Skip to Content
"Er zijn dit jaar geen stoute kinderen!"

"Er zijn dit jaar geen stoute kinderen!"

15.000 mensen zakten af naar Antwerpen voor de Intrede van de Sint

Vandaag iets na twee meerde Sinterklaas met zijn gevolg aan ter hoogte van het Verbindingsdok-Westkaai in Antwerpen. Hij werd er verwelkomd door zijn goede vriend Bart Peeters en de Antwerpse burgemeester Bart De Wever. Na een stoet van een uur langs de wachtende kinderen via de Napoleonkaai, de Nassaubrug en de Oostendekaai naar de Hanzestedenplaats, was het dan eindelijk zover. De 15.000 aanwezigen zouden te weten komen of er dit jaar stoute kinderen waren. Iedereen werd nog even in spanning gehouden want even leek het erop dat er dit jaar toch enkele kinderen stout geweest waren.

​Zo was er de vijfjarige Jules die een handel in organen had opgezet. Gelukkig kon Zwarte Piet Sinterklaas al snel geruststellen. Jules is een kleine hartendief, die het hart van zijn oma gestolen heeft omdat hij zo lief is. Ook was er Emma die een oud vrouwtje het hoekje om geholpen heeft. Maar Zwarte Piet weet wat er echt gebeurd is. Emma heeft een oud mevrouwtje dat een beetje verward was geholpen. Ze wist de weg niet meer. Gelukkig wist Emma dat het mevrouwtje om het hoekje woont en heeft ze haar naar huis gebracht. En dan werd het toch nog even heel spannend toen Sinterklaas in zijn grote boek las dat er een zesjarig meisje Elena haar tante in de vuilnisbak had gegooid. Gelukkig verduidelijkte Zwarte Piet dat Elena geen tante maar een tandje in de vuilnisbak had gegooid. Elena is tandjes aan het wisselen, en er zat er eentje helemaal los, en ze heeft dat zelf uitgetrokken en het meteen in de vuilnisbak gegooid.

​Uiteindelijk kwamen dan toch de verlossende woorden: er zijn geen stoute kinderen dit jaar!

De Intrede werd live uitgezonden op Eén en Ketnet maar voor wie het vandaag gemist heeft, zendt Ketnet de Intrede opnieuw uit: vanavond om 17.30 uur, morgen om 8.00 uur en woensdag om 13.30 uur. Op woensdag is dat met Vlaamse Gebarentaal.

Gloednieuwe reeks Dag Sinterklaas en heel wat andere Sinteressante programma's

Meteen na De Intrede is op Ketnet en Ketnet Junior de gloednieuwe reeks van Dag Sinterklaas gestart. De reeks is net zoals 26 jaar geleden opnieuw van de hand van Hugo Matthysen, de regie is in handen van Stijn Coninx en Frank Van Passel. De Ketnetters kunnen de komende weken dagelijks ook heel wat andere Sint-programma's terugvinden op Ketnet en Ketnet Junior.

Niet enkel Sinterklaas en Zwarte Piet zullen te zien zijn in 'Dag Sinterklaas', maar er duiken ook heel wat vertrouwde personages op: Ramon, Conchita, Professor Van den Uytleg en de kapiteins. Daarnaast verwelkomt ‘Dag Sinterklaas’ ook een aantal gloednieuwe figuren: de Ketnetters zullen onder meer kennismaken met de strenge stafhouder van de Sint, de beschermende Kneta Knieschijf en de enthousiaste Palomita, het nichtje van Conchita.

In twintig afleveringen krijgen kinderen een inkijk in het universum van de Sint en al zijn vrienden. Elke aflevering begint met een brief van een kind dat zich een vraag stelt: ‘Hoe zet ik mijn schoen klaar?, ‘Waarom komt de Sint met de stoomboot’ of ‘Wat is het lievelingseten van de Sint?’. Doorheen de aflevering wordt het antwoord duidelijk, aan de hand van alledaagse en tegelijk grappige situaties uit het leven van Sinterklaas, Zwarte Piet en hun entourage.

Dag Sinterklaas is een samenwerking van Ketnet en Sylvester. Dag Sinterklaas is mede mogelijk gemaakt met steun van het VAF/MEDIAFONDS, de stad Antwerpen, de Antwerp Film Bonus en en de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale overheid via Cronos Invest.

NIET VOOR PUBLICATIE: op het persportaal van VRT Communicatie (pers.vrt.be) zijn er later vandaag foto's van de intrede te vinden.

NOOT AAN DE REDACTIE:

Sinterklaas is een feest voor alle kinderen en dat willen we bij Ketnet ook zo houden. Daarom communiceren we verder niet over de acteurs die deel uitmaken van het Sinterklaas-universum. Deze afspraak tussen Ketnet en pers houdt al jarenlang stand. We rekenen opnieuw op uw medewerking om het geheim van Sinterklaas en de magie ervan voor de kinderen te bewaren.

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos