Skip to Content
Karrewiet Plus: Het revalidatiecentrum

Karrewiet Plus: Het revalidatiecentrum

Karrewiet Plus in het kinderrevalidatiecentrum van UZ Gent - maandag 7 november op Ketnet

Karrewiet Plus volgt deze maand Kjell (10), Matthias (11) en Janne (9). Zij gaan alle drie naar het kinderrevalidatiecentrum van het UZ Gent. Toch hebben ze elk een heel apart verhaal.

Dokters ontdekten in december 2015 een groot gezwel in de voet van Matthias. Amputatie bleek voor hem de beste oplossing. In het kinderrevalidatiecentrum leert hij om te gaan met zijn nieuwe kunstbeen.

Kjell werd afgelopen zomer omver gereden door een auto. Hij herstelt van meerdere breuken en leert nu beetje bij beetje opnieuw stappen en zijn armen opnieuw te gebruiken.

Janne herstelt van leukemie. Na een aantal gecompliceerde operaties moet Janne nu herstellen van het maandenlang stilliggen. Ze kreeg ook lange tijd enkel voedsel via een buisje, waardoor ze nu opnieuw vast voedsel moet leren eten.

In het kinderrevalidatiecentrum krijgen de kinderen verschillende therapieën, zoals kinesitherapie, psychotherapie, kooktherapie, zwemtherapie en zelfs dolfijnentherapie. Samen met een vast team van therapeuten en artsen, waaronder dokter Ruth Van der Looven, leren de kinderen beetje bij beetje hun oude leven weer op te pikken.

Dokter Ruth Van der Looven:

“Alle kinderen die hier komen hebben iets verschillends meegemaakt, geen enkel kind is hier hetzelfde. Het ene kind heeft kanker, het andere heeft een val meegemaakt en nog iemand anders heeft weer een heel ander verhaal. Op basis van wat het kind heeft, kiezen we welke therapieën nodig zijn. We proberen hen zoveel mogelijk alles terug te geven wat het kan, in de mate van het mogelijke. Ons hoofddoel is om de kinderen zoveel mogelijk weer te laten kunnen doen, wat ze graag willen doen.”

Karrewiet Plus, maandag 7 november omstreeks 18.55 u. op Ketnet en in de Ketnet-app voor tablet.

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos