Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app.

En nog veel meer dit najaar op Ketnet

De Ketnetters kunnen dit najaar genieten van nieuwe afleveringen van hun vertrouwde programma's.

 • Kingsize Live: de liveshow van Ketnet op zondagochtend boordevol bekende gezichten komt terug vanaf zondag 5 september.
 • Ketnet Musical: voor het zevende en laatste jaar slaan Ketnet en Studio 100 de handen ineen om een gloednieuwe Ketnet Musical op touw te zetten. 'Ketnet Musical: De finale' is vanaf het voorjaar van 2022 in de zalen. Het wordt een grappige muzikale afsluiter met een hoop jonge talenten én Ketnet-wrapper Gloria Monserez in één van de volwassen hoofdrollen. Later dit najaar op Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app.
 • Kapot Gaan: nieuwe afleveringen van de videoreeks waarin Gloria Monserez, Jean-Romy Manzila (De Hoppers) en een nog mysterieuze nieuwkomer het tegen elkaar opnemen in de zotste uitdagingen. Wie gaat er het hardst kapot? Later dit najaar op Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app.

Ketnet Junior zorgt voor een ontspannend najaar met Sarah doet yoga en Meneer Papier

Ook voor de jongste Ketnetters belooft het een schitterend najaar te worden met heel wat splinternieuwe programma's. Naast een nieuw programma van Sarah investeert Ketnet Junior dit najaar sterk in animatie van Belgische animatiestudio's. Dat zorgt dit najaar voor heel wat bijzondere reeksen.

Meneer Papier

Meneer papier is een nieuwe Vlaamse cut-out animatiereeks voor kleuters. Met zijn schaar knipt meneer Papier de wereld die hij wenst. ​ De reeks is gebaseerd op de boeken van Elvis Peeters en Gerda Dendooven. De kortfilm ‘Meneer Papier gaat uit wandelen’ – waar de reeks op geïnspireerd is – won al de nationale publieksprijs op het Cinekid Film en TV-festival in Amsterdam.
Meneer Papier is een coproductie met het Vlaamse productiehuis A Private View met steun van het VAF.

Sarah doet yoga

Ook Sarah is terug met gloednieuwe afleveringen waarin ze de juniors yoga leert kennen. Achter de schermen werd ze alvast professioneel begeleid door niemand minder dan Ingeborg Sergeant. Met de start van het nieuwe schooljaar kunnen de jongste kijkers meedoen aan een ontspannende sessie yoga met Sarah. Voor de ouders een allicht welgekomen rustpuntje.

Stoppeltje

Dit najaar brengt Ketnet ook een nieuwe reeks van Stoppeltje. Stoppeltje is een animatiereeks gebaseerd op de strips van Petit Poilu van uitgeverij Dupuis Audiovisuel.

Stoppeltje is een klein volledig behaard kereltje. Elke ochtend neemt hij afscheid van zijn mama om naar school te gaan. Maar dan gebeurt er altijd wel iets spannends op zijn weg. Elke nieuwe ontmoeting brengt verrassingen met zich mee. Stoppeltje duikt steeds weer in een vreemde wereld, waar hij telkens groter en wijzer uitkomt.
Stoppeltje werd gecoproduceerd met Belvision, Canal+ en RTBF.

Hongerige Berenverhalen

Met de start van het nieuwe schooljaar heeft Ketnet Junior een gloednieuwe reeks voor de jongste kijkers in het aanbod met Vlaamse dubs. Hongerige Berenverhalen zijn prachtig getekende, smakelijke verhalen om honger van te krijgen.

Grote beer Ned en kleine beer Mishka wonen samen in een hut in het bos. Altijd hebben ze zin in eten. Op de boekenplank in de keuken staat het grote ‘boskookboek’ vol heerlijke recepten. Maar de ingrediënten moeten ze zelf gaan zoeken in het bos, en dat zorgt steeds weer voor grappige ontmoetingen en gekke avonturen.

Sarah doet yoga en Hongerige Berenverhalen vanaf 1 september op Ketnet Junior, VRT NU en in de Ketnet Junior-app. Stoppeltje en Meneer Papier zijn later dit najaar te zien op Ketnet Junior, VRT NU en in de Ketnet Junior-app.

Ketnet komt naar je toe

Ketnet trekt er dit jaar opnieuw op uit om de juniors en Ketnetters te ontmoeten tijdens heel wat boeiende events en expo's.

 • Bumba op reis: een avontuurlijke theatershow voor de allerkleinsten waarin Bumba en zijn vrienden op wereldreis trekken naar de Far West, Afrika, Sneeuwland en Azië.
 • Kaatjes grote iedereen-kan-iets-show : Kaatje in het theater met een show vol muziek en spel.
 • Tik Tak-Expo: Tik Tak keert dit najaar terug naar Fort Napoleon voor een tweede editie van de succesvolle expo.
 • Nachtwacht theatershow: Het Vampierenbal: Na het grote succes van “Het Vervloekte Perkament” staat Nachtwacht ook in 2021 in het theater met een nieuwe voorstelling vol spanning en magie.
 • Ketnet Halloween: tijdens de herfstvakantie trekt Ketnet opnieuw naar Plopsaland voor Ketnet Halloween.
 • De intrede van de Sint: ook de Sint maakt opnieuw zijn intrede dit najaar. Of er stoute kinderen zijn komen we dan te weten.
 • Ketnet Kerst: ook tijdens de kerstvakantie trekt Ketnet er weer op uit met Ketnet Kerst.
 • En nog veel meer: meer informatie over events op Ketnetvoorouders.be.
Elise Vandevenne Communicatieverantwoordelijke Ketnet

 

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos