Skip to Content
Flore De Vogelas en Ilya Koers spelen de hoofdrollen in Ketnet Musical TROEP!

Flore De Vogelas en Ilya Koers spelen de hoofdrollen in Ketnet Musical TROEP!

 

Tijdens de finaleshow van Ketnet Musical vanmorgen op Ketnet kwamen de kijkers te weten wie de hoofdrollen zullen spelen in Ketnet Musical TROEP!.

 

Voor de rollen van Ryan en Elsie waren nog vier kandidaten in de running. Flore De Vogelas en Liesl De Kegel vochten onderling uit wie het verlegen buitenbeentje Elsie zou spelen. Loris Riggio en Ilya Koers maakten nog kans op de rol van de stoere maar vriendelijke Ryan. De vier finalisten speelden elk twee scènes, waarin telkens een andere Ryan tegenover een andere Elsie stond. Na alle mogelijke combinaties aan het werk gezien te hebben, beslisten juryleden Tijl DauweLaura Tesoro en Giovanni Kemper samen met gastjurylid Gert Verhulst welk duo zij de meest geschikte Ryan en Elsie vonden. Flore De Vogelas uit Ekeren en Ilya Koers uit Humbeek zullen vanaf 9 maart schitteren in de gloednieuwe Ketnet Musical: TROEP!, samen met 22 andere kindercastleden, Ketnet-Heldin Maureen Vanherberghen en Michiel De Meyer.

"Ik geloofde het in het begin niet echt, omdat je er al zo lang voor aan het werken bent. Het is echt wel een droom die uitkomt, maar echt letterlijk precies een droom dat ik het soms zelf nog niet goed besef."

Flore De Vogelas

"Het was echt een fantstisch moment, ik ben nog nooit zo blij geweest om een groen licht te zien. Het wordt een fantastische ervaring die ik nooit ga vergeten."

Ilya Koers

Ook de rol van de vrolijke Dries werd geselecteerd tijdens de grote finaleshow. Jules Blanckaert nam het daarvoor op tegen Kyllian Rooms. De twee speelden elk samen een scène, en toonden hun komisch talent tijdens een heuse “comedy-battle”. Jules Blanckaert uit Zonhoven kon de jury uiteindelijk het meeste overtuigen als Dries.

"Ik kan het bijna niet geloven. Ik had het niet verwacht maar ik ben super blij dat ik de rol van Dries mag spelen."

Jules Blanckaert

Alle finalisten die niet gekozen werden voor een sprekende rol, krijgen nu een plaatsje in het ensemble van de musical.

De twee andere sprekende rollen werden enkele weken geleden al bekendgemaakt tijdens het Bootcamp. Gloria Mbiyavanga uit Meise en Lander Vanwildemeersch uit Dendermonde kwamen toen te weten dat zij Leila en Dave zullen spelen. Zij waren al zeker van een rol en moesten dus niet meer battlen tijdens de finaleshow.

 

Ketnet Musical – TROEP!: het verhaal

Op een pleintje tussen appartementsgebouwen, ligt er troep. En niet zo’n klein beetje ook. Wat ooit een plein was waar jongeren konden skaten of voetballen of gewoon chillen, is nu een stort geworden. Dimitri, de stadsarbeider die verantwoordelijk is voor dit pleintje, heeft zijn opruimacties gestaakt. Het heeft toch geen zin. Iedereen blijft maar vuilnis op het pleintje dumpen. Tot een paar kids het grondig beu zijn en samen in actie komen! Geholpen door Dimitri en secretaresse Claire proberen ze van dit stort weer een plein te maken waar iedereen een plek heeft.

Dit zijn de belangrijkste personages uit TROEP!:

Ryan

Ryan is een stoere gast die met zijn vrienden rondhangt op het verloederde buurtplein. Ryan mag dan wel een ‘coole dude’ zijn, hij heeft een hart van goud én een hart voor het milieu. Hij probeert zijn vrienden te mobiliseren om het plein op te kalfateren, en van de plek een leuke hang out te maken voor iedereen.

Ryan zal gespeeld worden door Ilya Koers uit Humbeek.

Elsie

Elsie is het buitenbeentje op het buurtplein. Schuchter en timide als ze is, lijkt ze aanvankelijk wat naar de achtergrond te verdwijnen. Maar als je haar wat beter leert kennen, blijkt Elsie een zotte doos met verborgen creatieve talenten, en tonnen engagement om samen met Ryan – bloeit daar iets tussen die twee – het plein op te ruimen.

Elsie zal gespeeld worden door Flore De Vogelas uit Ekeren.

Dries

Dries mag dan wel één van Ryans jongste vrienden zijn, hij heeft wel de grootste mond, en trekt die maar wat graag open. Een tikje brutaal, maar vooral heel erg grappig: dat is Dries. Daarenboven is hij een begenadigde voetballer.

Dries zal gespeeld worden door Jules Blanckaert uit Zonhoven.

Dave

Ryans goede vriend Dave is niet meteen het scherpste mes in de lade, maar wel een stoere en grappige gast die zich soms een beetje verliest in zijn macho-maniertjes. Net als Dries is Dave bezeten door het voetbal.

Dave zal gespeeld worden door Lander Vanwildemeersch uit Dendermonde.

Leila

Leila is als coole griet “one of the guys”. Ze houdt van dansen én van Ryan, maar of hij ook écht geïnteresseerd is in haar, dat is maar de vraag. Zijn opruimplannen vindt ze maar naïef.

Leila zal gespeeld worden door Gloria Mbiyavanga uit Meise.

Dimitri

Dimitri - oftewel “Minion” zoals de kinderen hem noemen vanwege ze gelijkende outfit – is de doorbrave gemeente-arbeider die zo goed en zo kwaad als het gaat het plein proper probeert te houden. Jarenlange ervaring heeft Dimitri geleerd dat zijn werk iets weg heeft van dweilen met een open kraan, maar daar reageert hij gelaten op. Al lijkt het engagement van Ryan en zijn vrienden daar iets aan te veranderen.

Dimitri zal gespeeld worden door Michiel De Meyer.

Claire

Claire is de secretaresse van meneer Verhoeven, Dimitri’s baas, en probeert naar beste vermogen Dimitri en de kinderen te helpen om van het verloederde plein een leuk buurtpleintje te maken. Claire en Dimitri koesteren een heimelijke liefde voor elkaar, al lijkt Claire nog nét ietsje meer bewondering te tonen voor de beroemde, mysterieuze zanger Ivano Marconi.

Claire zal gespeeld worden door Maureen Vanherberghen.

Ketnet Musical – Troep: praktisch

Op 9 maart 2019 gaat Ketnet Musical – Troep in première in het Plopsatheater in De Panne. Nadien volgt een tournee met stops in het Kursaal van Oostende, het Ethias Theater in Hasselt, het Capitole in Gent, en de Stadsschouwburg in Antwerpen. Tickets en info vind je op ketnetmusical.be.

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos