Skip to Content
Karrewiet vernieuwt: Jelle Mels en Mariam El Mandoudi worden de nieuwsankers van Karrewiet

Karrewiet vernieuwt: Jelle Mels en Mariam El Mandoudi worden de nieuwsankers van Karrewiet

Vanaf september iedere dag vanuit de Karrewiet-studio én de Karrewiet-app nu ook op tablet

Karrewiet is al 16 jaar een vaste waarde op Ketnet en de referentie voor nieuws op kindermaat in Vlaanderen. Karrewiet brengt nieuws door en voor kinderen maar de wereld is in die jaren veranderd. Nieuws is ondertussen overal beschikbaar. Via hun smartphone, tablet, televisie of radio komen kinderen in contact met de actualiteit. Nieuws dat niet altijd op hun maat gefilterd is. En dat maakt Karrewiet relevanter dan ooit.

Het afgelopen jaar heeft Karrewiet al enkele vernieuwingen doorgevoerd. Karrewiet brengt iedere dag actueel en relevant nieuws en schuwt ook geen moeilijke onderwerpen. Ketnet wil nog meer inzetten op kinderen helder, duidelijk en op hun maat informeren over wat er zich in de wereld afspeelt. Daarom wordt Karrewiet, vanaf 3 september, uitgezonden vanuit de Karrewiet-studio. Met Jelle Mels en Mariam El Mandoudi als ankers. Zij zullen de kinderen dagelijks door het nieuws van de dag gidsen. De kindreporters blijven natuurlijk ook op post en brengen verslag uit ter plaatse waar het nieuws zich afspeelt.

"Karrewiet naar de studio is een logische stap. Zo kunnen we nog korter op de bal spelen en meer inzetten op het nieuws duidelijk en helder op kindermaat brengen. Jelle en Mariam zijn de geknipte journalisten om het nieuws alle dagen tot bij de kinderen te brengen."

Katrien Van Der Slycken, Themachef JONG van VRT NWS

 De Karrewiet-gezichten: Jelle Mels en Mariam El Mandoudi

Jelle Mels is 26 is afkomstig uit Sinaai en woont nu in Sint-Niklaas. Hij is al 5 jaar Karrewiet-journalist. Jelle studeerde journalistiek aan de AP Hogeschool in Antwerpen. Jelle deed stage bij Karrewiet en ging er nooit meer weg. Ondertussen bedacht hij ook het Karrewiet-Kampioen-gezelschapsspel en is hij ook al twee jaar te horen als één van de inleesstemmen van Karrewiet.

 “Ik herinner mij dat ik als kind de eerste aflevering van Karrewiet op televisie zag, dat ik Karrewiet nu ga presenteren is echt heel gek” aldus Jelle Mels

Mariam El Mandoudi is 29 en geboren en getogen in Mechelen, intussen woont ze in Antwerpen. Ze studeerde samen met Jelle journalistiek aan de AP Hogeschool in Antwerpen. Nadien ging ze aan de slag bij onder meer MNM, Radio 2 en Q-Music.

"Ik heb altijd gedroomd om het journaal te presenteren. ik ben begonnen bij MNM, dan Qmusic en Joe daar mocht ik het radionieuws maken en dat zag ik als de perfecte opstap. Ik dacht het jaren zou duren en nu mag ik plots het journaal voor de Karrewieters maken. Da's zelfs nog beter dan het grote-mensen-journaal!" aldus Mariam El Mandoudi.

De Karrewiet-app binnenkort ook op tablet

Vorig jaar lanceerde Ketnet een app van Karrewiet voor smartphone, intussen werd deze meer dan 56000 keer gedownload. Ketnet lanceert in het begin van de zomer nu ook een app voor tablet. De Karrewiet-app biedt een veilige omgeving waar kinderen op de hoogte kunnen blijven van het belangrijkste nieuws. Met een uitbreiding naar tablet is Ketnet aanwezig op de platformen die kinderen verkiezen en dit op een toegankelijke manier. Elke dag krijgen de kinderen een ochtend- en middagupdate van het belangrijkste nieuws. Polls en quizjes zorgen voor interactie. Bij breaking news kan de Karrewiet-app ook een pushbericht sturen. Ketnet wil hier zeer voorzichtig mee omspringen maar wil kinderen ook bij breaking news de juiste informatie bezorgen. Zo zijn kinderen meteen op de hoogte wanneer er zich een belangrijk nieuwsfeit afspeelt.

Karrewiet is een programma van VRT NWS voor Ketnet. De Karrewiet-app is vanaf de zomer ook beschikbaar voor tablet en is beschikbaar voor IOS en Android.

-------------------------------------------------------------------------

NOOT AAN DE REDACTIE

Mariam en Jelle zijn voorlopig niet beschikbaar voor interviews in augustus zal het mogelijk zijn om Jelle en Mariam te interviewen.

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos