Skip to Content
Ghost Rockers : een nieuwe Vlaamse fictiereeks van Ketnet en Studio 100 - vanaf maandag 3 november

Ghost Rockers : een nieuwe Vlaamse fictiereeks van Ketnet en Studio 100 - vanaf maandag 3 november

Muziek, dans en mysterie in een hippe artiestenschool

Ghost Rockers is een mysterieuze fictiereeks van Studio 100 en Ketnet over vijf tieners met grote dromen die de kans van hun leven krijgen: een plaatsje op de DAM Academie, een hippe artiestenschool waar al vele sterren zijn geboren. Maar geleidelijk komen de jongeren erachter dat niets is wat het lijkt op hun school en dat iemand onder zijn flamboyante uiterlijk een diep en duister geheim met zich meedraagt. Maandag tot donderdag, vanaf maandag 3 november om 17.45 u. Compilatie-aflevering op zondag om 9.50 u.

 

Een mix van jong talent en ervaren acteurs

De rollen van de vijf vrienden worden vertolkt door de jonge talenten Juan Gerlo (Jonas), Tinne Oltmans (Mila), Marie Verhulst (Charlie), Wout Verstappen (Alex) en Elindo Avastia (Jimmy).

De vijf komen in conflict met twee van hun klasgenoten, gespeeld door Matthew Michel (Brandon) en Justine De Jonckheere (Lauren).

De rollen van de volwassenen worden gespeeld door ervaren rotten Kristel Verbeke (danslerares Elvira De Neve), Hans de Munter (schooldirecteur Rocco Kent), Machteld Ramoudt (onderdirectrice Isabella Vermeer), Agnes De Nul (theaterlerares Dora Van der Donck), Maarten Mertens (muziekleraar Florian Thys), Kobe Van Herwegen (theorieleraar Pieter) en Hilde Vanhulle (Tori De Rover, de moeder van Jonas).

“Met Ghost Rockers slaan we drie vliegen in één klap”, zegt Wouter Quartier, de netmanager van Ketnet. “Het is opnieuw een knappe fictiereeks geworden, en bij Ketnet dragen wij kwaliteitsfictie van eigen bodem toch altijd extra hoog in het vaandel. De serie speelt zich bovendien af op een school, een setting die alle Ketnetters herkennen en waarmee ze zich perfect kunnen identificeren. En last but not least is er de muziek. Kinderen zijn dol op muziek, of het nu Kapitein Winokio is, de Ketnetband, Junior Musical of Ghost Rockers. Ik ben blij dat we voor dit creatieve fictieproject opnieuw kunnen samenwerken met Studio 100. Het belooft weer een mooi muzikaal avontuur te worden. Let it rock!”

“Ook wij zijn erg blij dat we voor Ghost Rockers opnieuw in zee kunnen gaan met Ketnet”, aldus Anja Van Mensel , CEO Studio 100 Benelux. “Ghost Rockers is een reeks die heel wat facetten uit het leven van jongeren aanhaalt, en hen laat wegdromen in een wereld van dans, acteren en muziek. Daarnaast bevat Ghost Rockers een grote dosis mysterie, wat de serie nog een extra dimensie geeft. De kijker zal samen met de vijf Ghost Rockers mee worden gevoerd in de zoektocht naar zovele grote en kleine vragen waarmee de jongeren op de DAM Academie te maken krijgen. Wat het extra leuk maakt is dat er in deze reeks ook kansen worden geboden aan nog jong en onbekend talent, zij maken hun debuut naast een heel aantal meer ervaren acteurs: een mooie mix.”

 

Het verhaal

Jonas, Mila, Jimmy, Charlie en Alex zijn vijf tieners met grote dromen. Ze krijgen de kans van hun leven wanneer ze een plaatsje bemachtigen op de befaamde DAM Academie, een hippe artiestenschool die van veelbelovende jongeren regelrechte sterren maakt in het dansen, acteren en de muziek. De vijf nieuwelingen - boordevol ruw talent - gaan vol goede moed aan de slag. Maar helaas heeft de excentrieke directeur van de school niet echt oog voor hun talent. ‘Star quality’ is het enige wat voor hem telt. En laat het onze helden daar nu net een beetje aan ontbreken…

Door toedoen van hun arrogante klasgenoten Brandon en Lauren worden de vijf al snel beschouwd als de sukkels van de school. Ondanks hun verwoede inspanningen om het tij te keren, gaat het van kwaad naar erger. Maar dan krijgen de jongeren hulp uit een wel heel onverwachte hoek…

Ondertussen komen de jongeren er ook achter dat niets is wat het lijkt op de school en dat iemand onder zijn flamboyante uiterlijk een diep en duister geheim met zich meedraagt…

In de dubbele pilootaflevering, op maandag 3 november om 17.45 en 18.15 u., maken we kennis met Jonas Van Loo. Het is zijn grootste droom om gitarist te worden.  Daarom wil hij naar het DAM, een gereputeerde artiestenschool. Jammer genoeg gelooft Jonas’ mama Tori niet in een toekomst voor haar zoon als artiest. Ze staat erop dat Jonas een ‘degelijke’ opleiding volgt aan het college. Wanneer Jonas tijdens de busrit naar het college de schuchtere Jimmy O’Hara ontmoet, verandert echter alles. Jimmy mag in tegenstelling tot Jonas wel naar het DAM. Jimmy vergeet per ongeluk zijn mapje op de bus, en wanneer Jonas het hem terugbezorgt, staat hij plots op de plek waar hij al altijd naar toe wou: het DAM.

Jonas kan niet aan de verleiding weerstaan om toch eens een kijkje te nemen in de school van zijn dromen, een kleurrijke, bruisende en artistieke plek. Hij maakt er al gauw kennis met de arrogante Brandon K, zoon van directeur Rocco Kent én de nieuwe zelfverklaarde ster van het DAM, met diens populaire en felbegeerde liefje Lauren de Lillo en met de vrolijke en excentrieke Charlie Timmer-mans. Het DAM blijkt een wonderlijke plek die alleen maar meer intrigerend wordt wanneer Jonas een ongelooflijk ‘geestige’ ontdekking doet in de verboden vleugel van de school. Een ontdekking die zijn leven voorgoed zal veranderen...

 

Het DAM. Een school om van te dromen

De prettig gestoorde DAM Academie heeft haar naam niet gestolen. In deze creatieve, bruisende talentenschool kunnen de leerlingen zich helemaal uitleven in dans, muziek en acteren. Je kan gerust stellen dat de school, haar leerkrachten en vooral haar leerlingen allemaal een beetje ‘uniek’ zijn. Uniek in hun kledingstijl, in hun manier van praten, in hun visie op de wereld. De leerlingen zijn op hun manier een beetje gek. En vooral gek op dans, acteren en muziek.

Iedereen op de school heeft zijn of haar eigen verbazingwekkende talent: of je kan virtuoos muziek spelen, of je kan de moeilijkste balletten naar je hand zetten en tot in de puntjes afwerken, of je kan een volle zaal ontroeren met de prachtige teksten van Shakespeares Romeo & Julia. Maar dat is niet genoeg. De DAM Academie wil meer. De Academie wil dat haar leerlingen even goed worden in alle disciplines, want deze school staat voor de beste allround artiesten van het land.

De DAM Academie is dus geen lachertje, ook al wordt er behoorlijk wat afgelachen. Je moet als leerling het onderste uit de kan halen om met het niveau van de dans-, acteer- en muziekklassen mee te kunnen en je moet bovendien een stevige ruggengraat hebben om je tussen alle ego’s en getalenteerde leerlingen staande te houden. Maar als je volhoudt, als je de DAM Academie overleeft, of beter gezegd … intens be-leeft, dan zou het wel eens kunnen dat je grootste droom werkelijkheid wordt.

Ghost Rockers wordt opgenomen op locatie in een pand in Antwerpen dat helemaal werd omgetoverd tot een bruisende talentenschool, met 360° sets en een natuurlijke lichtinval. De personages zijn mensen van vlees en bloed, ieder met zijn of haar goede en slechte kantjes.  Dat geeft de reeks een realistische look & feel.

 

Ghost Rockers online

Op ketnet.be komt er een pagina met een voorstelling van de reeks en de personages, en een 'virtuele rondleiding' op de DAM-academie. En uiteraard zijn de afleveringen ook online te bekijken.

 

MEER INFORMATIE OVER DE PERSONAGES EN DE ACTEURS VINDT U IN DE BIJGEVOEGDE PERSMAP.

HOGERESOLUTIEFOTO'S ZIJN TE VINDEN OP HET PERSPORTAAL VAN VRT COMMUNICATIE : http://pers.vrt.be

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos