Skip to Content
Een najaar boordevol fantasie en creativiteit bij Ketnet Junior

Een najaar boordevol fantasie en creativiteit bij Ketnet Junior

Gloednieuwe reeks Sarah, nieuwe afleveringen van Tik Tak, interactieve luisterverhalen en animatie van eigen bodem

Ketnet Junior brengt dit najaar heel wat nieuwigheden voor de allerjongste kijkers. Niemand minder dan Ketnet-wrapster Sarah Mouhamou wordt het gezicht van de nieuwe reeks Sarah. Samen met haar sidekicks Bavo en Sokpop brengt ze bekende klassieke kinderliedjes en biedt ze leuke knutselideeën voor de juniors. Ook nieuw dit najaar zijn de interactieve luisterverhalen: De Fantaseerspelen. Ketnet Junior brengt opnieuw animatie van eigen bodem. In de gloednieuwe animatiereeks Dropje maken de jongste kijkers kennis met de nieuwsgierige Dropje die iedere keer een nieuw avontuur beleeft in de alleswinkel. Ook Tik Tak is terug. Niet alleen zorgen de nieuwe afleveringen voor verrassingen zoals een lama die nu ook zo nu en dan uit het Tik Tak-huisje verschijnt. Peuters en kleuters kunnen voortaan ook de wereld van Tik Tak zelf interactief ontdekken in de Tik Tak-expo.

"Ketnet Junior wil er zijn voor jong én ouders. Dit najaar zorgt Sarah voor muzikale en creatieve inspiratie. Met de Fantaseerspelen bieden we interactieve luisterverhalen aan voor ouders die niet altijd meer de nodige fantasie hebben om mee te gaan in de leefwereld van hun juniors. Met Dropje brengen we animatie van eigen bodem en ook Tik Tak biedt opnieuw nostalgie in een vernieuwde vorm."
​Annemie Gulickx, Netmanager Ketnet

Sarah: gloednieuwe muzikale en creatieve reeks met Sarah Mouhamou

Sarah zingt brengt het muzikaal erfgoed voor peuters en kleuters tot leven. Van 'Op een rode paddenstoel' tot 'Ik zag twee beren', samen met haar sidekick Bavo zingt Sarah klassieke kinderliedjes helemaal op maat van de jongste kijkers. Met Sarah zingt helpt Ketnet Junior ouders in hun online zoektocht naar lokale versies van bekende klassieke kinderliedjes. In Sarah knutselt gaan Sarah en Sokpop aan de slag met simpele knutselideeën voor jong én ouders. Ketnet Junior biedt zo heel wat inspiratie om op een simpele manier creatief aan de slag te gaan.

In Sarah zien we Ketnet-wrapper Sarah Mouhamou aan het werk. Zij maakt deel uit van de Ketnet-wrappers sinds 2014. Bavo Maes zorgt voor de muzikale begeleiding in het programma. Hij is 26 jaar en woont in Merksem. De sokpop wordt vertolkt door de 26 jarige Robin Keyaert ​ die sinds kort te horen is als kersverse MNM-dj.

Sarah zingt en Sarah knutselt vanaf maandag 26 oktober op Ketnet Junior en VRT NU én altijd digitaal via Ketnetjunior.be, op het YouTube-kanaal van Ketnet Junior en in de Ketnet Junior-app.

Gloednieuwe afleveringen van Tik Tak, een Tik Tak-expo en interactieve luisterverhalen

Tik Tak komt terug, vanaf maandag 26 oktober zijn er nieuwe afleveringen te zien op Ketnet Junior. Niet alleen nieuwe TIk Tak-kindjes er zijn ook nieuwe rubrieken. Zo woont er vanaf nu een postbode-molletje onder de grond . Ook de intro kreeg een kleine aanpassing. Al vanaf de jaren '80 wordt er in huiskamers over de hele wereld geraden of er een schaapje, hond of kat uit het huisje komt. Vanaf nu loopt de spanning nog hoger op en kunnen de juniors ook raden of er een lama uit het huisje komt.

Van 24 oktober tot en met 31 januari 2021 vindt de allereerste Tik Tak- expo plaats in Fort Napoleon in Oostende. De Tik Tak-expo is een beleving voor de hele familie. Tijdens de expo ontdekken de kinderen de wereld van Tik Tak. Ze kunnen er zowel de nieuwe als gekende elementen uit de afleveringen in het echt beleven en ook de oudere generaties kunnen hun nostalgisch hart ophalen.

Ketnet Junior brengt met De Fantaseerspelen interactieve luisterverhalen tot in de huiskamer. Jong en oud kunnen aan de slag gaan met fantasie, creativiteit én een houten lepel. De Fantaseerspelen leren ouders weer fantaseren en laten ouders en juniors samen spelen. Het Geluidshuis en marketingbureau Lucy creëerde voor Ketnet drie interactieve luisterverhalen waarin een houten lepel de hoofdrol speelt als brandend vulkaanzwaard , een verzinselpenseel of een magische drumstok. De Fantaseerspelen zijn beschikbaar via Ketnetjunior.be en in de Ketnet Junior-app.

Dropje

Dropje is een animatiereeks van animatiestudio Walking the dog bedacht en geregisseerd door Meikeminne Clinckspoor. De reeks is een coproductie tussen Ketnet, NTR en TVE en wordt naast België ook uitgezonden in Nederland en Spanje. In de reeks maken de juniors kennis met Dropje die iedere keer iets leuks meemaakt in de alleswinkel.

Ketnet wil de motor zijn van de Vlaamse animatiesector. Daarom investeert Ketnet jaarlijks in animatiereeksen van Vlaamse animatiestudio's. Ook dit najaar brengt Ketnet Junior met Dropje een reeks van eigen bodem naar het scherm.
​Annemie Gulickx, netmanager Ketnet

Elise Vandevenne Communicatieverantwoordelijke Ketnet

 

 

 

 

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos