Skip to Content
"Er zijn dit jaar geen stoute kinderen!"

"Er zijn dit jaar geen stoute kinderen!"

13.500 mensen zakten af naar Antwerpen voor de intrede van Sinterklaas

Vandaag iets na halftwee meerde Sinterklaas met zijn gevolg aan ter hoogte van het Verbindingsdok-Westkaai in Antwerpen. Hij werd er verwelkomd door zijn goede vriend Bart Peeters en de Antwerpse burgemeester Bart De Wever.

De vraag van vandaag: Zijn er stoute kinderen?

Na een stoet van anderhalf uur langs de wachtende kinderen via de Napoleonkaai, de Nassaubrug en de Oostendekaai naar de Hanzestedenplaats, was het dan eindelijk zover. De 13.500 aanwezigen zouden te weten komen of er dit jaar stoute kinderen waren. Iedereen werd nog even in spanning gehouden want even leek het erop dat er dit jaar toch enkele kinderen stout geweest waren.

Zo was er de vierjarige Seppe die zijn opa had opgegeten. Zwarte Piet kon Sinterklaas snel geruststellen. De kinderen hadden samen met hun mama geknutseld. Ze hadden de hele familie nagemaakt in peperkoek. Toen alles klaar was, had Seppe zijn opa opgegeten.

Ook was er Lina, een meisje van zes jaar, die haar papa een kopje kleiner had gemaakt. Piet wist natuurlijk wat er écht gebeurd was. De papa van Lina wou na het eten nog een koffietje en Lina heeft dat gemaakt. Die papa drinkt graag hele kleine koffietjes en toen heeft Lina een kleiner kopje gemaakt.

En dan werd het toch nog even heel spannend toen Sinterklaas in zijn grote boek las dat er een vijfjarig meisje, Olivia, haar hele familie had opgehangen. Gelukkig verduidelijkte Zwarte Piet meteen dat er een feestje was voor oma en opa, die vijftig jaar getrouwd waren, en dat Olivia foto’s van de hele familie had opgehangen.

Uiteindelijk kwamen dan toch de verlossende woorden: er zijn geen stoute kinderen dit jaar!

De intrede werd live uitgezonden op Eén en Ketnet maar voor wie het vandaag gemist heeft, zendt Ketnet de intrede opnieuw uit: vanavond om 17.30 uur, morgen om 8.00 uur en woensdag om 13.30 uur. Op woensdag is dat met Vlaamse Gebarentaal.

Tal van Sint-programma’s waaronder nieuwe afleveringen van Sinteressante Dingen

Voor wie helemaal in de sinterklaassfeer is, heeft Ketnet nog heel wat meer in petto.

Elke weekdag worden zowel in de ochtend (7.30 tot 8.00 uur), ‘s middags (11.20 tot 12.00 uur), in de namiddag (16.25 tot 17.00 uur) als ’s avonds (18.30 tot 18.40 uur in plaats van Helden) heel wat Sintprogramma’s uitgezonden: Knutserellen met Conchita, De Sintkrant, Dag Sinterklaas en Sinteressante dingen. Het programma Sinteressante dingen pakt bovendien uit met drie nieuwe afleveringen.

In het weekend worden de Sintprogramma’s uitgezonden van 7.30 tot 8.00 uur en van 15.30 tot 16.05 uur.

Daarnaast zendt Ketnet Cinema de film Ay Ramon! uit op zondag 18 november en woensdag 5 december, telkens om 13.30 uur.

 

NIET VOOR PUBLICATIE: op het persportaal van VRT Communicatie (pers.vrt.be) zijn er later vandaag foto's van de intrede te vinden.

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos