Karrewiet PLUS: A Mile a Day

 


Vorig schooljaar startten meer dan 500 lagere scholen in België aan het project One Mile A Day. De bedoeling is simpel. Elke dag 1 mijl of 1,6 kilometer lopen, doet kinderen meer bewegen. In basisschool de Triangel in Roosdaal deden ze voor Karrewiet PLUS 2 maanden de test.

Uit onderzoek blijkt dat veel kinderen in België met overgewicht te maken hebben. Dat is zo bij 1 op 7 kinderen jonger dan 9 jaar. Bij 10- tot 17-jarigen is dat zelfs 1 op de 5 kinderen. De grootste oorzaken daarvoor zijn slechte eetgewoontes en te weinig beweging. Kinderen zitten gemiddeld zo’n 6 uur per dag neer. Dat is de helft van de tijd dat ze wakker zijn. Onderzoek wijst uit dat men 60 minuten moet bewegen per dag om fit en gezond te blijven. Dat mag over de hele dag verspreid zijn, maar het moet wel minstens 10 minuten na elkaar zijn. One Mile a Day is dus een ideale manier om kinderen te laten bewegen.  

Wat waren nu de resultaten na 2 maanden? De hele klas loopt na 2 maanden gemiddeld 3 minuten en 7 seconden sneller op een afstand van 1,6 kilometer. De conditie van alle kinderen is duidelijk verbeterd en ze voelen zich fitter.

 

 

“Mijn tijd is negen minuten verbeterd, want de allereerste keer was het 19 minuten en nu is het 10 minuten, dus ik ben daar wel blij mee. Ik vind dat ze One Mile a Day in andere scholen ook moeten doen, want dat is heel goed. En de kinderen blijven er fit van.”

Livio, 12 jaar

 

Karrewiet PLUS dinsdag 6 juni omstreeks 19 uur. Te herbekijken via ketnet.be en in de app.

Over Ketnet

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos