Karrewiet wint Europese prijs voor reportage over stakingen in ons land

Karrewiet wint Europese prijs voor reportage over stakingen in ons land

Reportage wordt beloond met Youth News Exchange Award

Karrewiet heeft een mooie eerste prijs behaald op de Youth News Exchange Meeting 2016. Dat is de jaarlijkse samenkomst van alle Europese jeugdjournaals van EBU (European Broadcasting Union). In de categorie Regular News werd de inzending van Karrewiet door de deelnemende landen uitgekozen als meest duidelijke en origineelste nieuwsreportage. Vóór andere inzendingen van NOS Jeugdjournaal en BBC Newsround. Karrewiet pakte de eerste plaats met een item van juni dit jaar naar aanleiding van de vele stakingen en betogingen in ons land.

Eindredacteur Steven Verdeyen, researcher Lotte Dambre en reporter Evi Brutin waren blij verrast met de winnende inzending:

 "Het is heel fijn om van verschillende landen erkenning te krijgen en om over de grenzen en culturen heen een moeilijk onderwerp toch duidelijk te kunnen overbrengen."

De reportage is te bekijken via onderstaande link.

Over Ketnet

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos