Skip to Content
Het Kinderwoord van het Jaar - de shortlist

Het Kinderwoord van het Jaar - de shortlist

Ketnetters kunnen vanaf nu stemmen op hun favoriete woord

In navolging van de verkiezing van het Woord van het Jaar (een initiatief van Van Dale) gaat Ketnet voor de zesde keer op zoek naar het Kinderwoord van het Jaar. Sinds 2012 werkt Ketnet daarvoor samen met Van Dale.

Vanavond wordt de shortlist bekendgemaakt in Karrewiet, het jeugdjournaal van Ketnet. 

U vindt de shortlist hieronder.

De shortlist voor het Kinderwoord van het Jaar

Kinderen gaan op een heel creatieve en gevarieerde manier om met taal. Dat blijkt eens te meer uit de shortlist voor het Kinderwoord van het Jaar, die speelsheid combineert met taalvernieuwing en heel diverse invloeden :

  • bestie: beste vriend/vriendin
  • bottleflip: een populaire handigheid met een waterflesje dat voor een derde gevuld is en dat je via een salto toch rechtop laat neerkomen
  • dab: een dansmove afkomstig uit de hiphop die door veel kinderen én volwassenen wordt gebruikt, vaak als een soort juichbeweging; de neus wordt naar de binnenkant van de gebogen arm gebracht, terwijl de andere arm zijdelings omhoog wordt gestrekt.
  • nice: leuk, cool, tof
  • prank: een grap, iemand beetnemen

Eén van die vijf woorden wordt dus de opvolger van beire (cool, geweldig, fantastisch) in 2015,  OMG (Oh My God) in 2014, yolo (you only live once) in 2013, kingsize (super) in 2012 en boeieeeuhh! (saai) in 2011.

Stemmen

Van vanavond na Karrewiet tot zondag 18 december kunnen de Ketnetters hun stem uitbrengen op hun favoriete woord via Ketnet.be.

Welk woord het wordt, vernemen we op maandag 19 december in Karrewiet en de Ketnet-wrap.

 

Het Kinderwoord van het Jaar is een samenwerking van Ketnet met Van Dale en De Jommekeskrant.

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos