Skip to Content
Karrewiet Royal: Een exclusief bezoek bij Koning Filip

Karrewiet Royal: Een exclusief bezoek bij Koning Filip

Koning Filip openhartig in gesprek met Karrewiet-reporter

Het kinder- en jongerenjournaal Karrewiet kreeg onlangs een opmerkelijke uitnodiging. Ze werden uitgenodigd door Koning Filip op het Kasteel in Laken. Karrewiet-reporter Finn, 9 jaar, kon eerder deze week de opnames van de kerstboodschap bijwonen en had een exclusief gesprek met de zevende Koning der Belgen. 

In de reportage, die morgenavond te zien is in Karrewiet, is de Koning heel openhartig. Hij vertelt niet alleen over de kerstboodschap, en over wat daar allemaal bij komt kijken. Finn krijgt ook een rondleiding doorheen het Kasteel en Koning Filip vertelt haar over zijn gezin en zijn familie en toont een aantal familiefoto's. Tijdens het gesprek praat hij uitgebreid over zijn vier kinderen; Eléonore (8 jaar), Emmanuel (11 jaar), Gabriël (13 jaar) en Elisabeth (15 jaar). Over hoe ze samen de kerstvakantie doorbrengen en over hoe de Koning zijn kinderen soms 's avonds zelf in bed legt. Daarnaast praat hij ook over zijn job, en wat hij daar het leukste aan vindt. En hij sluit af met een exclusieve nieuwjaarswens voor alle Belgische kinderen, voor een mooi en succesvol 2017.

Karrewiet Royal, vrijdag 23 december 2016, omstreeks 18u15 op Ketnet.

 

NIET VOOR PUBLICATIE: 

De volledige reportage is vrijdag 23.12 omstreeks 17u beschikbaar voor persvisie op het VRT Persportaal (pers.vrt.be). Inhoud is onder embargo tot vrijdag 23.12, 18u20.

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos