Skip to Content

VIDEO | Hij komt, hij komt! - Nog drie keer slapen

De Intrede van de Sint in Antwerpen : op zaterdag 15 november

Op zaterdag 15 november is het zover: dan arriveert de Sint in het land. Sinds 2003 zorgt Ketnet voor een feestelijke ontvangst. De Intrede van de Sint vindt voor de elfde keer plaats in Antwerpen en is live te volgen op Eén en Ketnet. Dat is meteen het startschot van een aantal spannende weken voor de Ketnetters. Zodra de Sint in het land is, kunnen de kinderen op Ketnet zijn avonturen op de voet volgen in tal van programma’s. Ook de wrappers kijken uit naar 6 december en uiteraard kunnen de kinderen ook op ketnet.be volop genieten van de Sintelijke sfeer.

 

DE INTREDE VAN DE SINT

Op zaterdag 15 november komt Sinterklaas per stoomboot uit Spanje weer aan, meer bepaald aan de Scheldekaai in Antwerpen. Traditiegetrouw (maar anders dan vorig jaar!) zal de boot aanmeren aan het ponton bij het Steen. Het verloop van het evenement ziet er als volgt uit:

13.00 u: start event – Ketnet-animatie op de Grote Markt met o.a. optreden KetnetBand

13.30 u: start uitzending op Eén en Ketnet

13.40 u: aankomst boot aan het ponton Steenplein.

14.45 u: aankomst Sint op Grote Markt + toespraak Sint

15.00 u: einde uitzending op Eén en Ketnet

 

Elfde intrede in Antwerpen 

Het is dit jaar de elfde keer dat Ketnet de Sint live verwelkomt in Antwerpen. De intrede is dan ook een echte traditie geworden en elk jaar opnieuw een geweldige belevenis. De Sint brengt ook deze keer een heel gevolg mee van Pieten en andere helpers, kenners en bewonderaars.  Samen maken ze van de Intrede een onvergetelijk spektakel voor alle Sintpatisanten in Antwerpen én voor de kijkers van Eén een Ketnet.

Wanneer de Sint aankomt, wordt hij op het ponton plechtig ontvangen door zijn vriend Bart Peeters en de burgemeester van Antwerpen, Bart De Wever. Ketnet-wrapper Sien staat op de Grote Markt en maakt geregeld een praatje met de wachtende kinderen en met de vurige paardenverzorger Ramon, die zoals gewoonlijk met het paard van de Sint, Slechtweervandaag, over land vanuit Spanje naar ons land is gereden. Ook Kaatje, Kamiel en Victor zijn er als grote Sint-fans natuurlijk bij. Wrapper Sander brengt verslag uit vanop de kade en uit de stoet. Weerman Renaat Van Zon zorgt uiteraard voor het gepaste weer en geeft toelichting bij tal van sinteressante weerfenomenen.

Na de officiële verwelkoming loopt de Sint van aan het ponton in de richting van het Steen. Van daar stapt hij met zijn gevolg via de Ernest Van Dijckkaai en de Suikerrui naar de Grote Markt. De Sint begroet de kinderen die langs de weg staan, en de Pieten nemen tekeningen aan en delen snoepgoed uit. Ook de Hoofdpiet, kapitein Verschepen, kapitein Paelinckx, huishoudster Conchita, weerman Van Zon en Sander lopen mee in de stoet.

 

Zijn er dit jaar stoute kinderen?

De stoet eindigt aan het stadhuis van Antwerpen. En dan volgt het grote moment : vanop het balkon van het stadhuis spreekt de Sint de kinderen toe en maakt hij bekend of er dit jaar stoute kinderen zijn.

 

Rechtstreeks op Eén en Ketnet

De aankomst van de stoomboot, de stoet naar de Grote Markt en de groet vanop het balkon worden rechtstreeks uitgezonden op Eén en Ketnet van 13.30 tot 15 uur. Tussendoor krijgen we ook enkele reportages te zien over het leven en de avonturen van de Sint en zijn Pieten. De intrede wordt deskundig aan elkaar gepraat door Sinterklaasexpert professor Van den Uytleg.

 

#intredesint

De intrede van de Sint: iedereen welkom op zaterdag 15 november vanaf 13.00 uur in Antwerpen

Hij komt, hij komt. De intrede van de Sint in Antwerpen : rechtstreekse uitzending vanaf 13.30 u. op Eén en Ketnet
(hh op Ketnet op zaterdag 15.11 om 18.00 u., op zondag 16.11 om 08.00 u. en op woensdag 19.11 om 14.00 u., met Vlaamse gebarentaal)

 

BEREIKBAARHEID VOOR BEZOEKERS

De stoomboot meert aan bij ponton ter hoogte van het Steen. Vandaar wandelt de Sint naar het Steenplein, waar hij de kinderen begroet. Daarna gaat het verder via de Ernest Van Dijckkaai en de Suikerrui naar de Grote Markt. De Suikerrui is op de dag van de intrede voorbehouden voor de stoet en de wachtende kinderen.

Er zijn drie wandelroutes van het Steenplein naar de Grote Markt: het traject dat de Sint volgt en twee snelle alternatieve wegen. Een plannetje met de wandelroutes vindt u hieronder. Het kaartje en alle informatie over de beste manier om naar de Intrede te gaan kijken, staan ook op de website van Ketnet: http://www.ketnet.be/doen/sinterklaas-2014/wandelroutes-intrede

 

MEER SINTERKLAAS OP KETNET EN KETNET.BE

Naast de Intrede van de Sint zijn er op Ketnet nog tal van andere programma's over de avonturen van de Sint en zijn vrienden. En uiteraard kijken ook de wrappers en Ketnet.be uit naar de komst van Sinterklaas. Meer informatie daarover vindt u in bijgevoegd persbericht.

 

DE SINTYCLOPEDIE

Heel wat informatie en nuttige weetjes over Sinterklaas zijn gebundeld in bijgevoegde Sintyclopedie, een naslagwerk dat altijd van pas komt om uw kennis van de goedheilig man op te frissen.

 

Hij komt, hij komt is een productie van VRT Line Extensions en Sylvester productions voor Eén en Ketnet, i.s.m. de stad Antwerpen.

Contacteer ons
Carine De Coninck VRT Communicatie
Carine De Coninck VRT Communicatie
Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos