Skip to Content
Dit waren de hoogtepunten van het Gala van de Gouden K’s

Dit waren de hoogtepunten van het Gala van de Gouden K’s

Ghost Rockers grote winnaars, verrassingsact ‘Pen Pineapple Apple Pen’ en exclusief optreden Baba Yega

Het Gala van de Gouden K’s, Ketnets eigen awardshow, was vandaag aan zijn vierde editie toe. Morgen wordt de volledige show uitgezonden op Ketnet om 8u30. Herbeleef met ons alvast enkele hoogtepunten!

De grote winnaars van de avond waren de Ghost Rockers. Niet alleen haalden ze de award van beste Ketnetserie binnen, Tinne Oltmans mag Karen Damen opvolgen als ‘babe van het jaar’. Daarnaast kreeg Tinne ook de award van ‘vrouwelijke tv-ster van het jaar’ én viel haar liefje Juan Gerlo in de prijzen!

Olly onderbreekt Showbizz Bart

De Gouden K voor mannelijke tv-ster van het jaar ging naar… Olly Wannabe. Dacht hij zelf! Ondanks stoorzender Olly kon Showbizz Bart net op tijd de award uitreiken aan de terechte winnaar: Juan Gerlo van Ghost Rockers.

Verrassingsact Pen Pineapple Apple Pen

Zita en papa Koen Wauters wilden een brief naar Japan schrijven om Pikotaro te laten weten dat hij de Gouden K voor ‘hype van het jaar’ gewonnen heeft met ‘Pen Pineapple Apple Pen’, maar niemand had een pen… Tot Pikotaro ineens op het podium verscheen! Deze Japanse zanger veroverde dit jaar het internet met zijn aanstekelijke deuntje.

Staf Coppens vs chilipoeder

Broers Staf en Mathias Coppens reikten samen de award voor ‘beste familieprogramma van het jaar’ uit aan Belgium’s got talent. Typisch broers: Mathias luisde Staf erin en strooide superheet chilipoeder in de mond van zijn broer. Staf spuwde bijna vuur en kan volgend jaar misschien zelf meedoen met Belgium’s got talent? Baba Yega, Ann Lemmens, Laura Tesoro, Koen Wauters en Niels Destadsbader namen de award in ontvangst.

Exclusief optreden Baba Yega

De mysterieuze maar geliefde leden van Baba Yega wilden niet spreken of hun identiteit onthullen, maar staken speciaal voor de Gouden K’s een gloednieuw en spectaculair optreden in elkaar. Geen woorden maar dansmoves!

K3 brengt nieuw nummer Play-O

Moora Vander Veken en Michiel De Meyer (Olivia en Arne uit THUIS) grapten over het oprichten van een Thuisband. Maar om met de beste band van 2016 te kunnen concurreren, zullen ze nog stevig moeten oefenen. De Gouden K voor ‘beste band’ ging voor het tweede jaar op rij naar K3. Hanne, Marthe en Klaasje gaven het beste van zichzelf met hun nieuwe single Play-O.

BV’s zingen 24k Magic

Als afsluiter van een feestelijke en vrolijke avond mochten we genieten van het zang- en danstalent van Danira Boukhriss, Aster Nzeyimana, Peter Van De Veire, Leen Dendievel en Dempsey Hendrickx die '24k Magic' van Bruno Mars brachten. Ze nodigden alle BV's uit op het podium om met hen mee te feesten.

En ook nog...

Net-niet-slimste maar wel strafste madammen ter wereld Olga Leyers en Danira Boukhriss reikten samen de Gouden K voor ‘film van het jaar’ uit aan Helden van de zee.

Opvallend: powerkoppel Laura Tesoro en Giovanni Kemper straalden van verliefdheid én trots, want ze gingen beiden met een award naar huis.

Niels Destadsbader is populair bij jong en oud. Donderdag won hij nog een Mia award en nu de Gouden K voor ‘mannelijke muzikant van het jaar’.

Klik op lees meer en zie alle winnaars op een rijtje.

Gouden K

Winnaar

Uitgereikt door

Vrouwelijke tv-ster van het jaar

Tinne Oltmans

Peter Van De Veire en Dylan Haegens

Film van jaar

Helden van de zee

Olga Leyers en Danira Boukhriss

Mannelijke muzikant van het jaar

Niels Destadsbader

Steven Delaere (Trix)

Sportmoment van het jaar

De Rode Duivels op het EK

Aster Nzeyimana en Frank Raes

Band van het jaar

K3

Moora Vander Veken en Michiel De Meyer (THUIS)

Mannelijke tv-ster van het jaar

Juan Gerlo

Olly Wannabe en Showbizz Bart

Babe van het jaar

Tinne Oltmans

Niels Destadsbader

Hype van het jaar

Pen Pineapple Apple Pen

Koen en Zita Wauters

Familieprogramma van het jaar

Belgium’s got talent

Staf en Mathias Coppens

Ketnet-serie van het jaar

Ghost Rockers

Cast 4eVeR

Song van het jaar

Can’t stop the feeling van Justin Timberlake

De Romeo’s

Hunk van het jaar

Giovanni Kemper

Lenty Frans en Nancy (THUIS)

Vrouwelijke muzikante van het jaar

Laura Tesoro

Tatyana Beloy en Bart Peeters

Ketnet-programma van het jaar

Ketnet Musical

Josje en Frank Deboosere

Tekenfilm van het jaar

Peter Pan

Uitgereikt op Ketnet Swipe

Game van het jaar

Musical.ly

Uitgereikt op Ketnet Swipe

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos