Skip to Content
"Er zijn dit jaar geen stoute kinderen!"

"Er zijn dit jaar geen stoute kinderen!"

12.000 mensen zakten af naar Antwerpen voor de Intrede van Sinterklaas

Vandaag iets na half twee meerde Sinterklaas met zijn gevolg aan ter hoogte van het ponton aan het Steenplein in Antwerpen waar hij verwelkomd werd door zijn goede vriend Bart Peeters en door Antwerps burgemeester Bart De Wever.

De vraag van vandaag: Zijn er stoute kinderen?

Na een stoet van anderhalf uur langs de wachtende kinderen via de Ernest Van Dijckkaai en de Suikerrui naar de Grote Markt, was het dan eindelijk zover. De 12.000 aanwezigen zouden te weten komen of er dit jaar stoute kinderen waren. Iedereen werd nog even in spanning gehouden want even leek het erop dat er dit jaar toch enkele kinderen stout geweest waren.

Zo was er de vierjarige Nora, die haar opa overreden had met een tram die ze bovendien nog eens gestolen had. Zwarte Piet kon Sinterklaas snel geruststellen. Nora overreedde haar opa om samen met de tram naar de dierentuin te gaan. 

En dan was er nog Joost, een jongen van zes jaar, die zijn zusje 'naar de andere wereld geholpen had'. Piet wist natuurlijk wat er écht gebeurd was. Het kleine zusje van Joost speelde een computerspelletje van Ketnet en Joost had haar geholpen om naar een andere wereld te geraken.

En dan werd het toch nog even heel spannend toen Sinterklaas in zijn grote boek las dat er een vierjarige jongen zijn oma had omgebracht. Gelukkig was Zwarte Piet er: hij verduidelijkte dat dit kind zijn oma een kom muësli had gebracht. 

Uiteindelijk kwamen dan toch de verlossende woorden: er zijn geen stoute kinderen dit jaar!

De Intrede werd live uitgezonden op Eén en Ketnet maar voor wie het vandaag gemist heeft; vanavond om 18.00 u., morgen om 08.00 u. en woensdag om 13.35 u. zendt Ketnet de Intrede nog eens uit. Op woensdag is dat met Vlaamse Gebarentaal.

De tv-première van Ay Ramon!

Ay Ramon! gaat over de mysterieuze verdwijning van het paard van Sinterklaas en zijn verzorger Ramon tijdens de reis vanuit Spanje naar Vlaanderen, en de gevolgen daarvan voor de Sint, Zwarte Piet en hun vrienden. De film kwam tot stand met de medewerking van Jan Decleir, Pieter Embrechts, Frans Van der Aa, Lucas Van den Eynde, Els Dottermans, Tom Van Dyck, Adriaan Van den Hoof, Evelien Bosmans, Matteo Simoni  en vele anderen

Voor wie er niet genoeg van kan krijgen, zendt Eén aansluitend op de Intrede de film Ay Ramon! uit. Op Ketnet is de film te zien op zaterdag 2 december om 8.10 u.

 

 

NIET VOOR PUBLICATIE: Op het persportaal van VRT Communicatie (pers.vrt.be) zijn er foto's van de Intrede te vinden.

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
[email protected]

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos