Skip to Content
"Er zijn dit jaar geen stoute kinderen!"

"Er zijn dit jaar geen stoute kinderen!"

Zaterdag 12 november 2022- Vandaag iets na twee meerde Sinterklaas met zijn gevolg aan tegen het ponton aan het Steenplein in Antwerpen. Hij werd er verwelkomd door zijn goede vriend Bart Peeters en Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen. Na een stoet van een uur langs de wachtende kinderen via de Ernest Van Dijckkaai en de Suikerrui naar de Grote Markt was het dan eindelijk zover. De aanwezige kinderen zouden te weten komen of er dit jaar stoute kinderen waren. Iedereen werd nog even in spanning gehouden want even leek het erop dat er dit jaar toch enkele kinderen stout geweest waren.

Zo was er de vijfjarige Victor die zijn mama een ferme patat had gegeven. Gelukkig kon Piet de Sint snel geruststellen. Victor mocht mama helpen met zelfgemaakte frietjes. Hij mocht daarvoor een mooie, stevige aardappel uitkiezen. En dat heeft hij gedaan. Hij gaf zijn mama een ferme patat. Maar er was ook Lina, die nog maar vier jaar oud is, zij heeft haar tante met een hamer en wat spijkers vastgetimmerd aan de vloer. Maar gelukkig weet Zwarte Piet wat er écht gebeurd is. Lina zong op een familiefeestje een liedje. En dat deed ze heel goed. Haar tante was aan de grond genageld! Dan werd het toch nog even heel spannend toen Sinterklaas in zijn grote boek las dat Amber, een meisje van vijf, ​ in de zomer haar overgrootvader een pets had gegeven! Gelukkig verduidelijkte Piet dat Amber hem 'een pet' had gegeven om zijn hoofd te beschermen tegen de zon.

Uiteindelijk kwamen dan toch de verlossende woorden: er zijn dit jaar geen stoute kinderen!

De Intrede werd live uitgezonden op Eén en Ketnet maar voor wie het vandaag gemist heeft, zendt Ketnet de Intrede opnieuw uit: vanavond om 18.05 uur, morgen om 8.00 uur en woensdag 16 november om 13.30 uur. Op woensdag is dat met Vlaamse Gebarentaal.

Heel wat andere Sinteressante programma's op Ketnet en Ketnet Junior

Sinterklaas brengt niet alleen goed nieuws mee uit Spanje maar ook heel wat Sinteressante programma's.

Dompel je onder in de wereld van Sinterklaas met het legendarische Dag Sinterklaas. In Sintervraagje beantwoorden kinderen vragen over Sinterklaas en zijn allerbeste vriend Piet. In De Sintkrant knutselt Conchita er op los, geeft Ramon tips en tricks over paarden, zingen Kneta Knieschijf en Ramon Sinterklaasliedjes uit volle borst en veel meer. De Sintkrant brengt de leukste raadseltjes, liedjes en knutseltips.

Ontdek, beleef en geniet van het universum van Sinterklaas met de podcast Sinterklaas: De Ramontische RadioRodeo. In deze humoristische podcast krijgt Ramon Iglesias, de paardenverzorger van de Sint, iedere aflevering een gast uit het universum van de Sint op bezoek. Met heel wat hilarische rubrieken als de flauwe mop van Ramon, een verhaaltje over een mama, reclame en een liedje van Ramon.

Ook voor de allerkleinsten heeft Ketnet Junior heel wat in aanbieding. In Sarah zingt komen vanaf nu heel wat bekende sinterklaasliedjes aan bod. En in Kaatjes Kameraadjes gaan Kaatje, Kamiel, Viktor en Frits en Frats te rade bij kinderen om een antwoord of een oplossing te vinden voor allerhande vragen en probleempjes die met de komst van de Sint te maken hebben. 

Sinterklaas: De Ramontische RadioRodeo via Ketnet.be, VRT MAX, de Ketnet-app of via een favoriete podcast-app.
​Alle Sintprogramma's zijn te bekijken op Ketnet, Ketnet Junior, VRT MAX en de digitale kanalen van Ketnet en Ketnet Junior.

--------------------------------------------------------------------

NIET VOOR PUBLICATIE: op het VRT Fotoweb zijn er later vandaag foto's van de intrede te vinden. Het fragment met de toespraak van de Sint wordt aangeboden via Open Media.

NOOT AAN DE REDACTIE:

Sinterklaas is een feest voor alle kinderen en dat willen we bij Ketnet ook zo houden. Daarom communiceren we verder niet over de acteurs die deel uitmaken van het Sinterklaas-universum. Deze afspraak tussen Ketnet en pers houdt al jarenlang stand. We rekenen opnieuw op uw medewerking om het geheim van Sinterklaas en de magie ervan voor de kinderen te bewaren.

Elise Vandevenne Communicatieverantwoordelijke Ketnet

 

 

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos