Skip to Content
Dit najaar historische fictiereeks met topcast op Ketnet

Dit najaar historische fictiereeks met topcast op Ketnet

Het VAF kent productiesteun toe aan De zoon van Artan

Het VAF (Vlaams Audiovisueel Fonds) kende vandaag productiesteun toe aan de historische fictiereeks De zoon van Artan die dit najaar op Ketnet te zien zal zijn.

Fran De Vriese, adjunct-netmanager van Ketnet:

Yes! We zijn heel blij dat deze fictiereeks dit najaar op Ketnet te zien zal zijn! Het belooft een echt pareltje te worden met een topcast en spectaculaire scènes. De Zoon van Artan wordt een queeste met echte paarden en zwaardgevechten. We zijn er dan ook zeker van dat het tot de verbeelding van heel veel kinderen en zelfs volwassenen zal spreken.

De zoon van Artan is een onversneden avonturenverhaal voor jongeren van 9 tot 99 jaar dat zich afspeelt in de Middeleeuwen. Een ridderreeks pur sang. De jonge schildknaap Wolf wil de draak doden die hem zijn vader Artan heeft ontnomen. Alhoewel De zoon van Artan zich in een ver verleden afspeelt, bevat de serie heel wat elementen die voor kinderen van nu erg herkenbaar zijn. Tussen wapengekletter, drakengebrul en hoefgetrappel komen thema's als vriendschap, angsten overwinnen, zelfopoffering, het verwerken van verlies, omgaan met veranderende gezinssituaties, de keuze tussen goed en kwaad…uitgebreid aan bod. Ze maken dat De zoon van Artan niet alleen een spannend verhaal vol actie is, maar ook een vertelling die emotioneel beklijft en de kijker doet meeleven met de personages. Daarenboven is het ook een verhaal vol hoop en positieve emoties, waarbij vriendschap en moed heel nadrukkelijk aanwezig zijn. Deze reeks wordt een cinematografisch pareltje met  een cast om van achterover te vallen. Het verhaal is geschreven is door Klaus Verscheure, scenario is de hand van Wout Thielemans. De zoon van Artan is een coproductie is tussen Cine3 als hoofdproducent met als co-producenten Danse La Pluie en Bijker film en zal dit najaar te zien zijn op Ketnet.

Vanavond zendt jeugdjournaal Karrewiet een reportage uit over de bootcamp die acht jonge acteurs tijdens de Paasvakantie gevolgd hebben. Ze leerden daar o.a. paardrijden, boogschieten en zwaardvechten. Karrewiet, vanavond omstreeks 18u op Ketnet.

Over Ketnet

Ketnet is het 360°-kinderaanbod van de VRT. Ketnet brengt lokale content, interactie en beleving met een unieke meerwaarde, zowel op televisie als online en tijdens events. Ketnet is er voor alle kinderen tot twaalf jaar, met Ketnet Junior als submerk voor kinderen tot zes jaar. Ketnet verbindt kinderen met elkaar en met hun andere sociale cirkels. Het stimuleert hen om hun plek te vinden en zich te engageren in de samenleving. Ketnet helpt kinderen opgroeien tot zelfbewuste, autonome en gelukkige adolescenten.

Voor pers (opgelet: kijkersvragen worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Elise Vandevenne
Elise.vandevenne@vrt.be

Voor kijkers en surfers
Klantendienst VRT
02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

 

Ketnet
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos