Jeudjournaal Karrewiet in het teken van vluchtelingen

Jeudjournaal Karrewiet in het teken van vluchtelingen

Special op donderdag 3 september

Jeugdjournaal Karrewiet wil in de eerste week van het schooljaar meteen tegemoetkomen aan een grote nood: de nood aan informatie en duiding bij kinderen over de vluchtelingenstroom. De aflevering van donderdag 3 september staat volledig in het teken van de vluchtelingencrisis.

In de Servische hoofdstad Belgrado trof Karrewiet de 17-jarige Ysra aan. Het meisje is al 3 weken onderweg van de Syrische hoofdstad Damascus naar Duitsland. Ze legde een stuk van haar tocht af in een klein bootje, slapen doet ze in een tentje. Ze hoopt veilig in Duitsland aan te komen, waar ze wil studeren om zo een kans te hebben op een beter leven.

Karrewiet praat ook over de oorzaken van de migratiegolf en belicht de lange en gevaarlijke reis die vluchtelingen afleggen. Het programma gaat ook op bezoek bij Fatima. Zij kwam onlangs aan in België en gaat nu voor het eerst bij ons naar school. Karrewiet, elke dag om 18.00 u. op Ketnet.

Over Ketnet

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos