Skip to Content
Duivelse +school-actie: Ketnet bezorgde vijf winnende scholen een schitterende dag met de Rode Duivels

Duivelse +school-actie: Ketnet bezorgde vijf winnende scholen een schitterende dag met de Rode Duivels

Verslag bezoek Rode Duivels vanavond op Ketnet

 Eind maart gingen de Rode Duivels en Ketnet opnieuw op zoek naar vijf Duivelse +scholen. Van de deelnemende scholen werd dit jaar verwacht om een creatieve actie uit te werken om Pleegzorg Vlaanderen in de kijker te zetten. Heel wat lagere scholen uit Vlaanderen en Brussel gingen deze uitdaging aan en staken de handen uit de mouwen.Vandaag was het eindelijk zover en stuurde Ketnet enkele Rode Duivels naar de winnende scholen.

Sint Augustinus Brakel 

Kevin De Bruyne en Leander Dendoncker kregen tijdens het bezoek meer te horen over het WK voor Pleegzorg dat de leerlingen organiseerden. Daarnaast zongen ze vol enthousiasme een zelfgemaakt Volkslied voor Pleegzorg.

Vrije Basisschool Bellegem 

Toby Alderweireld en Thomas Vermaelen brachten een bezoekje aan de enthousiaste leerlingen van de Vrije Basisschool Bellegem. Zij vertelden honderduit over hun sleepover actie. Iedereen van het 3de tot het 6de leerjaar kon intekenen om eens een nachtje bij een ander gezin te gaan slapen of om zelf een ander kind in het gezin op te nemen. 

GO Basisschool Klim Op Zandbergen

Romelu Lukaku en Thibaut Courtois kregen van de leerlingen alles te horen over de knuffel-actie die georganiseerd werd. Gedurende twee dagen wisselden de kinderen van knuffel en moest iedereen zorg dragen voor de knuffel van een klasgenootje. 

H Pius X Instituut Antwerpen 

Rode Duivels Jan Vertonghen en Mousa Dembélé werden hartelijk ontvangen in het Pius X Instituut. Samen met de leerlingen maakten ze een groot warm hart op de speelplaats. De leerlingen zongen uit volle borst hun zelfgemaakte lied. 

Heilig Hart Instituut Heverlee 

De leerlingen uit het Heilig Hart Instituut kregen niemand minder dan Dries Mertens, Simon Mignolet en Koen Casteels op bezoek. De leerlingen vertelden over de acties die ze organiseerden voor Pleegzorg. De vijfdejaars maakten het de doelmannen niet makkelijk tijdens een penalty-les. 

 

Een verslag is vanavond te zien op Ketnet tijdens Duivelse +school: de finale om 18.05 uur. De reportage wordt de volgende dagen nog enkele keren herhaald en is ook online beschikbaar op ketnet.be en in de app.

 

Het WK op Ketnet

Elke dag van het WK, van 14 juni tot 15 juli, zijn de Ketnet-wrappers helemaal in WK-sfeer. Ze volgen het verloop van het tornooi op de voet en supporteren samen met alle Ketnetters mee. Daarnaast krijgt Kenji Gooris, de kleinzoon van Jean-Marie Pfaff, in 8 how to video's voetbaltips en trics van een profvoetballer. Deze video's zijn te bekijken via ketnet.be, de app en op youtube.

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos