Karrewiet brengt de Amerikaanse verkiezingen op kindermaat

Karrewiet brengt de Amerikaanse verkiezingen op kindermaat

Karrewiet, het jeugdjournaal van Ketnet brengt naar aanleiding van de Amerikaanse verkiezingen duiding op kindermaat. Karrewiet-anker Jelle Mels trekt op 29 oktober naar de swingstate Florida om de verkiezingen van dichtbij te volgen.

“De Amerikaanse verkiezingen zijn één van de belangrijkste nieuwsmomenten van het jaar. Dat ik daar bij mag zijn vind ik supercool. Ik wil de verkiezingsgekte van het scherm laten spatten en de Karrewieters duidelijk maken dat het echt een big deal is.”
Jelle Mels

Karrewiet brengt duiding bij de actualiteit, niet enkel in eigen land maar ook bij wat er zich afspeelt in de wereld. Jelle Mels spreekt in Florida met Vlaamse kinderen die in de VS wonen. Hoe hard leven de verkiezingen daar? Wordt er op school over gepraat? Hij gaat ook langs bij de republikeinse Devin (13) en de democratische Egyptia (13). Zij vertellen aan Jelle waarom Trump of Biden president moeten worden. Karrewiet schakelt ook live van de studio over naar Jelle in de VS voor een laatste stand van zaken.

In de week voor de verkiezingen zorgt Karrewiet voor vijf video's waarin de Amerikaanse verkiezingen worden toegelicht. Handig voor de Ketnetters maar ook voor de ouders.

  • Wat voor land is de VS?
  • Waarom kijkt heel de wereld naar de Amerikaanse verkiezingen?
  • Wie zijn de Democraten en wie zijn de Republikeinen?
  • Hoe werken de Amerikaanse verkiezingen?
  • Hoe wordt de campagne gevoerd?

Karrewiet van maandag tot vrijdag omstreeks 17.55 uur op Ketnet, VRT NU, Ketnet.be en in de Ketnet-app.

Elise Vandevenne Communicatieverantwoordelijke Ketnet

 

 

 

Over Ketnet

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos