Skip to Content
Dit waren de hoogtepunten van het Gala van de Gouden K’s

Dit waren de hoogtepunten van het Gala van de Gouden K’s

Ghost Rockers opnieuw grote winnaar, de allereerste Gouden K voor Youtube-ster en spetterende optredens

Het Gala van de Gouden K’s, Ketnets eigen awardshow, was vandaag aan zijn vijfde editie toe. De Ketnetters waren baas vanavond en kozen hún favorieten van het afgelopen jaar. Maar liefst 37.353 kinderen brachten hun stem uit via ketnet.be en de app. De volledig uitverkochte show, voorafgegaan door een Rode Loper-show, was integraal te volgen via de Ketnet-app en ketnet.be en wordt morgenochtend uitgezonden op Ketnet om 8u30. Herbeleef met ons alvast enkele hoogtepunten van vanavond. 

De grote winnaars van de avond waren opnieuw de Ghost Rockers. Niet alleen haalden ze zoals vorig jaar de award van 'Ketnetserie' binnen,  ze mochten ook de Gouden K voor 'Band van het jaar' in ontvangst nemen. Tinne Oltmans mocht twee eigen awards mee naar huis nemen: die van 'Grave griet' en 'Ketnetacteur /-actrice van het jaar'. Bovendien kreeg 'de kus' tussen Jonas en Mila in Ghost Rockers de nieuwe Gouden K voor 'Kus van het jaar'.

Ook Laura Tesoro werd tweemaal beloond: ze bleek de 'Muziekster' en de 'Tv-ster' van het jaar voor de Ketnetters. Giovanni Kemper kreeg de award voor 'Coole gast'. Maar ook Ketnet Musical, het programma waar zowel Laura als Gio in de jury zetelen, kreeg een award: de Gouden K voor 'Ketnet-programma' van 2017.

 

Youtube-sterren goed vertegenwoordigd en Dylan Haegens Youtube-ster van het jaar

Ketnetters zijn fan van Youtube. Dus enkele populaire Youtubers mochten niet ontbreken vanavond. Nora Gharib en Soufiane Eddyani reikten de award voor 'Youtube-ster' uit. De vier genomineerden - Enzo Knol, Djamila, Dylan Haegens en Zita Wauters - hebben samen net geen 4 miljoen volgers. En het aantal views van hun populairste vlogs opgeteld, brengt ons op een indrukwekkend aantal van 27,5 miljoen. Dylan Haegens bleek het populairst bij de Ketnetters en kreeg de Gouden K uit handen van Nora en Soufiane.

 

Throwback naar Throwback Thursday

Ook de mama's en papa's in de zaal kregen hun 'nostalgische momentje. Aron en Aagje uit W817 - al sinds 1999 te zien op VRT - kwamen de Gouden K voor 'Ketnet-serie' aan Ghost Rockers geven. Dat ze nog steeds populair zijn, ook bij het jonge Ketnet-volkje, was overduidelijk. 

 

Olly Wannabe probeert de show weer te kapen

Wanneer Maureen en Showbizz Bart de award voor 'Coole gast' van het jaar kwamen uitreiken, probeerde Olly Wannabe stokken in de wielen te steken. Enkel Olly bleek genomineerd te zijn en hij riep zichzelf uit tot 'Coole gast'. Showbizz Bart bracht snel duidelijkheid en kondigde de échte genomineerden aan. Giovanni Kemper viel in de prijzen.

 

7.000 'gestipte' handen

Gisteren startte de Vlaamse Week tegen Pesten en de nieuwe Move tegen pesten 'STIP IT' werd de afgelopen weken massaal opgepikt. Wanneer Charlotte vroeg of iedereen de handen in de lucht wou steken, zagen we een indrukwekkende zee van gestipte handen.

 

Sorry voor alles

Sorry voor alles-presentator Adriaan Van den Hoof had een verrassing in petto voor kersverse 'TV-ster' Laura Tesoro. In ware 'Sorry voor alles'-stijl nam hij een filmpje op over wat er met de 'Gouden K' voor Tv-ster gebeurd was...

 

De Ketnet-kijker beslist: Kind van de duivel song van het jaar

Hoewel Ketnet het lied 'Kind van de duivel' nooit speelde, bleek het nummer voor kinderen tóch de topfavoriet van het afgelopen jaar. Voor één keer mocht het: Jebroer kwam het nummer brengen voor een bomvol Paleis 12.

 

Marie en Viktor Verhulst reiken samen award voor familieprogramma uit

Zus en broer Verhulst hadden het over hun allermooiste moment samen. Dat bleek voor de twee toch een net iets ander moment te zijn... De Buurtpolitie kreeg de felbegeerde award voor 'familieprogramma' mee naar huis.

 

En ook nog...

Ook heel wat spetterende optredens vanavond: een spectaculaire openinsgact door de Ketnet-wrappers en Olly Wannabe, Niels Destadsbader die een bezoek kreeg van De Kampioenen, Regi samen met Steracteur Sterartiest winnaar Michiel De Meyer, Gers Pardoel, de Ketnet Musical-cast, Jebroer, Laura Tesoro en Ghost Rockers. 

Klik op lees meer en zie alle winnaars op een rijtje.

CATEGORIE

WINNAAR

UITREIKERS

Game

Musical.ly

tijdens Rode Loper-show

Tekenfilm

Shaun het schaap

tijdens Rode Loper-show

Ketnetacteur/-trice

Tinne Oltmans

Gers Pardoel en Kristel Verbeke

Youtubester

Dylan Haegens

Soufiane Eddyani en Nora Gharib

Ketnet-serie

Ghost Rockers

Aron Wade en Aagje Dom

Film

De Kampioenen

Lieven Scheire

Sporter

Nafi Thiam

Karen en James

Grave Griet

Tinne Oltmans

 

Coole Gast

Gio Kemper

Maureen en Showbizz Bart en Olly

Ketnet-programma

Ketnet Musical

De buurtpolitie

TV-ster

Laura Tesoro

Adriaan Van den Hoof

Kus

Jonas en Mila

Moora VDV en Mathias Vergels

Song

Kind van de duivel – JeBroer

SLM

Muziekster

Laura Tesoro

Michiel De Meyer en Stan Van Samang

Familieprogramma

De buurtpolitie

Marie en Viktor Verhulst

Ketnet Ster

Zita

Enzo Knol en MeisjeDjamilla

Band

Ghost Rockers

Miss België

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos