Skip to Content
"Er zijn dit jaar geen stoute kinderen!"

"Er zijn dit jaar geen stoute kinderen!"

15.000 mensen zakten af naar Antwerpen voor de Intrede van Sinterklaas

Vandaag iets na half twee meerde Sinterklaas met zijn gevolg aan ter hoogte van het ponton aan het Steenplein in Antwerpen waar hij verwelkomd werd door zijn goede vriend Bart Peeters en door Antwerps burgemeester Bart De Wever.

De vraag van vandaag: Zijn er stoute kinderen?

Na een stoet van anderhalf uur langs de wachtende kinderen via de Ernest Van Dijckkaai en de Suikerrui naar de Grote Markt, was het dan eindelijk zover. De 15.000 aanwezigen zouden te weten komen of er dit jaar stoute kinderen waren. Iedereen werd nog even in spanning gehouden want even leek het erop dat er dit jaar toch enkele kinderen stout geweest waren.

Zo was er de zesjarige Emma, die haar mama een patat had gegeven. En meer dan één zelfs. Zwarte Piet kon de Sint snel geruststellen. De mama van Emma was aardappelen aan het schillen, en lieve Emma had die aardappeltjes één voor één aangegeven.

En dan was er nog Arthur, een jongen van vijf, die een eendje in een kopje chocolademelk geduwd had. Piet kende uiteraard het volledige verhaal: Arthur had drie lekkere koekjes. Hij had er twee aan zijn vriendjes gegeven, en zelf had hij er eentje in zijn chocolademelk gesopt.

En dan werd het toch nog even spannend toen Sinterklaas in zijn grote boek las dat Mila, een meisje van vier jaar, haar opa om zeep had geholpen. Gelukkig was Zwarte Piet er: Mila had haar opa áán zeep geholpen. Opa ging zijn auto wassen, en Mila had hem de autoshampoo gebracht. 

Uiteindelijk kwamen dan toch de verlossende woorden: er zijn geen stoute kinderen dit jaar!

De Intrede werd live uitgezonden op Eén en Ketnet maar voor wie het vandaag gemist heeft; vanavond om 18.00 u., morgen om 08.00 u. en woensdag om 13.35 u. zendt Ketnet de Intrede nog eens uit. Op woensdag is dat met Vlaamse Gebarentaal.

Nieuw op Ketnet: Kaatjes Kameraadjes

Vanaf woensdag kunnen kinderen op Ketnet de avonturen van de Sint volgen in allerhande reeksen en programma’s. Nieuw dit jaar is de reeks Kaatjes Kameraadjes. Kaatje kan niet wachten tot de Sint in het land is, maar ze vraagt zich af hoe de Sint haar schoentje zal vinden. En ze weet ook niet hoe ze aan haar brief moet beginnen. Gelukkig heeft ze heel wat kameraadjes die haar kunnen helpen.

Kaatjes Kameraadjes vertrekt telkens van een vraag of een probleempje van de personages in verband met Sinterklaas. Iets waar ze mee zitten of waar ze meer willen over weten. Ze zijn nieuwsgierig naar het antwoord of hebben nood aan een oplossing. Gelukkig hebben Kaatje en Co heel wat kameraadjes die hen kunnen helpen. Omdat ze dus niet altijd zelf het antwoord weten, gaan ze te rade bij kinderen in de echte wereld. Die geven hun tips en informatie, tonen hoe zij omgaan met hetzelfde probleemje, en geven het goede voorbeeld. 

Kaatjes Kameraadjes: vanaf woensdag 16 november op Ketnet Jr. en in de gratis Ketnet Jr.-app.

NIET VOOR PUBLICATIE: Op het persportaal van VRT Communicatie (pers.vrt.be) zijn er foto's van de Intrede te vinden.

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos