Skip to Content
"Er zijn dit jaar geen stoute kinderen!"

"Er zijn dit jaar geen stoute kinderen!"

Nieuwe Sintpodcast en heel wat andere Sinteressante programma’s

Zaterdag 13 november 2021- Vandaag iets na twee meerde Sinterklaas met zijn gevolg aan tegen het ponton aan het Steenplein in Antwerpen. Hij werd er verwelkomd door zijn goede vriend Bart Peeters en Annick De Ridder havenschepen van Antwerpen. Na een stoet van een uur langs de wachtende kinderen via de Ernest Van Dijckkaai en de Suikerrui naar de Grote Markt was het dan eindelijk zover. De aanwezige kinderen zouden te weten komen of er dit jaar stoute kinderen waren. Iedereen werd nog even in spanning gehouden want even leek het erop dat er dit jaar toch enkele kinderen stout geweest waren.

Zo was er de vierjarige Lina die haar lieve opa van een berg had geduwd. Gelukkig kon Piet de Sint snel geruststellen. Lina en haar opa gingen sleetje rijden in de Ardennen. En toen heeft Lina haar opa een duwtje gegeven op de slee, zodat die ook een keertje lekker naar beneden kon glijden. Maar er was ook de zesjarige Arthur die zijn eigen vader had opgegeten! Maar gelukkig weet Zwarte Piet wat er écht gebeurd is. Arthur heeft zijn pap opgegeten met een lepel en dus niet zijn papa. Dan werd het toch nog even heel spannend toen Sinterklaas in zijn grote boek las dat Sofia, een zevenjarig meisje haar oma had omgehakt! Gelukkig verduidelijkte Piet dat Sofia haar mama om gehaktballen in tomatensaus had gevraagd, omdat ze wist dat oma en opa kwamen eten en die zijn daar verzot op.

Uiteindelijk kwamen dan toch de verlossende woorden: er zijn dit jaar geen stoute kinderen!

De Intrede werd live uitgezonden op Eén en Ketnet maar voor wie het vandaag gemist heeft, zendt Ketnet de Intrede opnieuw uit: vanavond om 18.05 uur, morgen om 8.00 uur en woensdag 17 november om 13.30 uur. Op woensdag is dat met Vlaamse Gebarentaal.

De Ramontische RadioRodeo en heel wat andere Sinteressante programma's

Sinterklaas brengt niet alleen goed nieuws mee uit Spanje maar ook een gloednieuwe podcast: De Ramontische RadioRodeo. In deze humoristische podcast krijgt Ramon Iglesias, de paardenverzorger van de Sint, iedere aflevering een gast uit het universum van de Sint op bezoek. Met heel wat hilarische rubrieken als de flauwe mop van Ramon, een verhaaltje over een mama, reclame en een liedje van Ramon.

Ook voor de allerkleinsten heeft Ketnet Junior een nieuw Sinteressant programma in aanbieding. In Sarah zingt komen vanaf nu heel wat bekende sinterklaasliedjes aan bod. Ook het legendarische programma Dag Sinterklaas en heel wat andere Sintprogramma's zijn vanaf vandaag opnieuw te zien op Ketnet en Ketnet Junior. In Sintervraagje beantwoorden kinderen vragen over Sinterklaas en zijn allerbeste vriend Zwarte Piet. In De Sintkrant knutselt Conchita er op los, geeft Ramon tips en tricks over paarden, zingen Kneta Knieschijf en Ramon Sinterklaasliedjes uit volle borst en veel meer. In de bioscoop kunnen Ketnetters momenteel genieten van de derde film van Sinterklaas: Sinterklaas en Koning Kabberdas.

De Ramontische RadioRodeo via Ketnet.be, de Ketnet-app of via een favoriete podcast-app. Alle Sintprogramma's zijn te bekijken op Ketnet, Ketnet Junior, VRT NU en de digitale kanalen van Ketnet en Ketnet Junior.

NIET VOOR PUBLICATIE: op het VRT Fotoweb zijn er later vandaag foto's van de intrede te vinden.

NOOT AAN DE REDACTIE:

Sinterklaas is een feest voor alle kinderen en dat willen we bij Ketnet ook zo houden. Daarom communiceren we verder niet over de acteurs die deel uitmaken van het Sinterklaas-universum. Deze afspraak tussen Ketnet en pers houdt al jarenlang stand. We rekenen opnieuw op uw medewerking om het geheim van Sinterklaas en de magie ervan voor de kinderen te bewaren.

Elise Vandevenne Communicatieverantwoordelijke Ketnet

 

 

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos