Grote namen op het Gala van de Gouden K’s in een uitverkocht Paleis 12

Grote namen op het Gala van de Gouden K’s in een uitverkocht Paleis 12

Zaterdag 21 januari 2023 live op Ketnet, Ketnet.be, in de Ketnet-app en op VRT MAX

Donderdag 19 januari 2023 -Het Gala van de Gouden K's is aan zijn tiende editie toe en ondertussen een gevestigde waarde geworden in showbizzland. Na een compleet uitverkochte en succesvolle editie in 2022 zal hét Ketnet-event van het jaar dit jaar plaatsvinden in een uitverkocht Paleis 12. Op zaterdag 21 januari verwelkomen de Ketnet-wrappers weer heel wat bekend volk en duizenden Ketnetters en hun (groot)ouders. Tijdens de spetterende awardshow komen de Ketnetters te weten wie of wat in 2022 in media, showbizz of sport het populairste was bij de Vlaamse kinderen.

Tijdens het Gala worden awards uitgereikt in 10 categorieën. Wie wint, is de keuze van de Ketnet-kijker. Duizenden kinderen brachten in december hun stem uit via de Ketnet-app en Ketnet.be. 

De live-show zaterdag is te volgen om 18.30 uur op Ketnet, VRT MAX de Ketnet-app of Ketnet.be. Omstreeks 19.40 uur wordt de show uitgezonden op Eén. De show wordt nogmaals integraal uitgezonden op Ketnet op zondag 22 januari om 08.25 uur. Op woensdag 25 januari kan je omstreeks 13.30 uur de show volgen op Ketnet met VGT.

Populair bij bekend Vlaanderen

Dat het Gala met zijn tien edities ondertussen een gevestigde waarde geworden is in showbizzland, blijkt uit de lijst met uitreikers van awards. De Gouden K's worden uitgereikt door niemand minder dan Natalia, Sven De Leijer, Jens Dendoncker, Aster Nzeyimana, Danira Boukhriss Terkessidis, Kawtar Ehlalouch, K3, Samson & Marie en vele anderen.

Het Gala van de Gouden K’s 2022 belooft weer een wervelende, spectaculaire show te worden met heel wat straffe optredens. Niemand minder dan #LikeMe, Pommelien Thijs, CAMILLE, Metejoor en Regi trakteren de Ketnetters op een spetterend optreden.

De genomineerden voor het Gala van de Gouden K's

Op het Gala van de Gouden K’s 2022 worden 10 awards uitgedeeld. De Gouden K voor 'Outfit van de avond' wordt tijdens het Gala zelf gekozen. Nieuw dit jaar is de categorie 'Surprise van het jaar'. Wie heeft het afgelopen jaar indruk gemaakt op de Ketnetters, wie is hen opgevallen en heeft hen verbaasd?

 • Artiest
  1. Metejoor
  2. CAMILLE
  3. Goldband
  4. Pommelien Thijs
 • Ketnet-serie
  1. Meisjes
  2. #LikeMe
  3. 3Hz
  4. Hoodie
 • Ketnet-programma
  1. Homo Universalis Ketnet
  2. Schijtluizen
  3. Karrewiet
  4. De Faker
 • Familieprogramma
  1. The Voice van Vlaanderen
  2. De Mol
  3. Down The Road
  4. The Masked Singer
 • Song
  1. Ongewoon van Pommelien Thijs
  2. Ferrari van James Hype & Miggy Dela Rosa
  3. Geen Tranen Meer Over van CAMILLE
  4. Warrior van Oscar and the Wolf
 • Ketnet-acteur
  1. Francisco Schuster (Yemi in #LikeMe)
  2. Maarten Cop (Pieter in Hoodie)
  3. Jean Janssens (Sari in GameKeepers)
  4. Lotte De Clerck (Emma in #LikeMe)
 • TikTok-ster
  1. Timon Verbeeck (@timonverbeeck)
  2. Steffi Merci (@steffimercieeee)
  3. Sarkis Sako (@iamsarkis)
  4. Bert De Kock (@bertnoternie)
 • YouTube-hit
  1. Celine & Michiel
  2. Furtjuh & Gewoon Thomas
  3. Dutchtuber
  4. MeisjeDjamila
 • Surprise
  1. Remco Evenepoel
  2. Berre
  3. Annabet & Maurane van Karrewiet
  4. Loena Hendrickx

Speciaal voor de tiende editie van het Gala van de Gouden K’s organiseert Ketnet een heuse afterparty op zondag 22 januari 2023 in Paleis 12. Het wordt een feestje, zonder awards maar met bakken fun en verrassingen... De show zit bomvol muziek, met enkele van de coolste artiesten van het Gala van de Gouden K’s 2022. Pommelien Thijs, #LikeMe, Metejoor, de KetnetBand, Samson & Marie, GameKeepers, Nachtwacht en nog vele anderen brengen hun grootste hits. Ontdek alles over de Gouden K’s Afterparty op Ketnetvoorouders.be.

Elise Vandevenne Communicatieverantwoordelijke Ketnet

 

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos