Skip to Content
Imke Courtois gaat op zoek naar De Strafste Sporter

Imke Courtois gaat op zoek naar De Strafste Sporter

Nieuw op Ketnet vanaf zaterdag 6 november

Dinsdag 2 november 2021- In De Strafste Sporter selecteerde topsporter Imke Courtois acht jonge sporttalenten die uitblinken in hun sport. Elke week leren ze één sport van een ander en nemen ze het tegen elkaar op in een wedstrijd voor punten. Op het einde van de reeks heeft iedereen een keer kunnen proeven van elkaars sport en punten gescoord. Na acht weken is het klassement voltooid en weten we wie De Strafste Sporter is.

Story image

Acht weken lang staat elke week één sport en dus ook één straffe sporter centraal. Hij of zij leert samen met een hulpcoach drie basics aan aan de medesporters. Op het einde van de tweede dag volgt er een wedstrijd. Daarin wordt niet alleen gekeken naar wie de snelste is, maar ook naar bijvoorbeeld wie het meeste heeft opgestoken van de trainingen, wie de juiste techniek toepast, hoe ze omgaan met hun tegenslagen,…

De Strafste Sporter is géén keiharde competitie die elke week ontaard in een waanzinnige wedstrijd. Het programma draait vooral om nieuwe impulsen krijgen, leren omgaan om teleurstellingen, bijleren van andere sporten, … Topsport draait om veel meer dan alleen winnen en verliezen. De presentatie is in handen van topsporter Imke Courtois. Zij kent al geen ander de mentaliteit van sporters en kan dat ook op de juiste manier kaderen. De synergie die tussen de kinderen en Imke ontstaat is door hun gemeenschappelijke passie ook bijzonder.

Imke: “Het is een eer om tussen die jonge talenten te staan. Hun drive en plezier tijdens het leren van de verschillende sporten is fantastisch om te zien. Ook ik word nog elke keer door hen verrast!”

De Strafste Sporter is en productie van De Mensen voor Ketnet, vanaf zaterdag 6 november omstreeks 9.10 uur op Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app.

Wie zijn de Strafste Sporters?

Julie Geers, 13 jaar uit Erondegem (Oost-Vlaanderen): BMX

Julie is één van dé talenten in BMX race. Geen trucjes op een half pipe voor haar, maar keiharde actie op een race parcours. Julie won in 2017 (ze was toen amper 9 jaar jong) al een bronzen medaille op het WK in Amerika. Ondertussen heeft ze haar plekje gevonden en verdiend tijdens verschillende races op wereld en Europees niveau. Haar droom is om elite sporter te worden.

Diete Verheyen, 13 jaar uit Merksplas (Antwerpen): Boogschieten

Diete is al sinds kinds af aan bezig met pijl en boog. Wie dan denkt aan Robin Hood is eraan voor de moeite. Diete schiet tijdens wedstrijden meer dan 70 pijlen over een afstand van 40 meter in de de blazoen. Soms zelfs los in de roos. Afgelopen zomer werd Diete Belgische Kampioen bij de benjamins.  Eerder werd ze al 3 keer Vlaams kampioen, zowel indoor als outdoor.

 

Tjorven De Vuyst, 12 jaar uit Torhout (West-Vlaanderen): shorttrack

Tjorven heeft verschillende talenten. Gitaar spelen bijvoorbeeld. Maar zijn grootste passie ligt bij shorttrack. Een discipline binnen de schaatssport waarbij er op een ovale baan onwaarschijnlijk hard gereden wordt. Tjorven is een aanstormend talent waar in de toekomst veel van verwacht wordt.

Justin De Man, 12 jaar uit Lievegem (Oost-Vlaanderen): roeien

Justin zit niet liever dan op het water in zijn skiff. Zijn ouders hebben hem de roeimicrobe meegegeven. Ondertussen heeft Justin al een aantal gouden medailles gewonnen tijdens verschillende nationale roeiwedstrijden. Zijn grote droom om ooit op de Olympische Spelen mee te roeien voor een gouden medaille. Aan zijn techniek en doorzettingsvermogen zal het niet liggen.

Thyra De Vleesschauwer 13 jaar uit Wilrijk (Antwerpen): fighting

Thyra doet aan een sport die nog redelijk onbekend is: Fighting. Maar onbekend is niet onbemind. De sport combineert drie verschillende vechtsporten; Judo, Karate en Jiu-Jitsu. Thyra werd afgelopen jaar Belgisch Kampioen en won goud op het Kodokan Open.

Toon Frans 13 jaar uit Zoersel (Antwerpen): tumbling

Toon is geen aanstormend talent meer, hij is één van dé tumbling toptalenten van het land. Hij is al twee jaar op rij Vlaams Kampioen bij de junioren. Maar Toon heeft meer ambitie en traint momenteel zodat hij zich volgend jaar kan kwalificeren voor het WK.

Amber Hennes 13 jaar uit Langdorp (Vlaams-Brabant): paardrijden dressuur

Amber en haar paard Allegro zijn samen één. Elke dag betreden ze samen de piste. En dat levert mooie resultaten op. Ampber was in 2020 Belgisch Kampioen in de categorie ‘Childern’ en afgelopen jaar herhaalden ze die prestatie. Samen met Allegro kroonden ze zich, in diezelfde categorie, opnieuw tot Belgische Kampioen.

Nabor Samari 12 jaar uit Gentbrugge (Oost-Vlaanderen): breaking

Nabor, Bboy Naborito, zit niet graag stil, hij beweegt graag. In zijn sport breaken kan hij al zijn energie en al zijn creativiteit kwijt. Hij is één van de jonge talenten die een graag geziene gast is op evenementen Met zijn onvoorspelbare powermoves en creatieve impulsen timmert hij aan nu al een bijzondere break-carrière.

-------------------------

NOOT AAN DE REDACTIE:

interviewvragen voor Imke Courtois en de deelnemers via Elise.vandevenne@vrt.be.

Elise Vandevenne Communicatieverantwoordelijke Ketnet

 

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos