Skip to Content
Video Ketnet: Peter Van de Veire toont musicaltalent in liveshow Ketnet Musical

Video Ketnet: Peter Van de Veire toont musicaltalent in liveshow Ketnet Musical

Na de live finale zijn alle sprekende rollen van Kadanza Together bekend

Peter Van de Veire is klaar voor zijn musicaldebuut in Ketnet Musical - Kadanza Together, de nieuwe musical van Ketnet en Studio 100. Dat heeft hij vandaag getoond in de liveshow op Ketnet, waarin hij tijdens de openingsact een eerste glimp liet zien van zijn musicaltalent.

Vanochtend werden tijdens een spetterende livefinale voor een enthousiast publiek de twee hoofdrolspelers voor de kinderrollen in de musical gekozen. De jury en de kijkers (via SMS) kozen voor de 15-jarige Arne Decock uit Aartselaar en de 12-jarige Maud Verstraeten uit Oud-Heverlee. Zij zullen vanaf 6 februari op het podium schitteren naast de volwassen hoofdrolspelers Tatyana Beloy, Matthew Michel (Ghost Rockers) en Peter Van De Veire. Eerder deze week werden tijdens de dagelijkse voorrondes ook al de vertolkers geselecteerd voor de vier andere sprekende kinderrollen. Dat zijn Francisco Schuster (13 jaar, Merksem), Andres Doise (14 jaar, Overmere), Poppie Pilar De Beul (10 jaar, Lebbeke) en Leonie Savaete (13 jaar, Brugge). Maar ook de 16 andere kinderen die werden weerhouden na de finale audities vorige maand, spelen mee in Kadanza Together.

De juryleden Giovanni Kemper, Laura Tesoro, Koen Crucke en Gert Verhulst waren danig onder de indruk van de twee meisjes en twee jongens die in de finale het beste van zichzelf gaven om een van de twee jonge hoofdrollen in Kadanza Together te bemachtigen. Maar ze moesten de knoop doorhakken en uiteindelijk viel de keuze op Arne voor de rol van Ruben en Maud voor de rol van Pipa.

Quote Arne:

Toen ik hoorde dat ik gewonnen had, was ik helemaal overdonderd. Het drong niet onmiddellijk door.  Maar ik vind het super dat ik samen met Maud mag spelen, want het klikt echt goed! Nu is het keihard werken tot aan de première.

Quote Maud:

Ik had helemaal niet verwacht dat ik ging winnen, maar ik ben superblij! Ik ben spontaan beginnen huilen van blijdschap. Het wordt heel leuk om samen met Arne te spelen. Ik kijk er al naar uit om de mensen te ontroeren en een goed gevoel te geven.

Daarmee is de hele hoofdcast nu bekend.

Volwassen hoofdrollen:

Peter Van de Veire: Coenraad Bolders, de kampleider van een kampplaats aan zee, waar tegelijk twee zomerkampen plaatsvinden: een zangkamp en een danskamp. Tussen de twee bestaat een grote rivaliteit. Coenraad is een sympathieke kerel, maar hij ziet zich voor een verscheurende keuze gesteld: volgend jaar mag maar een van de twee kampen plaatsvinden en hij moet bepalen welk kamp dat is…

Tatyana Beloy: Margot Williams, een zangeres die de jongeren van het zangkamp begeleidt.

Matthew Michel: Vince Petrelli, een sterchoreograaf die de jongeren van het danskamp coacht

Kinderrollen:

Ruben: Arne Decock (Aartselaar – 15 jaar)

Arne over zijn personage : “Ruben zit in het zangkamp. Hij is een coole, populaire jongen. Hij kan heel goed zingen en speelt verschillende instrumenten (ukelele, drum, piano). Hij valt meteen voor de charmes van de lieve Pipa. In tegenstelling tot zijn beste vriend Daan is hij niet zo anti-dansers. Maar zelf dansen, dat is niet aan hem besteed.”

Pipa: Maud Verstraeten (Oud-Heverlee – 12 jaar)

Maud over haar personage: “Pipa volgt het danskamp. Ze is een leuk en lief meisje. Ze is heel geliefd bij de dansers en de beste vriendin van Simon. Simon is verliefd op haar maar dat is niet wederzijds. Pipa heeft het meer voor Ruben.”

Simon: Francisco Schuster, Merksem – 13 jaar

Francisco over zijn personage: “Simon is de beste danser van het hele kamp. Hij is stoer, een beetje jaloers en verliefd op Pipa. Hij haat alles wat muzikanten betreft, hij vindt ze dwaas en zielig. Hij daagt Daan uit het zangkamp altijd uit, is opvliegend tegenover de kinderen van Zamu, het kamp van zangers en muzikanten”

Daan: Andres Doise, Overmere – 14 jaar

Andres over zijn personage: “Daan is de beste vriend van Ruben en wordt op kamp op slag verliefd op Mona. Hij speelt gitaar. Hij is stoer en heeft een grote mond, maar een klein hartje wat betreft Mona. Tegenover haar wordt hij ineens heel verlegen. Maar tegenover de dansers van Danz Up is hij opvliegend en uitdagend.”

Fleur: Poppie Pilar De Beul, Lebbeke – 10 jaar

Poppie over haar personage: “Fleur is een beetje vreemd, guitig en onbedoeld grappig. Ze heeft heel wat gezondheidsprobleempjes en allergieën. Ze komt toe op het kamp met een hele zak pilletjes en een puffer die ze te pas en te onpas nodig heeft.”

Mona: Leonie Savaete, Brugge – 13 jaar

Leonie over haar personage: “Mona is een stoere rockchick die basgitaar speelt. Ze is heel cool en zeker niet op haar mondje gevallen. Daan valt als een blok voor haar en stiekem ziet zij hem ook wel zitten, maar dat laat ze niet merken.”

Kadanza Together: het verhaal

Kadanza Together speelt zich af in de zomervakantie op een kampplaats aan zee. Coenraad Bolders is de kampleider, maar hij zit met een probleem. Elk jaar vinden er verschillende kampen plaats zoals het danskamp DANZ UP en het zangkamp ZAMU. Maar dit jaar vallen beide kampen samen. Dat is absoluut niet naar de zin van de dansers, want die vinden de zangers maar nerds en een beetje zielig. En de zangers vinden de dansers een bende arrogante dikke nekken in lelijke trainingspakken. Om het allemaal nog erger te maken, brengt Coenraad het nieuws dat er volgend jaar maar één van de twee kampen kan blijven bestaan. Beide kampen moeten een fantastische show in elkaar steken om Coenraad te overtuigen. Aan het einde van het kamp beslist hij welk kamp volgend jaar terug mag komen.

Kadanza Together gaat op zaterdag 6 februari in première in het Plopsa-theater in Plopsaland De Panne.

Meer informatie op www.ketnetmusical.be

De finale kan herbekeken worden op www.ketnet.be

NIET VOOR PUBLICATIE:

Interviews kunnen aangevraagd worden via Studio 100, Jan Lefebure, 0478/70.50.64.

Contacteer ons
Jan Lefebure marketing & pr Studio 100
Jan Lefebure marketing & pr Studio 100
Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos