Skip to Content
Dokter Bea beantwoordt online de meest gestelde vragen over seksualiteit en puberteit

Dokter Bea beantwoordt online de meest gestelde vragen over seksualiteit en puberteit

Nieuw vanaf vrijdag 8 november: De meest gestelde vragen aan dokter Bea in samenwerking met Awel

Dit najaar was dokter Bea opnieuw te zien op Ketnet met vier nieuwe afleveringen van De dokter Bea show. Maar vanaf 8 november komt dokter Bea terug met een gloednieuw online format: De meest gestelde vragen aan dokter Bea in samenwerking met Awel. "Kan je kussen met een beugel?", "Wat is fappen?", "Hoe groot moet een penis zijn?" en "Hoe geef je je grenzen aan?" zijn maar enkele van de meer dan 20 vragen waar dokter Bea een antwoord op geeft. De vragen zijn gebaseerd op de meest gestelde vragen die bij Awel binnenkomen. De video's komen vanaf vrijdag 8 november wekelijks op Ketnet.be, de Ketnet-app en het YouTube-kanaal van Ketnet.

“Mijn piemel is te klein. Help!” “Ik kijk dagelijks porno. Is dit normaal?!” “Mijn vrienden spraken vandaag over ‘fappen’. Ik weet niet wat dat is en durfde het niet te vragen. Kunnen jullie me dat uitleggen?” Jaarlijks beantwoordt Awel meer dan 30.000 vragen  van kinderen en jongeren, waarbij er wel 10% over seksualiteit gaat. Blij dat Dokter Bea ons daar tegenwoordig bij helpt!
​Sibille Declercq, Awel
"Dokter Bea is intussen al twee jaar een bekend gezicht voor de Ketnetters en ze is geliefd door jong en oud. Met het online format "De meest gestelde vragen aan dokter Bea" hopen we dat we kinderen met vragen kunnen helpen om een antwoord op kindermaat te vinden. Zo kunnen ze op een veilige en vertrouwde manier hun kennis rond seksualiteit en puberteit verder uitbreiden."
​Maarten Janssen, netmanager Ketnet

De meest gestelde vragen aan dokter Bea is een samenwerking met Awel. Vanaf vrijdag 8 november komen er wekelijks nieuwe video's online op Ketnet.be, in de Ketnet-app en op het YouTube-kanaal van Ketnet. De meest gestelde vragen aan dokter Bea is net zoals De dokter Bea show een programma van De Mensen voor Ketnet.

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos