Skip to Content
Karrewiet brengt met 'Karrewiet Zomert' nieuws op kindermaat tijdens de zomervakantie

Karrewiet brengt met 'Karrewiet Zomert' nieuws op kindermaat tijdens de zomervakantie

Jeugdjournaal Karrewiet zal deze zomervakantie zowel digitaal als op televisie te zien zijn

Woensdag 17 juni - De zomermaanden staan voor de deur. Traditiegetrouw blijft Karrewiet tijdens de zomervakantie op post om alle Ketnetters via Ketnet.be te informeren over wat er bij ons en in de wereld gebeurt. Nieuw dit jaar is dat Karrewiet met Karrewiet Zomert niet enkel digitaal, maar ook op televisie te zien zal zijn tijdens de vakantie. En er is meer, want Karrewiet zomert is op zoek naar kinderen die als Karrewiet-weerman/weervrouw het weerbericht willen presenteren tijdens de zomervakantie.

Karrewiet Zomert, zowel online als op tv

Karrewiet is er het hele jaar door voor kinderen. De coronacrisis heeft nog eens aangetoond hoe belangrijk duiding en informatie op kindermaat zijn. Nieuws stopt nooit en daarom wil Karrewiet in de zomervakantie niet enkel online, maar ook op televisie de Ketnetters dagelijks informeren. En dat gaat Karrewiet doen met Karrewiet Zomert. Karrewiet Zomert is tijdens de zomervakantie dus zowel digitaal als op televisie te zien. Karrewiet-reporters Jelle en Mariam:

"Nieuws stopt nooit. Ook niet in de zomer. Daarom willen we kinderen op een leuke, speelse manier laten weten wat er in de wereld gebeurt. Dat deden we de voorbije zomers altijd al online, maar we willen het nieuws nu ook echt zelf kunnen vertellen vanuit onze vertrouwde Karrewiet-studio. Zo zijn de Ketnetters altijd helemaal mee."

Oproep: Karrewiet-weerman/weervrouw gezocht

Deze zomer krijgen Ketnetters de kans om zelf deel uit te maken van het jeugdjournaal. Karrewiet Zomert is namelijk op zoek naar kinderen uit alle uithoeken in Vlaanderen die het weerbericht willen presenteren. Elke dag krijgt een nieuwe Karrewieter de kans om het weerbericht te brengen, en dat de hele zomervakantie lang. Karrewiet-reporters Mariam en Jelle gingen langs bij weerman Frank Deboosere voor enkele tips:

Ketnetters tussen de 10 en 12 jaar kunnen zich tot en met dinsdag 30 juni kandidaat stellen ​ via Ketnet.be.

Karrewiet: van maandag tot en met vrijdag om 17.50 uur op Ketnet, op Ketnet.be, in de Ketnet-app en op het YouTube-kanaal van Ketnet.

Karrewiet Zomert: vanaf woensdag 1 juli elke weekdag om 17.50 uur op Ketnet en op Ketnet.be. Karrewiet Zomert zal ook met VGT uitgezonden worden.

Story image
Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos