Skip to Content
Frank en Simonne verwelkomen dochter Lotte

Frank en Simonne verwelkomen dochter Lotte

In Klein gespuis op Ketnet.be

’t Is gebeurd: Frank en Simonne hebben een dochtertje. De kleine Lotte is vandaag uit haar schaaltje gekropen en stelt het wel. Frank en Simonne zijn het koppeltje kerkuilen dat Ketnet sinds eind maart volgt met een livestream in het kader van het project Klein gespuis. Bijgevoegd een montage van de eerste stapjes van Lotte in het ouderlijke Ketnest.

Hopelijk volgen er snel broertjes en zusjes voor Lotte en mogen we binnenkort ook nieuw leven verwachten in de andere Ketnesten van Klein gespuis: bij de pimpelmezen Lilly en Louis, de torenvalken Hanna en Hakim en bij Mia de vos.

Klein gespuis is een project van Ketnet in samenwerking met Natuurpunt. Op Ketnet.be zijn er liefst vier livestreams: van koppeltjes torenvalken, kerkuilen en pimpelmezen, en van een alleenstaande mama vos. Daarnaast is er een reeks op tv waarin wrapper Charlotte Leysen nog tot 19 mei kinderen volgt die binnenkort nieuw (huisdier)leven mogen verwelkomen in hun gezin.

Klein gespuis staat garant voor spannende verwachting en vertederende beelden. Maar er is meer. De Ketnetters komen zowel online als op tv heel wat te weten over de dieren in kwestie. Bioloog Pim Niesten en dierenarts Lobke Simoen hebben een antwoord op vragen over drachtige dieren en de verzorging van hun jongen. De Ketnetters kunnen ook zien hoe het is om een huisdier te hebben: de zorg, de liefde en het plezier, maar ook de minder leuke kantjes. En samen met de jonge baasjes kijken ze uit naar het nieuwe dierenleven dat zich aandient.

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos